Courlux - Flexifront - Photel Zrt


Exxit # 2017.03.10. 11:31

Segítséget szeretnék kérni!

Valamikor sajnos elfogadtuk ennek a cégnek az ajánlatát. Küldtek is csomagot, fizettük. Kb 15 hónapja kezdett gyanús lenni, hogy nem úgy fizetünk ahogy jön a csomag, meg nem is szerettük volna, a továbbiakban a terméket!
Ők folyamatosan küldték a csekkeket, majd kb 1 éve kaptunk egy levelet valami pénzbehajtó cégtől, hogy megvásárolták a tartozást, és valami háromszoros pénzel tartozunk nekik!

Tavaly április táján feladtuk azt a csekket amivel úgy gondoltuk esetleg tartozunk a csomagküldőknek! A pénzbehajtótól továbbra is jött a levél, mindig más összegről! Az Augusztusi levélben már utolsó felszólításként valami eljárási illetéket követeltek rajtunk, szó sem volt már a tartozásról! Ezt nem fizettük, ki, és hál-istennek azóta sem küldtek semmit!

Viszont kb egy évnyi szünet után tavaly szeptemberben a postás ismét hozott egy csomagot. (a csomag nem fér bele a postaládába, így csengetett) A csomagot nem vettem át, mondtam neki küldjék vissza! Semmit nem kellett aláírni! Majd olyan december körül ujabb csomaggal próbálkoztak, amit szintén nem vettünk át.

A héten levelet kaptunk, találtunk a postaládába, amiben egy csekk van 5500 forintról!
Most biztosan nem kaptunk tőlük terméket!

Azt szeretném kérdezni, mit lehet ilyenkor tenni? Befizetni nem fogom, mert nincs mögötte teljesítés! Abban is biztos vagyok, hogy hamarosan jön a pénzbeszedő cég levele is, először KB 15 000 forintról!

Ha nem fizetek érhet e valami hátrány? Perelhetnek e vagy más milyen módon behajthatják e a jogtalan követelésüket?

ius latratus # 2015.12.29. 14:19

Semmit.

satol # 2015.12.29. 13:38

*Mit célszerű ilyen helyzetben tenni?
(Bocsánat, úgy felhúztak, hogy már írni se tudok.)

satol # 2015.12.29. 13:34

Én régóta rendelek a cégtől, 10 hónapos intervallummal, ami azt eredményezi, hogy amikor érkeznie kell, akkor sose emlékszem már rá, hogy mikor jött legutóbb csomag, így történhetett meg, hogy most nem tűnt fel, hogy már több hónapja késik. Akkor vettem észre, amikor kaptam egy felszólítást egy behajtó cégtől, hogy rendezzem a tartozásomat (mindenféle kezelési költségek, meg késedelmi kamattal együtt az eredeti ár kb. 3-szorosát), ami - mint kiderítettem - az állítólag 4 hónappal ezelőtt megküldött, de ki nem fizetett csomag miatt keletkezett. A baj csak az, hogy ezt a bizonyos csomagot én sose láttam, így túl azon, hogy nem volt miért fizetnem, még csak csekk se volt, amit befizethettem volna.
Alapvetően két dolgot tudok elképzelni:

  • A posta elhagyta a cég által valóban feladott csomagot.
  • A cég egyszerűen át akar verni, és nem létező szolgáltatásért próbál jelentős összeget behajtani rajtam.

Mit célszerű ilyen helyzetben tenni.

Kaligula # 2015.04.08. 07:48

Engem is hívtak a borotvával, nyomulósak voltak, de nemet mondtam és megértették és nem küldtek semmit.

wicii # 2014.09.11. 16:34

Sziasztok!
2014.09.09. napján délután 15:10 körül a postás bedob a postaládámba egy csomagot a nevemre kiállítva.
Kibontottam, és egy X3TEC Holder Set kézi borotvát találok.
Honnan tudta az illető, hogy épp borotvát akarok venni a napokban?
Hát, azért köszönöm szépen annak ezt a kis ajándékot aki gondolt rám. :)
Így megmaradt a 3.290Ft.. :D Majd akkor bulira elköltöm. Jól mondom? Itt azt írják a papíron, hogy a bolti ár 3.290Ft.
Posta-és csomagolási díj.: 1.190Ft.
Ami annyit tesz, hogy 4.480Ft az egész. Eladom a borotvát 5.000Ft-ért a napokban és a semmiből lett 5ezrem. Jó üzlet ez így.
Még egyszer köszönöm szépen ezt a kis ajándékot. :)

