gázóra sérült plombával


péterapó # 2009.01.29. 22:16

csjoco
Szerintem nem "büntetésről" volt szó, hanem vmilyewn felemelt tarifás számlázásról


Polgár légy, ne alattvaló!

csjoco # 2009.01.21. 18:22

Az ügy lezárult, egy Tigázos úriember segítségével az előző tulaj elismerte és fizette a büntetést ... szerintem olcsón megúszta kb 250 - 300 000Ft büntetéssel, de milliókat lopott.

Üdv
CsJ

Főlökött # 2009.01.10. 11:51

Tiszteletel

A gyanúsítás, nem oly egyszerű véleményem szerint. Ha én, mint tulajdonos bizonyítom, hogy így, ilyen állapotban vásároltam meg, utána nem használtam, sőt ott sem laktam, így nem is volt érdekemben azt módosítani, azon változást - változtatást eszközölni, így a csalás tényállási elemei nem bizonyíthatóak.

Egyezkedjen a szolgáltató, az előző tulajdonossal. Mint új tulajdonosnak, új szerződésem van. Régmúltban mi történt, arról a jelenlegi tulajdonos nem tehet és az sem róható fel számára, hogy nem jelezte az irreális fogyasztásmérést, vagy egyáltalán nem mért az eszköz. A szolgáltató tulajdonában lévő mérő berendezéshez illetve az azon ellátott biztonsági eszközökhöz pedig nem kell értenie az új tulajnak.

--------------
  • Lökött
prilu2 # 2009.01.07. 18:34

ha hamarabb szolsz mint ahogy ők megnézik akkor tehettünk volna valamit.de így már késő.

csjoco # 2009.01.07. 06:41

Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy közel 500 000 Ft büntetés vár rám, az eset a következő, minden tanácsot szívesen fogadok.

Történt az, hogy a hitelből vett 20 éves kocka házam kulcsai Augusztus végén megkaptam, ezután elmentem intézni az ügyeit ÉMÁSZ, TIGÁZ, víz stb. Persze a volt tulajjal leírtunk minden óra állást, nyilatkozat arról hogy nincs tartozás stb. Minden rendben volt.

A TIgáz emberei pár nap múlva jöttek és leolvastak, DE az órán plombát nem cseréltek ... meg se nagyon nézték. Mit kötelesek megnézni? nem tudom ... egyesek szerint ellenőrzéskor a plombacsere kötelező.

Nov 18-án kijöttek újból a tigáz ellenőrző emberi, akik nem helyiek voltak és úgy találták, hogy az órán külsérelmi nyomok vannak ... jegyzőkönyv felvétel, óracsere, mi nem ismertünk el semmit mivel még ott sem laktam, az órát is csak egyszer láttam, fogyasztás meg csak annyi volt hogy kipróbáltam a gázkazánt hogy működik-e.

Aztán jött a levél, hogy Jan 8-án menjek egy szakértői vizsgálatra, ahol a jelenlétemben megvizsgálják az órát, de egyztethetek és megállapodhatok velük. Felhívtam telefonon a megadott számot, ahol kiderült, hogy a két ellenőrzés időpontja közötti napokat megszorozva 8000 Ft-tal + a mindenegyéb költség amit nekem büntetésként kiróhatnak, vagy ha együttműködök, akkor ezt csökkenthetik ill. részletfizetést kinálhatnak. És hogy megértik mi történt, de roszkor voltam rosz helyen ...

Szóval volt egy nem megfelelően elvégzett ellenőrzés a névátíráskor, majd volt egy újabb ellenőrzés ( talán azért mert az előző tulaj túl kevés átalányt fizetett és átíráskor számlazáráskor valakinek feltűnt?) közben ott sem laktam, és most csalással gyanusítanak.

Mit lehet tenni.

Felelős beosztású ember lévén a csalással gyanúsítást nem fogadom el!

Előre köszönök minden segítséget!
Üdv
Csibra József