börtön - átmeneti csoport


Ketsegbeesett29 # 2018.06.22. 15:38

Udvozlom!
Kerdesen lenne azzal kapcsolatba ha M.o.iteltek fegyhazra( nem en kovettem el amiert eliteltek,de ezt hosszu lenne leirnom:() , de Svedorszagban elek eletvitelszeruen , es a csaladom is( 8honapos kisbaba, 9 ever kisfiam) akkor van e lehetosegem kervemyezni , hogy Svedorszagban toltsem le? Ha igen hogyan lehetseges?Nembirnam ki nelkuluk ha nekem M.o.kellene lennem...

ObudaFan # 2009.07.06. 19:22

Arra nem.

pacalpöri # 2009.07.05. 11:30

Akkor akinek kevesebb mint 5 év de több mint 2 év börtön büntetése van arra ez nem vonatkozik?

ObudaFan # 2009.07.05. 10:13

Azt az elítéltet, aki büntetését fegyház vagy börtön fokozatban tölti és a szabadságvesztésből legalább öt évet kitöltött, a társadalomba való beilleszkedés elősegítése érdekében, a várható szabadulása előtt legfeljebb két évvel átmeneti csoportba lehet helyezni.

Az átmeneti csoportban az elítéltre irányadó büntetésvégrehajtási szabályok enyhíthetők, így különösen

  • a büntetés-végrehajtási intézetből az eltávozása engedélyezhető huszonnégy órát meg nem haladó időre, továbbá jutalomként rövid tartamú eltávozásra, és részt vehet a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli munkában,
  • csökkenthető az életrend meghatározottsága,
  • a büntetésvégrehajtási intézet kijelölt területén szabadon mozoghat,
  • a pártfogóval rendszeresen érintkezhet,
  • az elítéltek öntevékeny szervezetének munkájában fokozottan részt vehet.

    Az eltávozás időtartama a szabadságvesztésbe beszámít.

    Az átmeneti csoportba helyezés megszüntethető, ha az elítélt a büntetésvégrehajtás rendjét súlyosan megsérti.

    Az átmeneti csoportba helyezés feltételeit az elítélt várható szabadulása előtt két évvel meg kell vizsgálni. Az áthelyezésről, illetve annak időpontjáról a parancsnok dönt.

Az elítélt a személyes szükségletre fordítható pénzösszeget vagy annak egy részét készpénzben is megkaphatja.
Az átmeneti csoportba helyezésről az intézet székhelye szerint illetékes pártfogó felügyelői szolgálat pártfogó felügyelőjét értesíteni kell.
Az átmeneti csoportba való helyezés akkor szüntethető meg, ha az elítélt ismételten olyan fegyelemsértést követ el, amely miatt magánelzárás fenyítést szabnak ki, vagy az elítélt ellen újabb büntetőeljárás indult.
Megszüntetés esetén az átmeneti csoportba való újabb helyezésre egy év eltelte előtt akkor kerülhet sor, ha az újabb büntetőeljárás során az elítéltet felmentették, vagy az eljárást vele szemben megszüntették.
Feltételes szabadságra bocsátás előterjesztésekor az átmeneti csoportba helyezéshez készült véleményt ki kell egészíteni az elítélt átmeneti csoportban tanúsított magatartásának az értékelésével.

pacalpöri # 2009.07.03. 19:21

Börtönbüntetés esetén mik az átmeneti csoportba kerülés feltételei?Pontosan mik az átmeneti csoport előnyei?
Előre is köszönöm a válaszokat.