Károkozás autóban, meghagyták a telefonszámot


Macaroon # 2009.08.05. 20:40

Kedves Hozzáértők!

Hirtelen nem találtam olyan topicot, ahova beírhattam volna az esetem, ezért nyitok újat, remélem nem gond.

Kb. 1 hónappal ezelőtt kirándulni voltunk és mire visszaértünk, benyomták az autóm rendszámtábláját, a tettes ott is hagyta a telefonszámát, a cetlit eltettem, ez egyfajta elismerés is, ha jól gondolom. Eleinte nem foglalkoztam vele, mert nem tűnt nagy összegű dolognak, de két napja észrevettem, hogy nem tudom kinyitni a motorháztetőt, lehajoltam és láttam, a lökhárító alatt a kaszni is be van nyomva (Renault Twingo, 95, műanyag lökhárító, annak aki ismeri) begurultam hát a szerelőmhöz. Belenézett, több gond is van vele, a karosszériának elől egy része cserére szorul (műanyag lökhárító alatt, valami keresztartó a neve, a hűtőt is cserélni kell, láttam a lukat, a rendszámtáblát is, hát felhívtam a számot.

  1. Kiderült, hogy nem a tettes száma, hanem a barátnőjének a mobilszáma van a cetlin, ettől független a nő később visszahívott, tehát az ő elérhetőségét és nevét is megkaptam. Ez befolyásolja-e az elismerést, hogy nem az ő száma volt a cetlin? Egyáltalán elismerés-e? Használható-e?
  2. Elmondtam, hogy mi a helyzet és ez legalább 50ezer forint munkadíjjal, + rendszámcsere ami nem tudom mennyi, ha sokkalja adjon betétlapot.

Elkezdett hitetlenkedni, mire elmagyaráztam, hogy "5" forintért nem akartam felhívni, de két napja észrevettem, mikor kifogyott az ablakmosó, hogy nagyobb a kár, meg is nézettem. Lehet jönni megnézni.

Elkezdett nekem hablatyolni, hogy a közterületes amúgy is lefényképezte az autómat, mert közterületileg tiltott (nem KRESZ szerint) helyen álltam. Mondtam, hogy oké, lehet így volt nem tudom, de hogy jön ez ide, majd megbüntetnek ettől függetlenül és kifizetem a büntetés. A nő nagyon ideges lett, (jellemzően doktor amúgy és azért van pénze a Pilisben lakni, de az 50ezer forintot sokkalja, hagyjuk is meg mérges leszek) és majdnem rámrakta a telefont, hogy azt mondja, ők lefotózták és majd utánajár, hogy ennek a kocsinak (mert neki biztos Lexusa van, beképzelt majom) hogy lehet ennyi a mennyi a micsoda, magyarázott valamit. Azt sem tudja milyen évjárat, szóval szerintem ebben csúsztatás van.

Kérdésem: van egy elismerő cetlim, nekem is van tanum, mert ketten voltunk, + a kocsi sérülése amiről szerintem meg lehet állapíttatni biztosítási szakemberrel, hogy akkor keletkezett-e amikor vonóhoroggal meghúzták, telefonszámom és nevem a nőhöz, DE eltelt egy hónap.

Ha nem akar fizetni, tudok-e jogi úton a pénzemhez jutni, vagy elcsesztem a várakozással?

Köszönettel,

Macaroon