Hagnosz # 2013.03.20. 14:04

A lányom nevére ma érkezett egy levél csekkszelvénnyel, melyet kibontottam. 1840 Ft-ot kérnek, az Estelle by FlexiFront borotválkozási csomagért, amit ajándékba ajánlottak január 15.-én a 17 éves kislányomnak. Nem értem, ha mégsem ajándék volt, akkor miért nem kérték átvételkor az árát. Megtévesztenek egy gyereket, aztán 2 hónap múlva küldenek egy csekket. Ezt ki kell fizetnem?

Icsiro # 2012.06.18. 12:25
Nem sikerült személyesen átadnom a megküldött csomagot, mert mérgemben eltévesztettem a házszámot. Viszont---
  • a postán megkérdeztem, hogy mibe kerül ennek a visszaküldése, és ott azt mondták, hogy ha levélszekrénybe kézbesítették, akkor írjam rá, hogy nem vette át és akkor visszaküldik a feladónak ingyen.
Ezután interneten az ügyfélszolgálatunknál töröltettem magam a listájukról. Remélem többet nem zaklatnak. Ha mégis, rájuk uszítom a kutyámat.
opel astra # 2012.06.16. 11:24

Az ilyen esetekre lett kitalálva a NFH. Hozzájuk érdemes fordulni, pénzbe nem kerül és hatásos.De sokszor az iyen "simlis" cégeknek elég megemlíteni, hogy hozzájuk fordulsz. Kőkeményen birságolnak!!

Icsiro # 2012.06.16. 07:03

Ha volna pénzem a jogi herce-hurcára, megvárnám, amíg ők jelentkeznek. Megérné egy jó pert a nyakukba akasztani.
De sajnos éppen azért nem kell a termékük, mert nincs meg az anyagi fedezete és a postaköltségre sem.

Icsiro # 2012.06.16. 07:00

A telefonbeszélgetést ezek a gengszterek megrendelésnek tekintik, még akkor is, ha csak a bemutató csomagot kértem és mást nem. Ld. "kötelezett" nicknevű hozzászóló írásait.

Egyjogász # 2012.06.16. 05:35

Ha kéretlenül a postaládádba dobták, hogyan tudják igazolni, hogy megrendelted, meg hogy átvetted?

Icsiro # 2012.06.16. 05:13

Rám egy natuvitec nevű halolaj kapszulát erőltettek. A bemutató csomagot a postaládámba dobták, azt kb. két nap késéssel ki is fizettem, de a kifizetés után jött egy felszólítás, hogy fizessem, mert behajtják. Erre már nem válaszoltam.
És íme, tegnap jött egy újabb csomag tőlük, postaládába dobva, anélkül, hogy kértem volna.
Nincs pénzem sem a kapszulájukra, sem postaköltségre.
A csomagon visszaküldési címnek az áll"Budapest 1005"
Kiderítettem, hogy a küldő cég "Photel Zrt". A honlapjukon nincs cím, csak postafiók (nem a fenti), valamint telefonszám.
Kiderítettem, hogy a cég székhelye: 1094 Budapest Berzenczey utca 9.
Miután Budapesten lakom, és van BKV bérletem, személyesen szándékozom átadni nekik.
Miután gengszter módszerekkel dolgoznak szóljak előtte a rendőrségnek? Egyáltalán van olyan hatóság Magyarországon amelyik ebben az ügyben segítségemre lehet?

adree # 2012.03.12. 21:24

Tisztelt Kötelezett!

Nem vagyok ügyvéd, de egy két dologra tudok válaszolni, mert tudok egy két dolgot a borotváról...

