Közmunka pénzbüntetés vagy letöltendő?


pappcs # 2018.07.07. 08:42

Ha már a bv bíró köröz, akkor ott már ítélet van. alapesetben csak a végrehajtandó szabadságvesztés kerül a bv bíró elé, de akkor is oda kerül, ha a felfüggesztetett elrendelik letölteni, vagy átváltoztatják a pénzbüntetést vagy a közérdekű munkát. Az, hogy mi lehet az ügy az ügyszámból (ami látszik a nyilvános körözésben) lehet következtetni:
SZV : szabadságvesztés, itt már bizony ülni kell ha elfognak. Lehet alapból letöltendő, vagy jogerősen átváltoztatott pénz vagy közérdekű munka büntetés. Az elévülés a büntetés végrehajthatóságának elévülése szerint alakul (5 évig 5 év, a felett 10 év alatt évül el, az eu vagy nemzetközi elfogatóparancs újrainditja az elévülést)

KMV: Közmunka végrehajtási ügy: Itt még nem lett a közmunka átváltoztatva, de vélhetően ha már körözés van akkor át fogják változtatni. Elévülés a btk szerint, tehát a maximális büntetési tétel, minimum 5 év.

BV: Egyéb bv bíró előtt zajló ügy: ez bármi lehet akár egy feltételes vagy reintegrációs őrizet visszavonása is, de ebbe a kategóriába lajstromozzák a pénzbüntetés átváltoztatási ügyeket is.
Az ügyszám a körözés elrendelési határozat számánál olvasható.

Sajnos gyakori, hogy amennyiben valaki más ügyben már szökésben van, és időközben elítélik, akkor ki se küldik a felhívást, vagy el se inditják a közmunkát, hanem (törvénytelenülűl) azonnal megy az elfogatóparancs. Ennek egy előnye van, hogy ha elfogják és nem zárták ki a feltételesből az ítéletben, akkor nem veszti el, hiszen nem kapott felhívást, amiben figyelmeztették hogy megvonják a feltételest ha nem vonul be.

Hongaar # 2018.07.05. 08:56

Szemely ellen hatályba lévő bv bíró körözés.Maga a korozesben lopás áll.
De mi az ítélet.
Honnan tudhatjuk meg?