VALAKI SEGITSEN!!!!!


Iza73 # 2009.07.16. 15:58

Üdvözlök mindenkit!

Egy tanácsra, segítségre lenne szükségem. Anno márciusban egy elég komoly vitát követően a volt barátom ellopta a lakásomból a pénztárcám, illetve az öcsém kihívta a rendőrséget míg mi balhéztunk. (az öcsémék csak telefonon hallották, hogy gond van) Mire a rendőrség kiért a volt barátom elment. Én tettem feljelentést ismeretlen tettes ellen a rendőrségen a pénztárcám eltűnése miatt. Ezt követően folytatódtak a balhék és először nem akartam magánindítványt tenni, egy akkori ismerősöm unszolására megtettem zaklatás miatt is. Szóval elég sok van a volt barátom rovásán. Ő már volt büntetve és nem akarom, hogy újra büntessék. Sajnos az ATM felvételen is ő van, bár ezt ő tagadta.
Mit tudok én tenni, hogy elkerülje a büntetést? Ő mit kaphat ezekért? Ha én azt mondom, hogy amit eddig állítottam nem igaz, akkor én mit kaphatok?
Köszönöm a segítséget. Remélem elég világos voltam.

_Wasp_ # 2009.07.03. 10:49

csabcse:

nem kényszeríthetik munkavégzésre, ha nem akar dolgozni, hát ne tegye.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.03. 10:26

Felszólítás, (fizetési meghagyás), per, (végrehajtás).

Ez miért kérdés egyáltalán?

robág # 2009.07.03. 08:39

Segitséget kérnék!
A történet a következő: Kb 1 évvel ezelött jóhiszemüen jalzálog alapu hitelt vettem fel a házamra, amiben édesanyámmal lakunk ketten, ö a haszonélvező én vagyok a tujajdonos,2,5 millio forintot vettünk fel amiböl 1,5 milliót (sajnos) papir nélkül kölcsönadtunk a Báttyámnak akinek esze ágában sincs visszafizetni.Tanuk vannak a kölcsönadásról.
Most a napokban megtudtuk, hogy édesanyám első volt férje meghalt és örokolni fognak a növérével egy családi házat.
A kérdésem az lenne van e valami mod lehetöség, hogy a tartozást visszakapjuk.
Sajnos már a sok felgyülemlet elmaradás miatt lehet, hogy elveszitjük a házunkat.
Kérem a segitségüket
elörre is köszönom
Maradok tisztelettel: Kapuszta Gábor


A kéerdésem a következö lenne:Felvettem egy svájvi fank alapu jelzálog hitelt amiból sajnos papir nélkül köcsönadtam a báttyámank, tanuk vannak.A k

csabcse # 2009.06.28. 19:34

Köszönöm.Csak az a helyzet már a birónö felezte 1.5röl 9re,igy ez már letöltendö.Mélykúton takaritott felügyelet nélkül,itt meg olyat kell csinálnija ami a balesetre emlékezteti.Elütött egy nöt és meghalt,sajnos.Na most itt olyan varrógépen dolgozik amin a két kezét és két lábát is használnija kell,felidézi benne a balesetet,szerintem ez kinzás,mikor valaki ugy varr hogy folyamatosan sir.Esetleg nem tudod hol lehet ezeknek jobban utána nézni?Elnézést hogy letegeztelek.Március-4töl van bent tehát még a fele hátra van,csak ne itt!

Grád András # 2009.06.28. 17:49

Be kell vallanom, hogy a bv. szabályzatokban nem vagyok jártas, viszont még hallgatóként számos börtönben jártam látogatóként, és azt tudom, hogy a munkával gyorsabban telik az elítélteknek az idő. Úgyhogy olyan nagyon ne bánja a dolgot, a 9 hónap harmadolássl csak 6 hónap, rövidesen véget ér az egész!


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

csabcse # 2009.06.28. 15:44

Igen ezt gondoltam,de hátha mégis valaki tudna róla valamit.Egyébbként azért vitték át nem csak a feleségemet hanem még közel 100 fogvatartottat,mert ott kellene varrnijuk,ott van munka. Volt még mélykúton eligazitásuk és erre a kérdésre csak annyit mondtak"felsöbb utasitás juguk van hozzá".Én ezt akkor sem értem.Balesetezett és ezért kapott 9hó fogházat.Eddig nem is volt próbléma csak mióta átszálitották.Kérdem én,itt mindent meglehet tenni??????Válaszát elöreis köszönöm

Grád András # 2009.06.28. 14:00

Kedves Csabcse!

Kétlem, hogy itt a fórumon tömegével lennének jelen jelenlegi vagy ex-kalocsai elítéltek. Magam is csak annyira ismerem, hogy ott voltam egy évig katona a közelében, párszáz méterre. Viszont itt valami nem kerek, tudtommal Kalocsa fegyház és börtön, vagyis fogházas csak akkor kerülhet ide, ha a végrehajtási fokozatát a bv. bíró szigorította (pl. súlyos fegyelemsértésekért). Viszont akkor már nem minősül fogházasnak, hanem börtönös lesz. Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

csabcse # 2009.06.28. 13:04

Hello mindenki.Szeretnék segitséget kérni. Valaki tudna bövebben irni a Kalocsai börtönröl.És azt is megkérdezném hogy vihetnek Fogházas elitéltet egy Fegyházba,Mélykutrol Kalocsára???Ott hogyan tudják biztositani a fogházasnak járo elönyöket??