sikkasztás? csalás?


guba # 2011.04.07. 06:49

Hacsak nem bűncselekményből származó üzemanyagot szállított neked, akkor feljelentheted. Bár, ha ő arra hivatkozik, és főleg, ha alappal, hogy nem tartozik neked, akkor azért ez egy polgári jogi vita is lehet.

Évici # 2011.04.06. 18:06

Üdv mindenkinek!
Problémám a következő lenne:az eddig "kifogástalanul" üzemanyagot szállító emberem nem szállít tovább, az előre beszedett pénzt pedig nem hajlandó visszaadni.Kérdésem:feljelenthetem-e őt csalásért vagy inkább hagyjam,mert végül nekem is bajom lehet belőle?
Választ előre is köszönöm!

Főlökött # 2007.08.01. 14:35

Tisztelettel

Nem értem a kérdést. Szerintem már megválaszolták.
"ha könyvelő(k) ügyes(ek)akkor sokat nem lehet tenni"

Nem kívánom kivesézni a témát, de ha ésszel csinálják, amit csinálnak a cégben, nem lehetséges a buktatás-bukás. Menetlevelek normális vezetésével, az összes visszaélés lepapírozásával. Apeh vizsgálat nem talál semmit, de a pénz megy, ahova szeretnék.
Nem egy céget tudok, ahol nem milkók, milliárdok mennek el, sőt közpénzből-állami dotációból, úgy, hogy nem tudják megfogni a céget, a jó könyvelője miatt.
Egy cég esetén, az Apeh osztályvezetője a könyvelője a cégnek. Jobban meg tudják fizetni, mint az Apeh. 3 vizsgálaton vannak túl, semmi hiányosságot nem találtak, apróbb dolgokon kívül.
Na ennyit erről.

-----------
  • Löki
alilla # 2007.07.20. 18:55

Azért reménykedem benne, hogy lehet tenni mert ez olyan hely ahol a kilómétereket minden alkalommal több helyre könyvelni kell az üzemanyagfogyasztással együtt, nem lehet egy két fuvarral többet írni,(tűzoltóság, mentők) és a pl nagykabát ,vagy padlólap, vagy szines tv, vagy százezres nagyságrendű épületre való szigetelő anyag, ezek nem kerülhetnek nálunk felhasználásra. hiába stimmel a könyvelésben a kiadás bevétel aránya ha hülyeségek vannak bekönyvelve..de a lényeg nem ez, hanem eddig senki nem mondott még konkrét dolgot az ügyben

mit lehet ez ellen tenni????

kisrita # 2007.07.19. 20:03

alilla
átérzem a helyzeted. Igen neked, kuss még azért is ami törvényileg jár- ők meg lopnak, csalnak, hazudnak - minden következmény nélkül!
És még tégen tartatnak rosszindalatúnak! ?
De tény ami tény - ha könyvelő(k) ügyes(ek)akkor sokat nem lehet tenni.

alilla # 2007.07.19. 11:46

Nos igen! Ez valóban egy igazán roszindulatű hozzáállásnak tünhet,de ha azt veszed figyelembe, hogy a város vezetőségéhez kellett fordulni a dolgozóknak, hogy megkapják a költségvetésben fizetésemelésre járó pénzüket akkor igen baromi roszzindulatú vagyok! Mert a tisztelt vezető ezt csak annak fejében kívánta kifizetni, ha a meglévő 240 óra mellé még +120 óra ügyeletet csinálnak meg. Na itt kezdődött a bibi. Azóta nincs megállása előtte senkinek (csak azoknak akik meleg ...ig a seggében vannak). jelentgeti őket itt is ott is, fenyegetőzik mindenfelé, hogy addig nem nyugszik amíg ki nem csinálja onnan azokat akik nem akartak havi 360 órát lehúzni.És uram bocsá de nekem ( másokkal eggyütt)igenis elegem van abból, hogy míg minket ki akarnak rúgni mert a jogos bérünkért szót emeltünk, addig ők dőzsölnek mint kutya a lakodalomban
és akkor most én lettem a csúnya rosszakaró dolgozó jó magyar szokással.... :-D

ViktorBp # 2007.07.17. 06:30

Na de most ez egy ott dolgozó rosszakaró hozzáállása vagy csak úgy érdekel ? Mert nem értem, ha valaki ott van egy cégnél és megkapja ami neki jár, akkor miért akar jó magyar szokás szerint pl. mindjárt az APEH-hel közreműködve matatni ?
Egyébként pedig ez inkább sikkasztás lenne sztem (ez az én meglátásom csak !!), bár kérdéses, hogy ha könyvelésileg minden rendben, akkor ezt mennyire is lehet bizonyítani, hiszen ugye manapság az energia nagy része arra megy el, hogy könyvelési trükkökkel túléljük a mindennapokat, ha már egyszer normálisan dolgozva sajnos nem lehet. De továbbra sem értem magát a hozzáállást. Amiket említesz, üzemanyag és egyebek, nos igen, ismerős, kénytelen manapság az ember ilyenekkel költségeket csinálni, mert ha mindent szépen leadózna ahogy kellene, akkor kb. ott tart, hogy be is csukhatná a céget, hiszen hogy megélni nem tudna, az ugye egyértelmű. Na és most én vagyok a csúnya maffiózó :D
Viktror

alilla # 2007.07.16. 10:46

Tisztelt fórumozók!
"Minek nevezzelek" is lehetne a téma címe.
Kérdésem a következő lenne:

  • milyen módon és indokkal lehet egy olyan vezető ellen eljárást indítani, aki rendszeresen meglopja a mukahelyét? Teszi ezt azzal a módszerrel, hogy ha pénzt vesznek ki a kasszából, vagy fekete bért fizetnek ki, akkor azt olyan számlákkal fedezik, amelyen szereplő tételek nem kerülnek cégünk tulajdonába. Teszik ezt immár 4. éve és eddig senki semmit nem tett ellene, de már annyira kiskosárban érezték magukat, hogy nem is nagyon titkolták a dolgot. Jelenleg ott tarunk, hogy talán valaki jó tanáccsal látta el őket mert ezerrel megy a felújítás sikálás vikszolás, csak hogy legyen valami látszata az eddig "elköltött" összegeknek. Nos mondanom sem kell felesleges erőlködés mert a 3 év alatt annyi üzemanyagszámla van lekönyvelve, hogy azzal a fél hadsereget működtetni lehetett volna, de a mi "cégünket" legalább 10 évig.

    Szóval kérdem én : mi ez, mit lehet ellene tenni és hol?( az APEH-nél 3 hónapja semmit nem tettek ez ügyben)