Az aki felhívott téged borotva ügyben mindenről részletesen tájékoztatott! Tehát elmondta azt is, hogy a beszélgetés után 2 héttel kapsz egy visszaigazoló levelet és ha nem értesz vele egyet 8 napon belül jelezz feléjük. Valamint szoktál kapni biztosan te is hivatalos levelet. Azokra is mind az van írva, hogy a kézhezvételtől számított 8-15-30 napon belül a teendők... Tehát ez nem lehet újdonság a számodra. Igazából ha valamit felületesen olvasol el vess magadra!!! Valamint akit leürgéztél ő is rendesen tájékoztatott téged! Ha kicsúsztál a 8 napból akkor a csomag már Svájcból érkezik tehát visszafordítani nem lehet, de a következő csomagot ha lemondtad nem is fog érkezni, mert az "ürge" elintézte a kérésedre!
Ő is csak egy ember a munkáját végzi és az is aki felhívott. Legközelebb ha nem akarsz igy járni, hallgasd végig az operátort ha tetszik fogadd el, ha alapból nem akarod akkor ne fogadd el!
Amúgy a borotvát érdemes kifizetni és megtartani ha már megrendelted. Vagy ha visszaküldöd ugyanannyiba kerül tehát megéri kifizetni. Valamint ha nem fizeted ki jön a felszólítás egy behajtó végtől jogosan!
Nem mondhatod azt, hogy nem kaptad meg hisz átvetted. Csalásnak minősül!

kötelezett # 2012.02.25. 11:50

na ebből elég.

kedves guba. te hiába vagy ügyvéd, láthatóan fel sem fogod amit olvasol, diploma ide vagy oda.

már a nyitóban is pontosan, kronológiai sorrendben le volt írva, mi hogyan történt. az első idióta válaszod után még azt gondoltam, vmit nem jól írtam, de nem, te ezt meg tudtad fejelni egy olyan VVFecóhoz illő ostobasággal, mint a nempostánküldtéknincspostaköltség küldvissza8naponbelül magyarázatként való előadása.

és amikor teljesen szénné égetted magad, akkor jön a jogi terelgetés, de ez nem a tárgyaló. nem érdekel a leplezésként bedobott személyeskedésed a szolgáltatásokról és fogadóikról: fiatal családtag kapott telefont, hogy kell ajándék borotva ingyen, csak a postát kell fizetned? persze. ennyi történt. ha engem hívnak fel ezzel, akkor nyilván elküdöm őket a picsába, mint most téged az általam is jól ismert felsőoktatási rendszerben szerzett jogi diplomáddal együtt. a papír nem minden. főleg ha egy ilyen tök egyszerű szitut nem bírsz átlátni.
tényleg, elolvastam azóta vagy 3x a nyitót, és ott van minden világosan. értelmes embertől - aki ezt ténylegesen elolvasta - jogi diploma nélkül sem érkezhetnek olyan válaszok, amiket te itt előadtál.

legkevésbé sem volt szándékomban ilyen vitába itt belemenni... ez is mindent elmond a helyzetről.

a kérdésem még mindig csak annyi.

nincs semmilyen szrződés, szarjak az egészre, mivel

  • nem került rögzítésre, hogy én a visszaigazolást átvettem, nem tudni honnan indul a 8 nap a lemondásra.
  • telefonban azt hazudja eme 8 napon belül, hogy nincs lehetőség lemondani, mert már postán van. ha felvételük is van erről, abban egyértelmű a lemondási szándék és az ő hazugságuk.
  • nem került rögzítésre, hogy ő a szerződés ráeső részét hiánytalanul teljesítette, és én ezt visszaigazoltam volna.(szakadt doboz postaládába dobása).
  • így azt sem tudni, honnan indulna az a 8 nap, amennyin belül még elállhatnék az egésztől a visszaküldéssel

semmiről nincs 1 darab aláírásuk, hogy megtörtént volna. jól értem én akkor, hogy ez jogilag nulla, és simán kinevethetem őket, hogy hagyjanak békén, vagy sem? erre kértem volna választ guba ámokfutása előtt.

