Segitseg - terrorizaljak a nagymamamat


vejko # 2008.12.16. 13:48

A gondoskodas es segitseg mindig is megvolt.

A problema az volt, hogy amikor Kalman behazasodott a csaladba, a mama bizott benne a legjobban, mert o mindig, mindenkirol a legjobbat feltetelezi.

En is probaltam bizni, de sajnos kiderult, hogy az eloiteleknek van alapjuk.

Most mar nagyon nehez kitessekelni Kalmant es elsosorban ez a problema, nem is a penz.

Penzt tudok adni a mamanak, ha kell neki, nyugodt elete viszont csak akkor lehet ha ez az illeto elkoltozik.

Mivel be van jelentve, ezert nehez kitessekelni, ha nem akar elmenni.

Megkerdeztem a polgarmesteri hivatalban, hogy lehetne egy nem kivant vendeget kitenni es a valasz az volt, hogy ha o nem akarja, akkor sehogy.

Viszont van egy olyan torveny, hogy ha az illeto elmegy es fel evig nem jon vissza, akkor gond nelkul ki lehet jelenteni.

Csak ez az amit nem tudok elerni. Ezert probaltam meg fenyegetozni, de sajnos rajott arra, hogy ezek csak ures szavak, mert tudom, hogy ha bantom, akkor meg en kerulok bortonbe es o tovabbra is maradhat.

websas # 2008.12.16. 13:28

"Te mit tettel volna bolcs websas baratom?"

Én elsősorban hosszú éveken át vigyáztam,gondoskodtam volna a mamáról, így elérve, hogy nélkülem ne döntsön semmiben.

A "Kálmánt" még aznap mikor beköltözött kitessékeltem volna. Talán még nem késő. (képzeld ha esetleg egy gyermekkel bővül a család).

(persze tanácsokat könnyű adni)

websas

vejko # 2008.12.16. 12:26

Cammel: Oszinten szolva ez nekem is eszembe jutott, de nem akarom, hogy molotov koktelig fokozodjanak az esemenyek. Ha nem lakna ott a nagymamam es a tobbi csaladtag, Kalmanon kivul, valoban nyilvanossag ele tarnam a dolgot es nem erdekelne, hogy mi tortenik vele.

_Wasp_: Hat sajnos ez a baj, hogy, ha nem lehet gondoksag ala helyezni, mert beszamithato, viszont nagyon konnyen megfenyegetheto, akkor ez az eset a kesobbiekben barmikor elofordulhat. Nem tudom, hogy mi a kriterium, hogy valaki nem beszamithato kategoriaba tartozzon.

_Wasp_ # 2008.12.16. 12:17

. A mamat minel hamarabb gondoksag ala helyezni
Csak akkor lehetséges, ha indokolt is. Az nem indok, hogy "fél a Kálmántól"

A letezo alairt szerzodeseket kenyszerre hivatkozassal megtamadni – pert inditani
korrekt

3. Az illetot lopas miatt perelni
feljelenteni. De nem lopás miatt, és nem feljelenteni, hanem csak tájékoztasd a rendőrséget a tudomásodra jutott tényekről. Döntsenek ők, hogy vizsgálódnak-e, és ha igen, milyen ügyben. (egyébként ha feljelentést teszel, akkor azt mindig ismeretlen tettes ellen tedd, ezt jól látod)

A büntetőügy végeredményét ennyiből még tippelni sem lehet.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

cammel # 2008.12.16. 12:16

Én a helyedben hívnám a gárdát. Itt csak ők tehetnek valamit is.

Egyébként nem egyedülálló az eseted, az ország cigányokkal fertőzött területein ez sajnos szinte mindennapos...

vejko # 2008.12.16. 11:49

Koszi szepn _Wasp_!

Akkor az altalatok javasoltak alapjan az alabbiakat erdemes tenni:

1. A mamat minel hamarabb gondoksag ala helyezni
2. A letezo alairt szerzodeseket kenyszerre hivatkozassal megtamadni - pert inditani
3. Az illetot lopas miatt perelni

A fentiekkel kapcsolatban meg lenne egy olyan kerdesem, hogy a lopas elleni feljelentest konkret nevvel vagy az ovatossag kedveert inkabb ismeretlen tettes ellen erdemes inditani?

