eger alberletben


Bea1 # 2015.09.03. 18:07

na, pont ezt akartam még beleírni, sajnálom is, hogy nem tettem. ha vannak kiegészítő biztosítások az életbiztosításodban, pl kórházi napidíj, akkor darázscsípés miatt is fizet, sőt, ha valaki e miatt hal meg, arra is fizet a biztosító. én nem azt mondtam, hogy tuti hogy fizet az egérre, de: sohasemm lehet tudni: meg kell kérdezi. utánna meg írja meg, hogy igen, vagy nem, hagy tanuljunk.
én biztos felhívnám ezzel a kérdéssel a biztosítót.

wers # 2015.09.03. 15:40

nyestre tuti nem lehet kötni a CASCO-val sem, és irtani sem szabad, mert védett állat

Én allergiás vagyok a darázscsípésre, szerinted arra biztosíthatom magam?

Bea1 # 2015.09.03. 15:10

elrágja a kocsid vezetékeit egy nyest. Betöri az ablakodat egy , az üvegnek nekirepülő madár. Nos, fizet-e a biztosító? szerintem biztosítótól, és biztosítástól függ, attól függ, belevették-e ezt a szerződésbe, kitér-e rá. Egy kérdést megér, legfeljebb nevetnek egyett.

wers # 2015.09.03. 14:42

Biztosítás egér okozta kárra? Szerintem a biztosítósok is szeretik a poénos ügyfeleket.

Bea1 # 2015.09.03. 12:25

esetleg egy szőrös kövér pasi, akiegész nap fekszik, tud tapsolni, és labdát pörgetni az orrán? :-)

Bea1 # 2015.09.03. 11:48

nem. konkrét felszólítás kell, hogy sok az egér, és tegyen valamit ellenük. minden más csak beszélgetés. ha pl beszélgettek a fókákról, vagy elmeséli, hogy ő hogyan kapott el egy fókát, az még nem elég ahhoz, hogy bebizonyítsd, hogy megkérted, kapjon el egy fókát a bérleményben.

Konkrét esetre konkrét kérés kell.

De mint látod, kooperál a tulaj, nincs itt gond. Lakótelepen egyébként is van egér, és patkány is: ez nem a tulaj problémája, hanem a közös képviselőjé: gondolom a tulaj vagy ti fizetitek a közös költséget, forduljatok a közös képviselőhöz, vagy az épület biztosítójához.

szajmon83 # 2015.09.03. 11:11

Kedves Fórumozók!

Nekünk is eszünkbe jutott, hogy biztosítás esetleg nem terjed-e ki ilyen esetre. Eddig nem jeleztük. Jelenleg megoldódni látszik a helyzet azzal, hogy sikerült valahogy mégis szerezni egy mosógépet a főbérlőnek, ami be is fér a pult alá.
Az egerekről annyit, hogy a főbérlő egyik emailjében leírta, hogy ő milyen hamar elkapta az egereket. Ha ez így van, akkor ő tudott erről a helyzetről. Ebben az esetben lehet, hogy szólunk se kellett volna? Sőt, neki kellett volna jelezni nekünk, hogy előfordulhatnak egerek? Ez az információ változtat valamit az eddigi véleményeteken?
Köszönettel: Egy albérlő

Bea1 # 2015.08.31. 09:47

jelezték-e az esetet a biztosítónak?

szajmon83 # 2015.08.30. 21:07

Kedves Hozzászólók!

Köszönöm, hogy foglalkoztak kérdésekkel. Sajnos az tényleg nem mindegy, hogy írásban vagy csak szóban jeleztük. Eddig írásos nyomát nem találtam, ha más nincs akkor legfeljebb egyezkedünk a főbérlővel. Tanulság a jövőre nézve, ha bármilyen problémát észlelünk, amit az albérlők nem tudnak elhárítani vagy nem az ő feladatuk, akkor azt minél hamarabb jelezni kell-lehetőleg írásban- a főbérlőnek.
Köszönettel: Egy albérlő

Bori Bori # 2015.08.26. 21:13

Csöndben megjegyezném, nincs bérleti szerződés, így egyik félnek se lehet semmilyen követelése a másikkal szemben. Mindenki azt csinál, amit akar.

