IP cím kiadása


Blowfish # 2005.10.07. 20:37

Bettsy!

Lol. Beperelted a freemail.hu-t?:D

Most küldök magamnak egy levelet.
Íme a forrás:

Subject: IP test
From: Avi (blowfish@nemesys.tx.hu)
Date: 22.32
To: blowfish@nemesys.tx.hu
Return-path: blowfish@nemesys.tx.hu
X-Original-To: blowfish@nemesys.tx.hu
Delivered-To: blowfish@nemesys.tx.hu
Recieved:from a.relay.invitel.net (a.relay.invitel.net [62.77.203.3]) by _ (Postfix) with ESMTP id 5157C46BBD for ; Fri, 7 Oct 2005 22:09:22 +0200 (CEST)
Recieved:from mail.invitel.hu (mail.vnet.hu [213.163.59.4]) by a.relay.invitel.net (Invitel Core SMTP Transmitter) with ESMTP id DE9CE18CCBC for ; Fri, 7 Oct 2005 22:09:49 +0200 (CEST)
Recieved:from [192.168.1.5] ([24.97.174.130]) by mail.invitel.hu (Invitel Messaging Server) with ESMTPA id for blowfish@nemesys.tx.hu; Fri, 07 Oct 2005 22:08:59 +0200 (CEST)
Message-id:
Organization: Everett Enterprises
MIME-version: 1.0
Content-type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-transfer-encoding: 7BIT
User-agent: Mozilla Thunderbird 1.0 (Windows/20041206)

192.168.1.5 - C kat. LAN hálózat
24.97.174.130 ->
nslookup 24.97.174.130
rrcs-24-97-174-130.nys.biz.rr.com

Akkor most mi az IP címem?:D


Confidentality
Integrity
Availability

Bettsy # 2005.10.04. 22:06

Szia,
Hasonló gonddal vagyok én is, csak engem e-mailekben zaklat egy illető, mindig új és újabb free mailcímekről, más-más feladó névvel. Én az e-mailjei alapján kiderítettem az IP-jét, a várost. Így sejtésem már van, hogy ki lehet, és a feljelentést is megtettem a rendőrségen becsületsértés és informatikai bűncselekmény miatt. (Btk300 asszem)
Próbál meg kapcsolatba lépni vele, és ha kapsz egy mailt tőle, abban ott lesz az ő IP címe is! Máris indithatod a feljelentést.

További tapasztalatom sajna még nincs, az ügy folyamatban.

bulata # 2005.09.28. 22:11

Köszönöm a válaszokat.

Kérdésdre:
1, A nevedet elmondtad, ok. Te a telefonszámod hogyan kerül a képbe?
"manuális" módszerrel, telefonkönyvből vagy Matáv keresőből. Nem titkos. (Olyan nevem van, amiből csak egy van, de azért "bizonyíték", hogy innen van, mert férjezett név, de mindenhol kizárólag a leánykori nevemet használom. Egyedül a Matávnál meg a TBnél van bejelentve a rendes nevem, minden más esetben leánykor néven élek).

2, A moderátor miért és egyáltalán milyen címen kér tőled számon akármit is? Nem tudom miről van szó, ezért kéne még kicsitke háttérinfó.
Ez amolyan "női" fórumoldal volt, ahol mindenki ír fűt-fát, a moderátorok és néhány segítőjük meg azzal igyekeznek kiszűrni a kéretlen látogatókat és szélhámosokat, hogy "keresztkérdéseket" tesznek fel. Nem kellett volna válaszolnom, mondhatjuk, hogy naiv voltam, de az a lényeg, hogy csak neki adtam ki az információt, nem azért, hogy tovább adja.

    A moderátor szeméylhez fűződő jogot sértett többszörösen, ez OK, de ő ellene nem szeretnék fellépni, mert semmiről nem tehet, bár meggondolatlan volt, és kellemetlenséget okozott nekem. De elveszítené az állását egy ilyen "balhétól", rosszat meg nem akarok neki okozni. Inkább csak a haragosomat szeretném leállítani. Már ott tart, hogy "fikanick"-eken a kislányomat szidja elég minősíthetetlen hangnemben :( Én meg annyira paranoiás lettem hogy már nem merek írni sehova. talán ez a legjobb megoldás.

A féregírtásos ötlet tetszik, de se energiám, se infrastruktúrám nincs hozzá. Meg kicsit infantilisnek is tartom.

Azt gondoltam, jó kis ügyvédi felszólító levéllel ijesztgethetném, azzal a blöffel, hogy bizonyítékom van róla, hogy xyz nick ő volt. És hagyja abba, ellenkező esetben jogi útra terelem a dolgot. De egyre tisztább, hogy erre nincs lehetőségem.

