Gyermek / kiskorú sérelmére elkövetett.....


ObudaFan # 2007.11.17. 11:22

Nincs mit.

macskusz # 2007.11.16. 19:44

Nagyon-nagyon köszönöm! Az eddigieket is!!!!!

ObudaFan # 2007.11.16. 19:32

Az ügyész a vádemelés helyett háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabb büntetéssel büntetendő bűncselekmény miatt - a bűncselekmény súlyára, és a rendkívüli enyhítő körülményekre tekintettel - a vádemelést egy évtől két évig terjedő időre határozattal elhalaszthatja, ha ennek a gyanúsított jövőbeni magatartásában mutatkozó kedvező hatása feltételezhető.

Az ügyész a vádemelést tartás elmulasztásának vétsége miatt egy évre elhalasztja, ha ettől az elmulasztott kötelezettség teljesítése várható.

macskusz # 2007.11.16. 05:57

Sziasztok! Konkrét ügyünk: Tartásdíj elmulasztása. Annyit már tudunk, hogy a rendőri szervek a feljelentéstől számított visszamenőleges 6 hónapot vizsgálják/első körben/

  • Mitől függ, hogy korábbra is vizsgálódnak-e?
  • Ha az elmúlt hat hónapban beadtuk a kérelmet a tartásdíj leszállítására, de a tárgyalást elnapolták jövő...valamikorra???..... Ezután történt a feljelentés az alperes részéről, akkor most mi várható? ObudaFan szerint vádhalasztás. Ez pontosan mit jelent? Meddig halasztják? Ha tényleges hajlandóságot látnak a tartásdíj rendezésére/úgyértem valamennyit most már tudunk fizetni havonta, ha nem is a teljes összeget/ és a végrehajtó is felajánlotta a részletfizetési lehetőséget az elmaradás rendezésére... Tehát mire számíthatunk? Minden segítséget, tanácsot előre is köszönök!!!