Baleset - rendőrség


Krisztián2006 # 2008.03.29. 17:26

T. Főlökött!

Sajnálom, hogy kételketsz az általam leírtakban. Kezeskedem, hogy így történt mivel a történtek miatt én fogalmaztam a beadványt az illetékes rk. kapitánynak. Ha gondolod priviben átküldöm.
Sajnos ilyen világot élünk.

Azért azt tud, hogy ez vidéken történt.

Főlökött # 2008.03.27. 16:52

Tisztelettel

A leírtakat kétkedve fogadom el. Nem hinném, akármilyen kissebségi, hogy jogosítvány nélkül tova kocsikázik, azt nem hiném. Ezt a közeg nem türi el, s bizonyal őrizetbe vették volna. Többi okmány nem stimmel, pláne.....

A közlekedési helyszínes jelenléte sem erre utal, úgyhogy vélelmezem, hangyányit elfogultak lennének....

Nem vagyok híve a 0 tolerancia típusú előadásnak, de nagyokosok nagy ötlete kivitelezésre került, sajna. Nem kellene ebből ilyen kérdést kreálni, mert csak feszültségeket kreál, szorítkozzunk a száraz tényekre, ki - mikor - mit- kivel - hogyan......

Nem hinném, hogy az igazságszolgáltatás napjainkban ilyet felvállalna, hogy kissebségi lévén, hagytuk elmenni..stb.

----------------
  • Lökött
Traffic # 2008.03.25. 21:43

T. Krisztián2006!

Balesetnek minősül a közlekedési esemény, mivel személyi sérülés is történt. Bízom benne, hogy orvosi ellátásban részesült az utas, mert így a látlelete megkérhető.
Az előzést végző járművezető cselekményével megszegte a KRESZ 34. § (1) bekezdés e) pontjában foglalt rendelkezést. Ez eddig szabálysértés.

Amennyiben megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt, úgy segítségnyújtás elmulasztása bűncselekményért kell felelnie az előzési szabályok megsértésével együtt.
A rendőrök hibáztak abban, hogy nem alkalmaztak a helyszínen alkoholszondát, így az esetleges ittasság már a későbbiekben nem bizonyítható. Az alkoholszonda megfújásának megtagadása esetén vérvételre kell intézkedni, a vérvétel tűrése kikényszeríthető.
Amennyiben a balesetet okozó nem hajlandó együttműködni a hatósággal, úgy az előállítására is sor kerülhetett volna, tekintettel arra, hogy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A lejárt műszakiért, illetve a vezetői engedély hiányáért szabálysértési eljárást indítanak a járművezető ellen, továbbá azért is, mert a rendőri intézkedés alól kivonta magát.

Krisztián2006 # 2008.03.25. 17:19

T. Fórumozók!

Az alábi eset miatt lennék kíváncsi a véleményetekre:

Ismerősöm gépjárművével közlekedett egy utassal lakott területen kívül 80Km/h sebességgel. Egy előzni tilos részen ahol záróvonal és forgalom előli terület jelzés van felfestve szabálytalanul előzte őt egy másik jármű. Mivel a szabálytalanul előző nem tudta befejezni az előzést így ismerősömre húzta a kormányt. Aki csak úgy tudta az ütközést elkerülni, hogy félrerántotta a kormányt, fékezett s majd, hogy ne menjen bele az árokba vissza a kormányt. Ekkor a mellette ülő utas a biztonsági övet tartó oszlopba beverte a felyét. Fejfájás, hányinger, hányás szédülés. Telefonon értesítve lett a rendőrség, akik kiszedték a szabálytalanul előző autóst. Ő egy kisebbségi állampolgár aki természetesen mindent tagadott. Egy autós azonban megállt aki látta hátulról az igazat, tehát van tanú is. A szabálytalan autósnál sem jogsi, sem forgalmi, s a lekérés után kiderül, hogy az autón lejárt a forgalmi engedély. A helyszínen lévő két rendőr eszeveszetten telefonál, majd a fejét beverő utashoz mentőt hívnak. Kórházba szállítják, ahol megállapítják, hogy agyrázkódása van és a nyakizma sérült. Magyarul 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Időközben megérkezik a baleseti helyszínelő aki hiába kéri a aszabálytalan autóst, hogy menjenek vissza a helyszínre az nem hajlandó együttműködni. Beül az autójába s forgalmi-jogsi nélkül elmegy a helyszínről az aután, hogy az adatait felveszik. Valami oknál fogva a rendőröknek nem sikerül megszondáztatni egyik vezetőt sem. A szabálytalan autós folyamatosan sértegeti és fenyegeti a sérült személyt és a másik autó vezetőjét. A rendőröknek nem sikerül "rendre utasítani".
A helyszínelő szerint ez nem nevezhető balesetnek mert a két autó közül egyik sem tört össze. Ez véleményem szerint nevetséges.
Továbbá nevetséges, hogy engedik ugyanazzal a járművel jogosítvány nélül vezetni. Nem szondáztatják meg és hagyják, hogy fenyegetőzzön. Minezt az állítólagos zéró tolerancia időbeli hatálya alatt:).
S ami a legelszomorítóbb, hogy amikor este én megyek haza a munkahelyemről akkor függetlenül attól, hogy minden papírom rendben van nem követtem el szabálysértést nekem szondát kell fújnom és csomagtartót kell nyitnom.

Úgy érzem napjaink rendőrei sokkal jobban félnek "kisebbségi" állampolgárainktól, mint attól az embertől akinek IQ-ja 50-el több mint a rendőré.

Üdv!