Biztosítási üzletkötő, feljelentés...


szalaivanda # 2009.07.13. 23:00

Tudom, hogy a polgári jogi felelősség fenn áll, viszont mivel a nővérem továbbra is vagyontalan ráadásul külföldön, az EU-n kivül él, ezt a részét azért elég nehéz lesz behajtani szerintem. Minden a férje nevén van, aki még azelött szerezte meg az ingtalanát és egyéb dolgokat mielött elvette volna feleségül a nővéremet.

Ez a másik, semmiképp nem szeretné ha mindez a férje elött kiderülne, ráadásul nemzetközi viszonyokat tekintve igen kis összegről van szó, és ugye ő mégsem Kulcsár Attila.

Az összeg csak itthon hangzik magasnak, de ettől eltekitve miért lenne ő a feleős azért mert mások vagy felelőtlenek a saját pénzükkel, vagy egyszerűen képtelenek voltak fizetni a díjakat? Nem hinném hogy rosszhiszemű szerződéseket kötött volna, viszont azt el tudom képzelni a nevezett biztositótól, hogy amikor megkeresték az ügyfeleket akkor beszratták őket jogi lépésekkel, akik aztán mondhattak akármit.

A prevenció miatt egyébként elég nehéz véghezvinni ezt 2 éven keresztül, márpedig a nyomozó kolléga pont erről beszélt nekem bár nem nevezte nevén a gyereket és konrétan nem emlitette, hogy a nővérem akár gyanusitott is lenne.

Mindenesetre lebeszéltem arról, hogy hazajöjjön ilyen körülmények között, pláne pici gyerekkel.

A másik nagy kérdés, hogy miért nem rögtön kerestek meg, miért vártak erre 3 évet?

ObudaFan # 2009.07.13. 21:16

Minden biztosító próbálja elkerülni, és mégis voltak ilyen csalások az utóbbi időben. Tehát még egyszer: innen senki nem fogja tudni ezt eldönteni, a nyomozás majd kideríti.

A polgári jogi felelősség viszont etől függetlenül áll fenn.

szalaivanda # 2009.07.13. 13:48

A biztositó minden egyes szerződéskötés után felhívta az ügyfelet, kutakodva a szerződés valódiságáról. Keresztkérdéseket tettek fel.Ezt hivják prvevenciónak,ennek tetejébe volt akihez személyesen is kilátogatott valaki. Ez a szuper-prevenció. Ezt onnan tudom, hogy a 90-es években én is dolgoztam ilyen helyen, igaz csak rövid ideig mert nekem nem ment de minden biztositó így csinálja és a nővérem mondta is, hogy hivogatják az ügyfeleit.

Emellett pedig, természetesen minden biztositás valós adatokkal, adószámmal, személyivel,lakcímkártyával, TAJ-számmal történt, tehát szinlelt szeződés itt nem érvényes. Nagy hányaduk pedig még banki átutalási megbízást is adott.

Máshogy már a mai világban nem lehet életbiztositásokat kötni.

ObudaFan # 2009.07.13. 13:18

A büntetőeljárás célja éppen annak a felderítése lesz, hogy színlelt biztosítási szerződések voltak-e ezek, ezt innen neked senki nem fogja tudni megmondani. Mindenesetre a jutalékvisszaírást rajta, mint bekltagon akkor is érvényesíteni lehet, ha nem színlelt szerződések voltak.

szalaivanda # 2009.07.13. 12:45

Egy tanácsra volna szükségem a kedves jogban jártas fórumozóktól.

Néhány évvel ezelőtt a nővérem biztositási üzletkötő lett, és a BT-je kültagja én lettem. A cég csődbe ment, rengeteg ügyfél mondta vissza a szerződéseket, és a nővérem 3 évvel ezelött külföldre ment.

Ma reggel beállitott hozzám 3 nyomozó a BRFK-tól,hogy információkat szerezzenek a tevékenységünkről, s hogy a biztositó feljelentette a nővéremet több milliós jutalékhiány miatt, mivel a visszamondott szerződéseknél úgynevezett jutalék visszairást alkalmaztak, de mivel a cég már nem létezik, ezért jogi úton akarják behajtani a már kifizetett jutalékokat.

Ami furcsa, hogy 2006 óta, amióta a nővérem elment, most volt az első alkalom, hogy bárki felkeresett volna ebben az ügyben, s még igy is a nyomozó úr közölte, hogy nekem mint kültagnak nincs jogi és anyagi feleősségem. Ennek ellenére akarják tudni, hogy mit tudok, csak amennyit itt leirtam, és majd valamikor telefonálnak, hogy legyek szives befáradni egy tanúmeghallgatásra.

Nekem annak idején a nővérem panaszkodott, hogy mennyi felelőtlen ügyfél van, és hogy már nem birja anyagilag a jutalékvisszairást, ráadásul burkoltan de meggyanúsitották, hogy ezek nem is igazi biztositások, s bár a biztositó minden egyes ügyfelet felhivott a kötés után közvetlenül, hogy leellenőrizze annak valódiságát, most mégis az az ábra, hogy a biztositó csalással vádolja a nővéremet és feljelentette a rendősrégnél továbbá követelik a pénzt amit már kifizettek.

A nővérem közben külföldön maradt, férjhez ment és gyereket szült, teljesen új életet kezdett amit a semmiből épitett fel, hiszen biztositós munkájából semmije nem maradt, én meg csak kültag voltam, semmilyen tevékenységben nem vettem részt.

Tehát, röviden, 3 év elteltével ez a helyzet és csak annyit szeretnék tudni, hogy ennek most mi a menete, s hogy akár én akár a nővérem jogi úton felelősségre vonható e, hiszen nem az ő hibája volt, hogy bedőltek a biztositások.
Az a baj, hogy most készül hazajönni a pici babával, először amióta megszületett, és most be van tojva, hogy inkább mégsem jön, mert fél, hogy a bizositó miatt lecsukják.

Szeretnék tehát ezügyben tanácsot kérni

köszönettel

Vanda