Kenderice # 2012.02.25. 10:22

kötelezett:
Ha csak az ingyenes termékpróbára lett "rábólintva", akkor nincs gond, mert hiába is küldik utána a többi fizetős csomagot, arra már nem érvényes.
Tul.képpen ez olyan, mintha te rendelnél tőlem egy szelet tortát, én meg elvinném neked 8 köbméter betonnal együtt, hogy azt is fizesd ki.
A távollévők között létrejött szerződés nyolc napos elállási ideje a termék átvételekor indul. Az átvétel időpontját pont ezért kell rögzíteni. Ha nem volt átvéve, akkor a nyolc nap még el sem kezdődött...
Mivel a borotva ingyen volt, azt visszaküldeni szerintem sehova sem kell.
A postaköltségnek nevezett 1200-at meg nyeld be, a borotvát dobd ki és ne foglalkozz többet a dologgal. Én ezt tenném, de nem vagyok ügyvéd.

guba" # 2012.02.25. 09:32

Ha nem írtál sem dátumokat, sem időtartamokat, akkor honnan kellett volna tudnom, hogy a 8 nap mikor járt le? De, ha lejárt, akkor sem tudsz mást tenni, mint amit írtam, csak akkor nem elállásként, hanem felmondásként kell értelmezni a nyilatkozatodat.

kaptam már teljesen más ügyben itt kollégádtól olyan tanácsot, hogy ha nincs nyoma annak, hogy ezt vagy azt átvetted, akkor az meg se történt.

Ez nyilván tévedés. Az, hogy egy szerződés érvényesen létrejött-e, az jogi kérdés, az meg, hogy lehet-e bizonyítani, ténybeli kérdés. Amit te kérdeztél, az meg a kettő kombinációja. Olyan ügyvédet nem fogsz találni, aki azt mondja neked, hogy tagadd le. Jogszerűtlen és etikátlan lenne.

Amit meg jogon kívül hozzátennék az ügyedhez: minden szolgáltatás megtalálja a fogadóit. Aki ilyenbe beszáll, az olyan ember, aki szívesen sumákol azért, hogy spóroljon 1200 forintot.

kötelezett # 2012.02.24. 19:30

óbudafan vagy Kovács Béa Sándor ha elolvasná az utolsó hozzászólásomat, és elmondanák vélemnyüket úgy, hogy értseim is, hogy miért az a jó válasz, azzal nagyon megtisztelnének.

köszönöm.

guba úrtól meg utólag is elnézést, de elbeszéltünk egymás mellett.

kötelezett # 2012.02.24. 19:16

igen látom tisztelt guba, amint azt is, hogy hiába ügyvéd, nem érted magát a tényállást.

elsőre volt az, hogy te sem értetted, mitől lenne köztünk szerződés. másodjára jött a nem postán jött, postaköltség sincs nonszensz, végül a fellengzős erkölcsi kioktatás a 8napozással, amiből kiderült, hogy fel sem fogtad, amit írtam. lehet, hogy ez én hibám, és rosszul vezettem elő, de akkor kérdezni kell.

ami az átvettem/nem vettem át dolgot illeti, kaptam már teljesen más ügyben itt kollégádtól olyan tanácsot, hogy ha nincs nyoma annak, hogy ezt vagy azt átvetted, akkor az meg se történt.

tudod kedves guba ügyvédúr, én csak egy mezei mérnök-közgazdász vagyok, de hülye nem. azt azért látom, hogy nem értettél semmit, és amit mondasz, az nesze semmi fogd meg jól. de megpróbálom mégegyszer, hátha...hátha valaki más tud érdemben válaszolni, és a válaszait meg tudja magyarázni.

szóval

december elején telefon, hogy lenne egy ingyenes termékpróba, csak a postaköltséget kell fizetni. családtag sajnos rábólint.

január közepén jön egy visszaigazoló levél (nem aláírós) hogy mi t.képpen előfizettük egy borotvára, és negyedévente x ezerért új fejekre. egyből telefon, nekünk ez nem kell. sajnos már postán van, de akkor a további fejeket nem küldik majd, jó.

saját oldaluk szerint - amit én csak később olvastam - e levél után van 8 napja az illetőnek lemondania, és akkor el se küldik neki a borotvát, nem jön létre a szerződés. mi le akartuk mondani ebben a 8 napban, de hazudtak és nem hagyták.

február elején postaládában bedobva a borotva a számlalevéllel, amit mi félrehajítottunk

ma jön egy SMS, hogy fizetni kéne.

tehát kedves huba, milyen 8 napról is van szó? milyen 8 napon belül küldjek vissza mit és minek? mit érek el vele? ezekre nem válaszoltál...ahogy arra sem, hogy milyen lehetősége lenne bizonyítani neki egy jogi eljárásban, hogy én akartam ezt a szerződést és ő teljesítette azt?