Ha a lopas nem bizonyithato 100 szazalekosan, akkor a vegen engem perel be ragalmazasert.

Milyen vadakat ismertek, ami raillik erre a szituaciora?

Mi lehet a vegeredmenye egy ilyen pernek? Lehetseges az, hogy rakenyszeritik, hogy koltozzon el vagy csak penzbuntetes vagy felfugeszett buntetes varhato?

_Wasp_ # 2008.12.16. 11:21

A szerződés megtámadható kényszerre - fenyegetésre hivatkozással.

A rendőrségen feljelentést lehet tenni a tudomásodra jutott bűncselekményekről.

jobb ötleteim nincsenek....


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

vejko # 2008.12.16. 11:09

A nagymama beszamithato, ezert nem kezdemenyeztuk a gondoksagot. Sajnos nem a beszamithatosag, hanem a megvezethetoseg es megfelemlites volt a problema.

A lakas onkormanyzati, igy haszonelvezeti jogot nem lehet ra bejegyeztetni.

Valakinek van otlete, hogy merre lehet indulni, mert a multat sajnos nem tudom megvaltoztatni.

Pjotr # 2008.12.16. 11:00

Nem fenyegetni kellett volna, hanem ha a kedves mama nem beszámítható, akkor gondnokság alá vonni, a lakásra meg haszonélvezetet bejegyeztetni.
De ahogy Guba is írta, minden törvényes volt, perelni feljelenteni nem lehet senkit.

vejko # 2008.12.16. 10:10

Te mit tettel volna bolcs websas baratom?

websas # 2008.12.16. 09:47

Elgondolkodtató !

Tulajdonképpen ki itt a fogyatékos ?????

(hát ahogy eljártatok felmerülhet a kérdés )

websas

guba # 2008.12.16. 09:08

A nagymama gondolom cselekvőképes, tehát érvényesen köt polgári jogi ügyleteket. Szépen ballag lefelé a lejtőn, de szabad akaratából. Ezt mindenki megteheti, a törvény nem tiltja, hogy bárki mindenét elkótyavetyélje. Ha kidobod a Kálmánt, te követsz el törvénysértést.

vejko # 2008.12.15. 20:56

Tisztelt Ugyvedek!

Egy olyan dologgal szembesultem, amit eddig csak filmekben lattam es sosem hittem el, hogy ilyen velem es a csaladommal megtortenhet.

Egy hajlektalan (roma szarmazasu) bekoltozott a nagymamamhoz es gyakorlatilag kifosztja a nagymamamekat, elveszi a 25 evig osszegyujtogetett kis penzuket, a nyugdijukat, alairat veluk kulonbozo papirokat azzal kapcsolatban, hogy a lakasbol elkoltoznek szocialis otthonba es ezt ugy, hogy mindez torvenyes keretek kozott zajlik.

A nagymamamek harman eltek eddig egy otodik keruleti onkormanyzati lakasban. A nagymamam, a nagymamam lanya (nagynenem, aki fogyatekos) es nagynenem lanya, aki szinten fogyatekos.

Egyszer csak eloallt a fogyatekos kislany, hogy talalt maganak egy part, aki bar roma szarmazasu, nagyon megbizhato, rendes ember. Bemutatta nekunk is es ugy gondoltuk, hogy felreteszuk az eloiteleteinket es beleegyezunk a hazassagukba.
Az illeto elvette felesegul a fogyatekos lanyt es bekoltozott a nagymamahoz.
Itt keztek elojonni a problemak.

Kiderult, hogy az illeto (nevezzuk Kalmannak) 17 evvel idosebb, mint a kislany es eleteben osszesen 1 ev munkaviszonya sincsen negyven eves fejjel. O arra hivatkozott, hogy sulyos asztmaja van es ezert lett leszazalekolva es nem tud dolgozni.

Meg ez sem volt gyanus szamomra, mert naiv voltam es hittem, hogy van ilyen.
Ami ezek utan tortent, azt eloszor en sem hittem el. Mikor edesanyam ment latogatni a nagymamamekhoz allandoan azt latta, hogy a nagymamam szeme konnyben uszik es remeg attol a lelki terrortol, amit a mi roma baratunk alkalmazott, hogy elerje a celjat.