Bori Bori # 2015.08.26. 21:07

Az egereknek van egy olyan tulajdonságuk, hogy augusztus vége felé, mikor hűvösödnek az éjszakák, behúzódnak a jó meleg házba. Ezért az egereken kívül bárki mást felelősségre vonni értelmetlenség. Aki éppen akkor ott lakik, annak kell felvenni a harcot az egerekkel. Nem szeretem az egércsapót, mert ha ott nyúlik ki a házban a szerencsétlen, a kihűlő testéből szétmásznak a bolhák. Én macskát használok.

Bea1 # 2015.08.26. 18:53

de hát eltitkolta, és tevékenyrészese volt a dolognak. egyébként ezt már ügyvéddel letisztáztuk, pont a 4 szeri érdeklődésem, és az arra érkező semmi probléma jelzés véd engem, illetve a felelőtlen állattartása. igen, úgy gondolom, hogy tisztába, de ha megfelelő érvet hozol fel, meggyőzhető vagyok.

Bea1 # 2015.08.26. 14:18

bizonyíték van-e a jelzésre, vagy csak mellékesen megjegyezték négyszemközt egyszer?

Azért, B.L. van arra is eset, hogy az albérlő önmaga is hozzájárul ahhoz, hogy bejussanak, vagy elszaporodjanak az egerek, sajnos velem ilyen történt, és egyetlen egyszer sem jelezték, pedig 4 alkalommal kérdeztem rá a majd egy éves e-mail-váltásunk alatt, hogy minden rendben van-e? igen, minden, szeretünk itt lakni... amikor meg otthon voltam, elkezdtek panaszkodni, hogy mennyi egér volt a télen, meg most is...

ObudaFan # 2015.08.26. 13:19

Szerintem nem volt a kár előre látható, így egyáltalén nem.

szajmon83 # 2015.08.25. 18:18

Kedves Fórumozók!

Köszönöm a hozzászólásokat, kb 1 éve volt utoljára egér a házban azóta nem volt nyoma. Ha jól emlékszem talán szóltunk korábban, hogy voltak egerek, de nem történt semmi a főbérlő részéről és annak is már vagy 1 éve. Mint előző postomban írtam, idén tényleg nem volt semmi jele a rágcsálóknak. Az volt a legelső, amikor kihúztuk a beépített konyhapultból a mosógépet és meg láttuk a panelen az egeret. Mi sem hittünk a szemünknek, de ami megtörténhet, legyen rá bármilyen kicsi is az esély, az meg is történik. Fénykép is készült róla. Ha van rá lehetőség szívesen feltöltöm:)
Amennyiben korábban szóltunk, akár 1 évvel ezelőtt, akkor is felelőssé tehet minket a főbérlő?
Köszönettel: Egy albérlő

Bea1 # 2015.08.24. 14:14

a közelben kell legyen egy álatkísérlet-telep, ahol ilyen okos egereket képeznek, akik a borostyánon felmászva rövidre zárja a mosógép vezérlőegységét.

Én is a bérlőt tenném felelőssé, de a jófogáson 20-25 ezerért már remek mosógépeket lehet kapni. az egér megvan? ilyen képességekkel szerintem ugyanennyiért el lehet adni...

ObudaFan # 2015.08.24. 12:21

A bérlőtől általában elvárható az ilyen kisebb, a lakásfenntartással összefüggő feladatok elvégzése, így kár fenn is állhatna a felelősség. De azért a bérbeadó feladata azt igazolni, hogy az egér valóban ott jött be, hogy előre látható volt a kár, vagyis lehetett volna sejteni, hogy ilyen következméyne lehet a mulasztásnak. Összességében én a bérlő helyében nem fizetnék.

szajmon83 # 2015.08.20. 17:09

Kedves Fórumozók!
A következő problémában kérném a segítségeteket:

Több éve bérelünk ketten egy lakást, egerek korábban is előfordultak, de hamar elkaptuk őket. A lakás a II. emeleten található, valószínűleg a borostyánon jönnek fel a rágcsálók. Az egyik egér tönkretette a mosógépet azzal, hogy rövidre zárta a vezérlőegységet. Előtte idén még nem tapasztaltunk egérre utaló jelet. A főbérlő szerint a mi feladatunk lenne az egerek bejutásának megakadályozása, azzal ,hogy levágjuk a borostyánt az összes ablaknál és az erkélynél, továbbá az új mosógép felét is nekünk kell fizetni szerinte, mivel mi nem tettünk semmit az egerek ellen. Tényleg az albérlők a felelősek ilyen esetben és jogosult hozzájárulást kérni a berendezés pótlásához? albérleti szerződés nincs
előre is köszönettel, egy albérlő