én arra lennék kiváncsi, hogy egy cég hogy képzeli azt, hogy fogja és bedobja a postaládába. és ha nem az van benne? és ha be se dobta? és ha sérült? hogy igazolja ő vagy én azt, hogy teljesítette a szerződés ráeső részét? azzal hogy valami mókus majd állítja, hogy bedobta a szakadt dobozt a postaládába?

rosszul gondolom, hogy ilyen esetben minden további jogkövetkezmény nélkül mondhatom azt, hogy én eleve lemondtam ezt még abban a 8 napban, és nem is kaptam semmit tőlük, azaz a szerződés eleve létre sem jött, de ha mégis, ők nem tudják igazolni, hogy részükről született teljesítés.

ezekre lettem volna kiváncsi, nem ostobaságokra, hogy küldd vissza 8 napon belül és ne hazudj.

ha visszaküldeném, azzal én magam igazolnám nekik azt, hogy részükről a teljesítés megszületett, utána jogosan követelhetnék a pénzt, mert nem a borotva került pénzbe, hanem a posta. hiába küldöm vissza a borotvát. szerintem át se vennék, nekik nem a 2ft-os kínai borotvájuk kell vissza, hanem a pénzem.

a 8 nap meg:

  • régen elmúlt
  • megpróbáltam lemondani, de az ügyfélszolgálatos félrevezetett, és csak a további fejek küldését engedte lemondani, mondván már postán van a cucc...

fórumokat olvasva a cég jól ismert erről az átverésről, és írták páran, hogy hiába mondták le telefonon, hiába próbálták visszaküldeni, egy idő után szépen jön az EOS 6-7e pénzt vagy mégtöbbet követelve.

tudja-e a cég, vagy majd az EOS bármilyen módon érvényesíteni az igényét a fenti esetben? nem írtunk alá semmit soha. se szerződést, se azt, hogy valamit átvettünk volna.

köszönöm

guba" # 2012.02.24. 16:35

én megerősítést kértem, hogy amennyiben nekik nincs egy aláírásuk arról, hogy nekem ezt eljuttatták, és megkaptam, simán állíthatom, hogy ez nem történt meg így nincs is miért fizetnem. így van, vagy sem?

Biztos feltűnt, hogy én ügyvédként adtam neked tanácsot. Komolyan gondolod, hogy ha harmadszor is megkérdezed, akkor harmadjára azt fogom válaszolni, hazudjad azt, hogy nem kaptad meg és akkor nem is kell kifizetned? Adtam tanácsot, csinálj, amit akarsz!

kötelezett # 2012.02.24. 16:25

a borotva postaládába dobásától már rég eltelt a 8 nap.

a saját szabályzatuk szerint a szerződés visszaigazolásától számítva van 8 nap arra, hogy lemondjuk, ebben az esetben a cég ki sem küldi a borotvát. nem pedig a borotva bedobásától számítva 8 nap.

mi akkor a 8 napon belül jeleztük, hogy nem élnénk ezzel, de azt hazudta az illető a telefonban - a saját oldalukon lévő leírással ellentétesen - hogy már nem tudjuk lemondani magát a borotvát, csak a további csomagokat. ezt megtettük.

ezután 1-2 héttel dobták be a postaládába a borotvát egy szakadt csomagban és számlalevéllel együtt. nemhogy a 8 nap, hanem az általuk megjelölt fizetési határidő is régen letelt, már SMS-t küldtek fizetési emlékeztetőként.

miért mondod, hogy küldjem vissza, ha semmilyen hivatalos nyoma nincs annak, hogy részünkre ezt a dolgot átadták?
én megerősítést kértem, hogy amennyiben nekik nincs egy aláírásuk arról, hogy nekem ezt eljuttatták, és megkaptam, simán állíthatom, hogy ez nem történt meg így nincs is miért fizetnem. így van, vagy sem?

