Felhasználói profil feltörése


L.Z. # 2014.09.02. 13:50

Tisztelt jogi fórum!

A problémám kicsit összetett, kicsit informatikai-, büntető-, és polgárijog.

Ez év márciusában észleltem, hogy nem tudok belépni egy magyar üzemeltetésű weboldalon létrehozott régi profilomba. Kis utánjárásra kiderült, hogy valaki feltörte azt és megváltoztatta a jelszót és hozzá tartozó email cimet.
Felvettem a kapcsolatot az üzemeltetővel aki azt válaszolta, hogy csak hatósági, hivatalos úton tudják visszaszolgáltatni ezt a profilt.
Megtettem feljelentésemet ismeretlen tettes ellen, amire 4 hónap elteltével kaptam egy határozatot amiben megállapítják a büncselekményt de a nyomozást felfüggesztik, mert az elkövető személyét nem tudták megállapítani.
Ezt a határozatot elküldtem a weboldal üzemeltetőjének aminek hatására nem visszaadták az általam létrehozott profilt hanem törölték annak tartalmát mondván az aki feltörte a profilomat "jogszerüen használja jelenleg is azt" valamint "regisztrálhatok új profilt".

A kérdésem az lenne, hogy polgári biróság tudja e kötelezni az üzemeltetőt ezek alapján arra, hogy a feltörés előtti állapotban bocsássa rendelkezésemre az érintett profilt az üzemeltető? A profilban lévő adatokat 24-48 óra alatt tudnám újra felvinni ami nekem irrálisan sok idő.

Tisztelettel:
L.Z.