Közszereplő vs. Média


premike # 2017.05.15. 14:15

Jaj, és mielőtt azt hinnétek, hogy Hajdú Péter/Sarka Kata/vagy valami celeb vagyok, sajnos (?) nem így van.
A fiam közgazdász-gazdálkodási menedzsment szakra jár az egyetemen, számolni nagyon tud, de nem igazán fekszik neki az EU jog tantárgy, amiből a feladatot kapta, ezért kérte a segítségemet, én pedig a Tiéteket.:)

premike # 2017.05.15. 11:56

Na még egyszer az első mondat:

A Budapest Sun napilap ételkritikusa a újonnan nyílt „India Ízei” nevű étteremben vacsorázott, mert cikket/kritikát írt az újságnak.

premike # 2017.05.15. 11:50

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi eset megoldásához, véleményezéséhez szeretném a segítségeteket kérni:

The Budapest Sun újság ételkritikusa az étterembe vacsorázott, mert cikket írt az újságnak.

Miközben evett, Will Smith amerikai színész, lépett be az étterembe egy gyönyörű nővel, aki nem a felesége, Jada Pinkett-Smith volt. Leültek vacsorázni az ételkritikus asztala mellé. Étkezés közben nagyon közel hajoltak egymáshoz, suttogtak, és időnként úgy tűnt, hogy flörtölnek.

Tudomásuk nélkül az ételkritikus a telefonjával képet készített róluk. Emellett közelebb vitte hozzájuk a székét, és megpróbálta kihallgatni a beszélgetést. Bár csak beszélgetést hallott, úgy vélte,hogy hallotta, ahogy Will elmondja, hogy a felesége drogfüggő volt, és el akar válni tőle.

Másnap a The Budapest Sun megjelentetett egy cikket, azzal a főcímmel, hogy "Smith, hogy elválik a kábítószerfüggő feleségétől", csatolták Smith és a nő képeit is.

Will Smith és Jada Pinkett-Smith beperelte a Budapest Sunt, amely szerint a cikk egy a magánéletünk elleni támadás volt, és károkat okozott nekik."

A kérdésem az, hogy milyen jogszabályokkal védekezhet az újság a képzeletbeli perben?

Milyen jogszabályokkal érvelhetnek a Simth házaspár ügyvédei?

Melyik félnek van igaza?

Előre is köszönöm a válaszokat!