180 ezer forintos telefonszamlakat csinalt kulonbozo 06-90-es telefonszamok hivasaval es szamlat termeszetesen a nagymamammal fizettette ki. Minden honapban kacatok tucatjat vasarolta (regi laptop, segedmotorkerekpar, stb.) amiket termeszetesen a nagymamammal fizettetett ki.

Minden honapban elvette az osszes csaladtag nyugdijat es senki nem tudja, hogy mi lett azokkal az osszegekkel.

Mikor ezt megtudtam, felhivtam es halalosan megfenyegettem, hogy ha nem takarodik el, agyonverem. A pasi feljelentetett a sajat nagynenemmel, hogy halalosan megfenyegettem ot. Nem hittem a fulemnek, hogy van ilyen ember a vilagon. Mivel nem tortent semmilyen tetlegesseg, ezert az eljarast megszuntettek velem szemben. Meg egy par telefononba kerult, de az illeto elmenekult.

Amikor elment, fellelegeztem. Vegre vege.

Ekkor ugy hozta a sors, hogy en elutaztam Angliaba szerencset probalni a felesegemmel.

A sors megismetelte onmagat. Visszajottek a nagymamamhoz, hogy nem tudnak hol lakni es, hogy megvaltoznak es fogadja vissza oket a mama. A nagymamam hitt nekik es befogadta oket.

Ami most kovetkezik azt meg almomban sem gondoltam volna.
A ficko ugyanazt az eletmodot folytatta, amit elotte es most rajott, hogy meg tobb penzre van szuksege, ahhoz, hogy ezt az eletmodot finanszirozni tudja.

A mama egy OTP szamlan gyujtogette kb. 25 evig a penzet (3 millio Ft-ot) es a ciganygyerek errol tudott. Sokat nem gondolkodott azon, hogy hogy szerezze meg. Fogta es elvitte a mamat es rakenyszeritette, hogy vegye ki az egeszet a szamlarol es mivel nem tudtam a dologrol, nem is tudtam kozbe avatkozni.
A kovetkezo lepes a cigany szamara a lakas megkaparintasa volt. Ravatte mind a nagymamat es a lanyat, hogy irjanak egy kervenyt, hogy szocalis otthonba akarnak koltozni.
Mivel nem tudtam errol sem, szinten nem tudtam kozbe avatkozni es a papirokat elkuldtek.

Mikor megtudtam, hogy mi tortent, felhivtam a mamaekat, hogy a fickoval akarok beszelni, de remego hangon azt mondta a nagynenem, hogy a Kalman nem akar velem beszelni es hagyjam bekeben oket, mert csak a bajt hozom rajuk, ha vitatkozom vele, mert utana veluk fog orditozni. En eroskodtem, hogy igerem, hogy nem fogok indulatosan beszelni vele, csak adjak oda neki a telefont. Nagy nehezen oda adtak a telefont.

Mikor elkezdem a vele beszelni, hihetetlenul felment bennem a pumpa es tovabbra is fenyegettem, hogy ha nem koltozik el, halalra verem. O csak higgadtan, nyugodt hangsullyal kozolte velem, hogy ezt a beszelgetest magnora rogzitette es, hogy fel fog jelenteni.

Nem vettem komolyan, mert nem neztem ki azt ebbol az „emberbol”, hogy ezt kepes kivitelezni.

De megcsinalta. Es most ott tartunk, hogy be van jelentve a lakasba, mint egyenjogu onkormanyzati berlo, terrorizalja a nagymamamat es a csaladjat, elveszi mindenki penzet es van egy hangfelvetele, amin halalosan megfenyegettem.

Mit csinalhatok?

En az alabbi alternativakat talaltam:

1. odamegyek es eroszakkal kidobom.
Lehetseges eredmeny: elmenekul, feljelent es en huzom a rovidebbet es 2 honap mulva visszamegy.

2. Feljelentem, azok miatt, amiket csinalt es mivel nem dobhatom ki, mert be van jelentve a lakasba, ezert varok.
Lehetseges eredmeny: Evekig elhuzodik a per es addig a mamat teljesen kifosztja es az utcara teszi.

Kerem azt az ugyvedet, aki ebben a szituacioban tud segiteni, hagyja meg az e-mail cimet!