szabadság alatt munkavégzés


gypenzes # 2017.08.11. 16:17

Köszönöm a válaszokat!


Zsolo0402

nonolet # 2017.08.11. 14:35

"A munkaidő nyilvántartásomba természetesen a feladat elvégzésére fordított napon is szabadság lesz beírva, melyet az intézményben végzek."

Nem természetes... hanem jogtalan és okirat hamisítás!

Rühellem is az ilyen aljadék főnököket, akik pofátlanul hazudnak és kizsákmányolnak...

Letagadják a túlórát. stb. stb.

Gyáva, szar alak az ilyen.

Mondjuk a párja meg az a beosztott, aki tartósan hagyja ezt neki. Lépni kell mielőbb az ilyen helyről..

ObudaFan # 2017.08.11. 13:52

De, ez munkaidőnek számít.

gypenzes # 2017.08.11. 13:47

Tisztelt Jogi Fórum!

A problémám a következő:
Óvodapedagógusként dolgozom. Az előre beütemezett szabadságomat töltöm itthon. A munkaközösségünkben a feladatok fel vannak osztva. Ebben a nevelési évben 5 óvónő ment el tőlünk. Az ő feladataikat mikor a vezető eszébe jutott átruházta az ottmaradókra. Volt hogy "csak" szóban, volt hogy lepapírozva. Én is kaptam egy ellenőrzéssel kapcsolatos feladatot, de a dokumentáció nem került elő eddig. (A mai napig) (többen is kerestük) Jelenleg a szabadságot töltöm és azt üzente a vezető, hogy határidőre adjam le a kitöltött naplókat, melyet elhozott az egyik kollegám. A munkaidő nyilvántartásomba természetesen a feladat elvégzésére fordított napon is szabadság lesz beírva, melyet az intézményben végzek.
Kérdésem: a plusz feladat elvégzését valóban nem írhatom be munkaidőnek? Jogos elvárás a szabadság alatt a plusz feladatok elvégzése? Nem csak velem történt ilyen. Az intézményben rendszeresen a törvény által pluszként elrendelt 4 órán felül is ott vagyunk.
Ezek a feladatok nem a gyermekcsoporttal kapcsolatosak. Válaszukat köszönöm


Zsolo0402