legális szelektálás elsőosztályba felvételkor


Lyonee # 2016.05.01. 10:55

Nézd meg az iskola weblapján a pedagógiai programot. Biztosan tartalmaz információt a felvételi szabályokról.

BataG # 2016.04.30. 19:22

lajcsó:
Köszönöm.
Azt mondják, a szülők munkahelye közelsége számít - ami szerintem meglehetősen abszurd. Egyszerűen a jogszab nem ezt mondja (körzetes a gyermek).

Nade, ... vonatkozó jogszab szerint a körzetes gyermeket meg fel kell venni - elvben nincs kecmec.
Ha - ha! - jelentkezési sorrendben töltötték fel a létszámot, akkor kéne tudni igazolni, hogy az adott gyermek ikszedik jelentkező volt a tankerületesek közül, minden egyes felvett esetében, nem ? Ilyen ~sorszámosztást, sorszámozást mi nem érzékeltünk.

Egyébként - ha (bár kétlem) - jelentkezési sorrendben töltötték fel a létszámot a tankerületesek közül ... akkor ez legális módja a szelekcióra ? a fél órával később jelentkezett kizárására ? Min múlik, hogy utólagosan a legalitása igazolható-e ?

Fellebbezésben tulajdonképpen minden egyes felvett gyermek felvételi-határozatát támadnom kell formailag, ha azt állítom, hogy ez így törvénytelen ? Hiszen különben a többieké (létszámé, a felvetteké) jogerőre emelkedik, s még ha helyt is adnának fellebb. kérelmünknek, nem lészen szabad hely ?

Van tudomás viszont olyan felvettről, akinek csak egyik szülője dolgozik 200m-en belül, gyermek nem itt lakik (formailag sem), s mégis felvették. Az ilyen adat használható a fellebbezésben, hogy a saját gyerek célt érjen a felvételnél, s bekerüljön ?

lajcsó # 2016.04.30. 18:48

Talán meg lehet kérdezni, hogy miért éppen az érintett tanuló utasították el helyhiány miatt? Arra is rá lehet kérdezni, hogy mik voltak a felvételi szempontok?
(Persze nem kizárt, hogy jelentkezés sorrendjében vették fel a tanulókat amíg bírta a létszám.)
Az elutasítás során bizonyára közölték azt is, hogy melyik iskolába lehet még jelentkezni.

BataG # 2016.04.30. 14:32

lajcsó
:)

'Helyhiány miatt'-i indoklással történt az elutasítás a határozat szerint, holott van a körzeten belül állandó lakcím, és életvitelszerű helybenlakás is, születés óta.
(A helyzet az, hogy az iskola felkapott, a közeli aglomerációs településről is ide járnak a kitelepült családok gyermekei, gyakorta szép nagy autókkal, és jóval vastagabb pénztárcával.)
Mi a célravezető fellebbezési mindok, a bejutás érdekében ?
Állítólag kettő osztályt indíthat az iskola, tankerületes gyermek meg több van helyből, mint az erre a két osztályra eső (felvehető) létszám.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.30. 12:49

Ja, te vagy? Tudhattam volna. Elnézést kérek a "mindenkiért".

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.30. 12:48

Miért mindenki fordítva a lovon? Ahelyett, hogy előadná, milyen indoklással utasították el a beíratást, fiktív ötleteket kér arra, hogy mivel lehetne indokolni. Plusz találjuk ki azt is, hogy mivel nem lehet indokolni, és az ilyen nem megfelelő . de általunk kitalált - indoklással szemben érveljünk.
Eszem megáll.

lajcsó # 2016.04.30. 12:07

1/A, 1/B, 1/C.........

wers # 2016.04.30. 11:52

Mintha ezt már másképp kérdezted volna. Kaptál is választ. Egyébként meg, ha egy osztályterembe 32 főre fér be pad, akkor az max. 32 fő. Az iskola megerőszakolni nem tudja az épületet.

BataG # 2016.04.30. 11:23

Amennyiben körzetes, ténylegesen, életvitelszerűen helybenlakó gyerekek többen vannak, mint az elfogadható osztálylétszám, mi a beiskolázáskor a legális szelekciós módszer 1. osztály előtt álló gyermekek esetében?
Többivel szemben mi a megfelelő fellebbezési érv ?