Jó erkölcsbe ütközik - e egy szerződés?


capisca # 2015.04.22. 06:40

Ez nyilván arra utal, hogy amikor valami
történt, azidőtájt még Magyar Köztársaságnak hívtak
minket és ebből kifolyólag, mint Magyarország nem
lehetett kötelezettséget vállalni vagy jogot szerezni.

Na de akkor most a Magyar Állam kötött szerződést?

paxia # 2015.04.20. 16:59

Annyit fejtettem meg, hogy "Magyarország nem létezett
akkor..." Ez nyilván arra utal, hogy amikor valami
történt, azidőtájt még Magyar Köztársaságnak hívtak
minket és ebből kifolyólag, mint Magyarország nem
lehetett kötelezettséget vállalni vagy jogot szerezni.
Ezért semmis.

A Coca-Cola rendben van, az volt és van.

capisca # 2015.04.20. 06:45

Talmács ez egyre bonyolultabb, érthetetlen a történet.
Sőt egyszer két ember közötti szerződésről van szó, később meg egy kórházról.

Coca-Cola-ra még emlékszem mert karikázós volt nem kifejtős de ma már tudom, hogy érvénytelenségre és semmisségre hivatkozhattam volna, mert Magyarország nem létezett még akkor és az Alkotmányos jogokról nem lehet lemondani.

Ez meg viszi a prímet. A Coca-cola egy üdítő azt tudom, de, hogy egy teszt is lenne. Hány éves ez az ember, ha Magyarország még nem is létezett a Coca-cola kitöltésekor?

Talmács # 2015.04.19. 17:17

( Business Law: A szerződés valami politikai dolog, nem biztos, hogy leírhatom itt kérdezd meg kérlek Kovács Béla Sándort ő már lenyomozta ezt tudom. Én nem vagyok jogász, 16 éve nyomozok mert jogi segítséget nem nagyon kapok, az igazságot pedig tudni szeretném. Valamiért nem tájékoztattak utólag sem sem a szerződés tartalmáról, annyira emlékszem, hogy ráutaló magatartással 1999-ben egy hallucinációnak beállított szerződésbe egyeztem bele és a papírra amit a vonaton találtam ráírtam hogy Magyarország. Coca-Cola-ra még emlékszem mert karikázós volt nem kifejtős de ma már tudom, hogy érvénytelenségre és semmisségre hivatkozhattam volna, mert Magyarország nem létezett még akkor és az Alkotmányos jogokról nem lehet lemondani. Amit tudok az egészről apró részletekben szedtem össze innen onnan, köben még ma is nyomnak gyógyszerekkel mint skizofrént. Tehát ha kiderül az igazság, az érvénytelenségre hivatkozási határidő nyugszik, vagy semmis az egész ha bírósághoz fordulnék? Nem akarok pereskedni a kórházzal, de jó lenne az igazat tudni :( )

Talmács # 2015.04.19. 17:01

Alaptalan pszichiátriai kezelés. Beadták neki hogy skizofrén.

Talmács

Talmács # 2015.04.18. 17:44

Így már értem

Köszönöm a válaszokat

Talmács

Sherlock # 2015.04.18. 09:09

Ráadásul ha kalodában tartja és vasálarcot húz a fejére, akkor nyugszik a megtámadás joga.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.18. 08:39

de erről a másik fél jogellenes károkozással gondoskodik is.
Konkrétan hogyan? Fogva tartja?

Egyébként a semmisségre hivatkozásnak nincs határideje; és a megtámadhatóságra is lehet hivatkozni a szerződésből eredő követeléssel szemben egy éven túl is.

Talmács # 2015.04.17. 13:48

Tisztelt Kovács Béla Sándor

Van egy érvénytelen szerződés ami egy évig támadható lenne, egyik fél sem támadja meg, de erről a másik fél jogellenes károkozással gondoskodik is. Ha ez az ügy bíróságra kerül az az egész szerződést semmissé tenné, vagy csak egyszerű szerződéstől független káresemény.

