érdeklődnék


laeyer # 2010.01.10. 20:37

Ezt már megbeszéltük szerintem. De itt nem abűncselelkméynről van szó, hanem a védekezésről!

guba # 2010.01.10. 08:10

Magánokirat-hamisítás, adócsalás kerülhet szóba. Letöltendő szabadságvesztést nem hinném, azon kívül, ki tudja.

manóka50 # 2010.01.10. 07:42

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem a barátnőm ügyében.
Ő egy közcégnél dolgozik ahol hozzátartozik többek közt különféle konferenciák szervezése és az ezzel kapcsolatos ügyek intézése.Az egyik problémája hogy nemrégiben leigazolt egy olyan nyomdai teljesítést ami még nem készült el. Erre azért volt szükség hogy a kifizetés még a tavalyi év folyamán megtörténjen.A ny omda az első negyedévre igéri a munka elkészültét. Barátnőm attol fél hogy egy ellenőrzésnél ebböl baja lessz.
Szeretném tudni hogy ennek mi a jogi megitélése, milyen büntetés kapható érte.
A másik problémája , idönként hogy a résztvevőknek ebédet tudjanak adni olyan számlát iratnak ami csak terembérletről szól. Ő attól fél hogy esetleg egy ellenőrzéskor ez kiderül és ebböl neki komoly baja lehet.
Neki ebböl soha egy forint haszna nem volt, Ő csak a fönöke utasításait hajtotta végre.
Segítsetek légyszi hogy ezek a szabálytalanságok milyen megítélés alá esnek , és ezek elkövetői milyen büntetésre számíthatnak ha ez kiderül.
Köszönettel manóka.

Isana # 2010.01.05. 20:13

Kedves ObudaFan! Nagyon Szépen Köszönöm a Választ! Ez némi megnyugvást jelent, de az ember idegei a történtek hatására eléggé megromlottak!

ObudaFan # 2010.01.05. 19:34

Ha nem követte el, nyilván fel kell menteni. De azt ne várd, hogy interneten keresztül bárki bizonyítékot tudjon értékelni. Ezt majd a bíróság fogja megtenni. Egyébként leginkább egy próbára bocsátás képzelhető el, ha elítélik.

Isana # 2010.01.05. 13:11

Bocsánat, de az ügyet az előbbiekben nem írtam le! Van két lány, akik közül az egyiket megfogdostak (17 éves), majd a hímvesszőjét mutogatta az elkövető és utána elmenekült! Kérem az előző hozzászólásra válaszoljon aki tud! Nagyon megköszönném!

Isana # 2010.01.05. 12:56

Van egy visszavont vallomás ami ügyvéd jelenléte nélkül történt (3 nyomozó 1 eset), egy az egyben távolról történő bemutatás a sértettnek és jegyzőkönyv felvétele a felismerésről. A sértett barátnője volt a tanú az esetnél, de állítólag nem látta az elkövető arcát! Az állítólagos elkövetőnek tanúja van az adott időpontra vonatkozólag, ami 50 km-re van az esettől!Nincs gépjárműve sem, későbbi időpontban is többen látták otthon.A rendőrség szemérem elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított az elején eljárást, amiről szintén kiderült, hogy erős túlzás és az előbb említett két vád lett belőle! A vádlott soha életébe nem követett el semmilyen bűncselekményt, rendesen dolgozik, fizeti a lakása törlesztőrészletét stb. Aki ismeri tudja hogy nem követett el semmit! A vallomást követően 27 napot töltött előzetesben, majd hirtelen kiengedték! Jelenleg a vádirat szerint a bíróságon kell az előbb említett két vád miatt felelnie, a vallomásra alapozva a történteket! Van-e esély felmentésre, vagy a legrosszabb esetben is mi várható?

ObudaFan # 2010.01.05. 12:23

Ennél azért jó lenne picit konkrétabb történet. De egyik sem kiemelkedő súlyú bűncselekmény.

ObudaFan # 2010.01.05. 12:23

Ennél azért jó lenne picit konkrétabb történet. De egyik sem kiemelkedő súlyú bűncselekmény.

Isana # 2010.01.05. 10:52

Tisztelt Fórumozók! Érdeklődnék, ha valaki büntetlen előéletű, rendezett normál életet él és megvádolják becsületsértés vétségével + szeméremsértés vétségével, milyen ítélet várható ha a bíróság elítéli az illetőt.

ObudaFan # 2009.12.27. 18:29

El kell halasztani - kérelem nélkül, hivatalból is - a szabadságvesztés végrehajtásának megkezdését annak a nőnek az esetében, aki a negyedik hónapot meghaladó terhes, legfeljebb a szülés várható idejét követő hatodik hónap végéig.

Egyébként ebből szerintem nem lesz letöltendő.

kadaj01 # 2009.12.27. 13:42

"terhes nőt is leültethetnek?"

Le bizony, de inkább felfüggesztett lesz.

anna2188 # 2009.12.27. 12:23

tiszteletem!
Van egy ismerősöm, és sajnos most sikkasztással gyanusítják, zsebre rakott egyik tesco áruházból 60000 ft-ot, de lebukott és a pénz visszakerült a céghez. Előbbi alkalomkor pedig 40000 ft-ot, de az is visszafizetésre került. A jegyzőkönyvben vétség van írva és nem büntett. Nagyon megbánta, és ugye beismerő vallomást tett a kihallgatásán. Úgy volt hogy mennie kell 72 órát leülni, de végülis kihallgatás után haza engedték. És a legfontosabb hogy ő most kismama! Az lenne a kérdésem hogy most akkor ő mire számíthat? milyen mértékű büntetésre? nem volt még büntetve soha semmivel, és az anyagi körülményei elég rosszak, és erre ivatkozott hogy evégett tette, még karácsony előtti volt az esett, csak nagyon aggódok miatta mert azóta nagyon sokat idegeskedik, és féltem hogy baja lesz neki vagy a babának !!! Terhes nőt is leültethetnek? Vga ypénzbírság lesz belőle? Vagy felfüggesztett? Kérem írjanak. Előre is köszönöm. Ha valaki gondolja akkor privátba is írhat nekem. Írják meg hogy mire számíthatunk!
Tisztelettel: Anna