Courlux - Flexifront - Photel Zrt


kötelezett # 2012.02.24. 15:13

ezt ők állítják, hogy a beszélgetés alapján létrejött, amit aztán a kiküldött szerződés véglegesít, amit ha nem utasítok el 8 napon belül, akkor megköttetik.

na mi a 8 napon belül betelefonáltunk, hogy felejtsék el, de közölte az ürge, hogy azt már nem lehet, mert a borotva postán van, de a további csomagokat (pótfejek a borotvához) lemondhatjuk, már töröl is minket, de a borotva majd jönni fog a csekkel, és azt be kell fizetni.

hiába küldöm vissza a borotvát, az 1200Ft nem a borotva ára, hanem postaköltség. a borotvát ők ingyen küldték.

miért kéne visszaküldenem? miért írjak? telefonon jeleztem a 8napos határídőn belül,, hogynem akarom, de az ügyfélszolgálatosuk hazudott:

1x - már nem lehet lemondani
2x - mert már postára van adva

ugyebár nem postán jött, alá nem írtunk semmit, hogy mi ilyet kaptunk. kell nekem ezzel foglalkoznom a továbbiakban, vagy bármikor akárki zaklat, elég ha azt mondom, mi jeleztük, hogy semmilyen szerződést nem akarunk és soha nem is kaptunk borotvát.

guba" # 2012.02.24. 14:59

Nekem ebből az előadásból nem vált világossá, hogy miért gondolod, hogy egy tájékoztató alapján létrejött köztetek egy szerződés. De, tételezzük fel, hogy létrejött. Add fel a borotvát tértivevénnyel oda, ahonnan jött és csatolj hozzá egy levelet, amelyben kéred, hogy a jövőben semmit ne küldjenek.

kötelezett # 2012.02.24. 13:21

Üdv

családtagomat decemberben flhívta valaki, ő meg hülye módon nem tette le a telefont, hanem belement a játékba.
borotvát ajánlottak kipróbálásra, mintha termékminta lenne, csak a postai költséget kell kifizetni.

januárban jött egy tájékoztató, hogy ez t.képpen egy szerződés, és ez csak az első csomag, amit rendszeres időközönként követ újabb.

egyből telefonáltunk, és lemondtunk minden további ilyesmit, de az ürge közölte, hogy a borotva már postára van adva, már nem tudjuk lemondani, és azt majd ki kell fizetni, de a továbbiakban akkor majd nem küldik a fejeket.

ez azért is érdekes - mármint hogy nem lehet lemondani, mert postán van már - mert a cég a saját oldalán - http://www.flexifront.com/…nt/rules.asp - azt írja, hogy:

Az áru megrendelése és az adásvételi szerződés megkötése. Az adásvételi szerződés akkor kerül megkötésre, amikor a telefonbeszélgetés során a Vevő az Eladó által szóban tett szerződési ajánlatot elfogadja. Az Értékesítési és reklamációs feltételeket az Eladó a megrendelés írásbeli igazolásával együtt postai úton megküldi a Vevőnek. Az adásvételi szerződés annak megkötését követően automatikusan kiegészül a jelen Értékesítési és reklamációs feltételekkel, amennyiben a Vevő annak kézhezvételét követő 8 munkanapon belül nem jelzi, hogy azt nem fogadja el. Amennyiben a Vevő nem fogadja el a jelen Értékesítési és reklamációs feltételekben foglaltakat, úgy az Eladónak nem áll módjában a megrendelést teljesíteni, és ennek megfelelően ezen nyilatkozat a megkötött adásvételi szerződést felbontja. Az adásvételi szerződés magyar nyelven megkötött szerződésnek minősül.

tehát az illető konkrétan hazudott, hisz a távollévő felek közötti szerződésnél eleve törvény rendezi az ilyet. nekünk szándékunkban állt még akkor lemondani az egészet, de ő ezt ugye a fent említett hivatkozással nem engedte.

ezután pár nappal a postaládába be volt dobva egy szakadt kartondobozban lévő borotva meg egy számlalevél 1200Ft-ról. postához köze nem lehetett egyiknek sem, se boríték, se bélyeg, se semmi. így persze tértivevény sem, azaz nyoma nincs annak, hogy mi ezt átvettük/megkaptuk.
tehát ebben is hazudott az illető.

a borotva természetes szar kínai, más fórumokon olvasva, u.az, mint a tesco és más láncok sajátmárkás termékei.

most jött az első felszólítás tőlük, hogy fizessünk. neten utána olvastam a cégnek, és ebből élnek, leírások alapján telefonon nem is lehet lemondani, volt aki lemondta így, de továbbra is kapta stb stb.

mit tehetek?
hívjam őket, hogy én még a tájékoztató átvétele után lemondtam ezt telefonon, és különben sem kaptam semmit. ha ők bedobták csak őgy a postaládába, akkor vki kilopta, máskor küldjék ajánlottan.

ők mit tehetnek, azon túl, hogy olvasom, hogy valakit emiatt már hónapok óta zaklat EOS pl és már az eredeti összeg többszörösét követeli rajta, és fenyegetőzik.

be tudja hajtani valahogy ezt az összeget, ha azt sem tudja igazolni, hogy én az egyébként lemondott borotvát megkaptam?
fizessem ki az 1200ft-t és erősítsem meg a lemondást mégegyszer a netes rendszerükön keresztül? számlán van egy kód, de ugye ha belépek vele, azzal közvetetten is igazolom, hogy a csomagot a számlalevéllel együtt átvettem.

igazából nem szeretném az 1200-at sem kifizetni, nem az összeg miatt, hanem az elv miatt, de jogi harcot sem akarok 1200ft miatt.

főleg jogot végzett illető pontos állásfoglalása érdekelne az ügyben, de a céggel kapcsolatba került illetők tapasztalata is érdekelne.
válaszokat előre is köszönöm!