Köszönöm szépen azért, hogy írtatok.

Sücy # 2005.09.01. 14:55

Bocs! Két pont plusz!

sessionID # 2005.09.01. 14:48

Csak egy másik apróság :)
Az említett adat személyes és nem személyi.

Ld.: http://abiweb.obh.hu/…92_LXIII.htm

Sücy # 2005.09.01. 11:22

Csak egy apróság... Az IP címed személyi adatnak minősül, így a személyi adatvédelem körébe tartozik. Magyarán senki sem adhatja ki, vagy jelentetheti meg az IP címedet a beleegyezésed, de minimum az erről való előzetes tájékoztatásod nélkül.
Ergo a moderátor, ha bizonyítani tudod, hogy ő adta ki az IP-címedet, személyiségi jogot sértett.

demend # 2005.08.27. 17:10

Legjobb védekezés a támadás!
A telefonon zaklatás miatt tehetsz feljelentést,pl megfenyegettek stb a rendőrség meg nyomoz ,lehet hogy nem kapják el,de lehet hogy össze fut a nyomozókkal és szerintem ha csak azt látja hogy már a rendőrők is kutakodnak abba hagyja a baromságát.

Blowfish # 2005.08.12. 20:01

Hmm, látom nagy a tolongás:D

Nekem is volt hasomló élményem, mondjuk akkor csúnyán visszavágtam, azóta rendben van a dolog, hehe...

Pár kérdésem lenne, mert ezek az információk amiket elmondtál eléggé picinykék.

1, A nevedet elmondtad, ok. Te a telefonszámod hogyan kerül a képbe?
2, A moderátor miért és egyáltalán milyen címen kér tőled számon akármit is? Nem tudom miről van szó, ezért kéne még kicsitke háttérinfó.

Általánosságban:

  • "egy honlap üzemeltetőjének van joga a látogatók IP címeit másra használni?"
  • Nem, de bizonyítsd be h. ő használta másra:D Egyszóval azt csinál vele, amit csak akar.
  • "leállítható jogi úton?"

Dunno, nem vagyok ügyvéd. Valszeg igen, de tapasztalatból mondom h. ilyeneket nem éri meg, sokszor nem is lehet jogi útra terelni. Mo-n élünk, infójog=0...na jó, 0,00001. Meg egyébként is, szakítasz a barátoddal és ő minden nap "zaklat" h. menj vissza hozzá: vele se tudsz mit csinálni.

  • "én elkövetek bármit, ha az ő módszereivel élek"
  • Igen. De 1-kit érdekel, 2-ha ügyes vagy megőrzöd a névteleséged és úgyse derül ki 3-az ilyen férgeket ott kell írtani a neten ahol éred:D

Fejtsd ki kicsit bővebben aztán mailben megbeszélhetjük, milyen trükkök vannak, oksa?


Confidentality
Integrity
Availability

bulata # 2005.08.01. 20:44

Sziasztok!

Egy haragosom fórumokon "zaklat", mindenfélét terjeszt rólam, és ártatlan levelekben kér információkat rólam moderátoroktól. Akik sajnos ezeket ki is adják.

Már a nevem is tudja (nem adom meg soha, se email címben, egyszer írtam meg egy moderátornak bizalmam jeléül és állításaim valóságtartalmának igazolására, amikor nyilvánosan beégetve "számonkérte" tőlem bizonyos információk valóságtartalmát, amiket a fórumra írtam), aki persze azonnal forwaldotla a levelemet, haragosom azóta hivogat is. Idegesít nagyon.

Tudom, hogy nem kéne vele foglalkozni, meg hogy az én hibám is részben, de az érdekelne, hogy lehet jogi érvekkel leállítani az illetőt?

ami érdekelne:

  • egy honlap üzemeltetőjének van joga a látogatók IP címeit másra (különösen "háziasszonyi magánnyomozás céljára") hasznáni?
  • ha szándékosan csinálja a haragosom a fenti módon szerzett adataim birtokában leállítható jogi úton? (más úton tudom, hogy leállítható, az egy másik fórumra tartozik)
  • én elkövete bármit, ha az ő módszereivel élek? Tudom ízlés dolga a vendetta, de nekem nagyon piszkálja már a csőrömet ez a viselkedés.

még sok kérdésem van, de nem akarom előre ellőni az érveimet, a véleményetekre lennék kíváncsi.

Ügyvédi segítségnek is örülnék, gondolom egy ügyvédi felszólító levéltől jobban leáll (ha sor kerül levélírásra).

Köszönöm, ha bárki szán pár percet/gondolatot a válaszra!

Bulata.