Adásvételi szerződés átverés


ObudaFan # 2017.07.24. 19:16

Igen, az adásvételi jó ötlet.

Sylvia91 # 2017.07.24. 14:17

Köszönöm szépen a válaszát!
Felvettem volt élettársammal a kapcsolatot. Közöltem vele, ha nem fizet, feljelentést teszek. Nyilván nem akarja, azt mondta a héten rózsaszín csekken kifizeti a tartozást.

Olyan kérdésem lenne, hogy oké tegyük fel kifizet, de attól a nevemen van az autó... nem tudom, hogy szétbontotta-e, de akár vissza is élhet vele?!
Lehet kéne írjunk egy adásvételi szerződést, hogy lekerüljön a nevemről? Hogy csináljam, hogy ne legyen belőle gondom?

Köszönöm a segítséget!
Szilvia

ObudaFan # 2017.07.19. 12:20

Leginkább az autó értékét követelheted, ha máshogy nem, perben.

Sylvia91 # 2017.07.18. 18:44

Tisztelt Fórumozók,

Tanácsot, segítséget szeretnék kérni.
Mikor megismertem volt élettársamat közölte, hogy nem lehet a nevén semmi különböző tartozások miatt. Tulajdonában volt egy autó, ami egy jó ismerőse nevén volt hivatalosan. Volt élettársam kölcsön adta ennek a jó ismerős lányának, aki Horvátországban balesetet okozott. Ismerőse mondta ezek után volt páromnak, hogy át kell iratni az autót és akkor nem kell fizetniük a baleset miatt. Majd megkértek engem, hogy legyen a nevemen, szóban megígérték, hogy nem kell fizetnem semmit. Aláírtam egy adásvételi szerződést, amiben több alaki hiba is van (nincs kitöltve a jogviszony jellege, km.óra állás, törzskönyv száma), erre később lettem figyelmes. Az autó nem lett lejelentve, átírtva, biztosítás sem lett kifizetve. Ezáltal nekem lett NAV és biztosítás tartozásom. Az autót kivonták a forgalomból. Volt élettársam birtokában van az autó,de mivel autószerelő elkezdte szétbontani, kiárusítani. Nem akarja kifizetni a tartozást. Nem tudom mit lehet tenni ebben az esetben? Feljelentés sikkasztás miatt? Vagy esetleg vissza lehetne csinálni a szerződést, mivel alaki hibás?
Tanácsokat, válaszokat előre is köszönöm!

Szilvia