továbbá én a visszaigazolást követő 8 napban le akartam mondani az egészet, de ugye a hazugsággal félrevezetve ezt nem engedte megtenni.
létrejött, van-e most köztünk szerződés érvényben, vagy sem? jogilag szerződésnek számít-e az a történés, amit elővezettem?

mi történhet, ha a továbbiakban sem fizetem ki az 1200ft-t, állítom, hogy én nem kaptam meg az amúgy semmit nem érő kínai borotvát, és különben is jeleztem, hogy nem kell?

visszaküldeni nem fogom, mert olvastam vmelyik fórumon, hogy mástól sem fogadták el, mert azért van az a 8nap a visszaigazolást követően, hogy akkor le tudd mondani. ha nem teszed, akkor szerintük a szerződés létrejött, és elküldik a borotvát. ha lemondod, akkor nem küldik el. de mivel nem engedte lemondani az ügyfélszolgálatos, ezért kiküldték, de ennek hivatalosan semmilyen megfogható nyoma nincsen.

vissza nem fogom küldeni, mert

  • pénz
  • rohangálás
  • elv

meg a végén úgyis az lesz, hogy fizessem ki, mert amikor abban a 8 napban lehetett volna, akkor nem mondtam le, most meg már nem lehet. és a borotva visszaküldésével elismerném, hogy én azt átvettem, tehát jogosan követelik rajtam a pénzt.

a fenti kérdéseimre szeretnék választ kapni...

guba" # 2012.02.24. 15:58

ha nem postán jött, akkor hova adjam fel? :) nem volt rajta feladó.

Küldtek egy visszaigazolt megrendelést, vagy szerződést. Nem? Azon rajta van, hogy kik a felek.

engem a jogi oldala érdekel. tud tenni vmit, vagy sem?

Leírtam mit csinálj. 8 napon belül visszaküldöd, elálltál a szerződéstől. Ez a "jogi oldala".

kötelezett # 2012.02.24. 15:49

ha nem postán jött, akkor hova adjam fel? :) nem volt rajta feladó.

meg ha feladnám, azzal megint csak egyértelműsíteném, hogy én ezt átvettem.
mi van, ha tojok az egészre?
létrejött köztünk szerződés, érvelhet-e ő ezzel, tudja ezt bizonyítani?
mert azt nem tudja, hogy én ezt a borotvát, vagy mi a szart átvettem volna. akkor miért adnám fel? azzal csak nekik tennék szívességet, és nem biztos, hogy elfogadnák, lehet a pénzt u.úgy követelnék, vagy át se vennék a borotvát, visszahozná a postás. meg eleve pénz.

engem a jogi oldala érdekel. tud tenni vmit, vagy sem?

guba" # 2012.02.24. 15:20

Ha nem postán jött, akkor nincs postaköltség. Azt kell csinálni, amit írtam.

kötelezett # 2012.02.24. 15:16

az ő oldalukon van ez:

http://www.flexifront.com/…nt/rules.asp

Az áru megrendelése és az adásvételi szerződés megkötése. Az adásvételi szerződés akkor kerül megkötésre, amikor a telefonbeszélgetés során a Vevő az Eladó által szóban tett szerződési ajánlatot elfogadja. Az Értékesítési és reklamációs feltételeket az Eladó a megrendelés írásbeli igazolásával együtt postai úton megküldi a Vevőnek. Az adásvételi szerződés annak megkötését követően automatikusan kiegészül a jelen Értékesítési és reklamációs feltételekkel, amennyiben a Vevő annak kézhezvételét követő 8 munkanapon belül nem jelzi, hogy azt nem fogadja el. Amennyiben a Vevő nem fogadja el a jelen Értékesítési és reklamációs feltételekben foglaltakat, úgy az Eladónak nem áll módjában a megrendelést teljesíteni, és ennek megfelelően ezen nyilatkozat a megkötött adásvételi szerződést felbontja. Az adásvételi szerződés magyar nyelven megkötött szerződésnek minősül.

nos mi jeleztük telefonon a 8 alatt, hogy nem kell, de azt hazudta, hogy már nem lehet, mert postán van, de ez úgyis ingyenes, csak a postaköltséget az 1200-t fizessü ki, a továbbiakban nem kapunk majd csere fejeket, amik amúgy a szerződés értelmében negyedévente automatikusan jöttek volna.