Én jogilag képzetlenebb vagyok talán engem kellene a tényállásról kioktatni

Előre is Köszönöm a Választ ha már elég érthető a kérdés

Talmács

wers # 2015.04.17. 13:05

:)) oó tanár úr!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.17. 11:57

Nem is lenne rá okod. ;)

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.17. 11:35

Fogalmam sincs, hogy a válasz helyes vagy rossz, mert nem értettem, mit akar mondani a kérdező. Ha te érted, köszönettel veszem tőled a konkrét tényállást.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.17. 11:15

Na, pont az értette, akinek leginkább gondjai vannak a magyar nyelvvel. Pontosabban ő hiszi azt, hogy értette.

Talmács # 2015.04.17. 07:25

Köszönöm a választ, és bocsánat a túlbonylításért

Talmács

Dr.Attika # 2015.04.17. 06:36

Fogalmazzunk úgy, hogy nem értjük a tényelőadást. Szubszumációra pedig ezért nem vagyunk képesek.

Sherlock # 2015.04.17. 05:48

Mi ez a baromság?

Talmács # 2015.04.17. 05:16

Tisztelt Dr Attika

Részletesen az ügy a következő volt ha jól emlékszem. 2005-ben a választások előtt az első kétharmad előtt két ember megállapodást kötött, hogy az egyik pénzt kap ha Magyarországon marad megbízási szerződés keretében és feladatát ott végzi el. az egyik fél nem ismerte még az Alkotmányt sem, így azt a tájékoztatást kapta, hogy ez törvényes és érvényes szerződés, írásba is foglalták ezt a két szót a szerződésükben. Ez tévedés és megtévesztés valamint nem ajándékozási szerződés, tehát aránytalan mert egyik szerződő fél semmit nem vállalt a pénzért amit nem kapott meg akkor, a szerződés okán jogellenesen tévedésben is tartották, ezzel kár érte, mert a vállalt munkát elkészítette és azt átadta. Jött az Alaptörvény, és akkorra lett kész a munkával ekkor közölték vele, hogy nem kap semmit mert ez a megbízás semmis is, az Alkotmányba ütközött megkötéskor. 1 év eltelt aránytalanságra már nem lehetett hivatkozni, a per tárgya hogy semmissé akarta a szerződést nyílvánítani azzal, hogy kár érte azzal, hogy bizonyíthatóan megtévesztették és ezért ez nem tudott bírósághoz fordulni, mivel a szerződés számára hiteles volt, tartalma szerint pedig a munka befejeztéig megadott épületben kellett maradnia ahol megfigyelés alatt állt ( és semmis szerződés esetén ez is jogellenes volt ) ha elhagyta volna az épületet, szerződésszegés lett volna a szerződés mindkét fél érdekében állt megkötéskor.

Ha bíróság azt állapította meg esetleg, hogy a kára azért keletkezett, mert a szerződés semmisségét meg akarták szüntetni a megtévesztéssel illetve az érvénytelenségre való hivatkozással sem akarták, hogy a kötelezettségei alól kimásszon jó erkölcsbe ütközőnek tekintik a szerződést és csak némi kártérítés jár, vagy a szerződésben megállapított ( kialkudott ) megbízási díj marad, feltéve, hogy az országot a szerződés végéig bizonyíthatóan nem hagyta el?

Köszönettel a Szakmai Véleményért Előre is:

Talmács

Dr.Attika # 2015.04.17. 04:08

Tisztelt Talmács!
Nem eléggé világos a kérdés, de lehet, hogy az alábbi linken választ kap a kérdésére.

http://www.lb.hu/…lemeny_i.pdf

Talmács # 2015.04.17. 04:02

Tisztelt Fórumozók

Általános jogász mondta az esetet, hogy volt egy olyan ügy amikor polgári per volt, mert egy érvénytelenséggel támadható polgárjogi szerződést úgy érvényesítettek, hogy a másik szerződő fél a megtévesztettet 1 évig jogellenesen akadályozta abban, hogy bírósághoz forduljon, így a szerződés aránytalanul érvényes lett. A bíróság döntéséről nem beszélt, vagy ismeri vagy nem ismeri, nem kérdeztem.

Nem lehetett volna ezt a szerződést semmissé nyílvánítani azzal, hogy jó erkölcsbe ütközik, mivel károkozás nélkül a szerződést érvényesen nem lehetett volna megkötni?

Előre is köszönöm a választ, csak szakmai véleményt kérnék, nem akarok pereskedni hasonló ügyben, de fontos lenne egy hiteles válasz számomra.

Előre is köszönettel Minden Fórumozónak a válaszért