SOS segítség kérés!


fekete mamba # 2010.01.02. 12:20

Szerintem ha ilyen rendesek voltatok,akkor viszont azt is meg kellett volna oldani,hogy a vevő legalább a jutalékot kifizesse.Ha egy kicsit is normális,akkor kifizetni,ha nem is veszi meg a terméket.Ha meg még erre sem hajlandó,akkor tényleg meg is érdemli a negatívot.

sysy73 # 2009.12.29. 15:20

Ezt csak utólag tudtuk meg, hogy ha nem negatívval értékeljük a vevőt, akkor ki kell fizetni a jutalékot.
A férjem eszébe sem jutott, hogy negatívat adjon, hiszen látatlanban vásárol az ember a netről, el jöttek vidékről, messziről, aztán a terméket személyesen látva jöttek rá, hogy mégsem jó nekik a termék.
De szimpatikus, normális házaspárról van szó. Így mivel nem jött létre az adásvétel, így csak semlegest adott.
Az, hogy honnan tudnák, hogy mégsem kellt el a termék?? Jelezte a férjem a tesz-vesz felé, mellette rögtön újra meghirdette a terméket.

guba # 2009.12.29. 14:35

ha nem jön létre az adásvétel, akkor negatív értékelést kell adni és akkor nem kell kifizetni a jutalékot.

E szerint kellett volna eljárnotok!

Nekünk nem került eladásra a termék, mégis a jutalékot követelik

Ha nem negatívan értékeled a vevődet, akkor szerinted miből kellene, hogy kiderüljön, hogy nem jött létre az adásvétel? Ezért követeli a jutalékot. Egyébként a szerződés egyértelműen fogalmaz: ilyenkor negatív értékelést kell adnod.

sysy73 # 2009.12.29. 13:39

A szerződésben az van írva, bár megjegyzem, hogy nem értesítettek róla, hogy új cég lett, új tulajjal, új szerződéssel, így nem is tudtunk róla.
De az új szerződés szerint az van, hogy ha nem jön létre az adásvétel, akkor negatív értékelést kell adni és akkor nem kell kifizetni a jutalékot. Csak azt nem értem, hogy ha az is le van írva, hogy a vásárló, aki licitál köteles megvenni a terméket, akkor miért nem Őt csesztetik?
Nekünk nem került eladásra a termék, mégis a jutalékot követelik.

guba # 2009.12.29. 13:26

Feltételezem, hogy a szerződésben rögzítve van, hogy mikor jár a jutalék, ez alapján kellene eljárnotok. Egyébként, a behajtó az Gipsz Jakab, nem hatóság, tök mindegy, hogy mit követel.

sysy73 # 2009.12.29. 13:19

Üdv.
Tanácsot szeretnék kérni. A tesz-veszen a férjem meghirdetett egy terméket. Licitáltak rá, de végül nem vették meg a terméket. Mivel normálisan álltak az ügyhöz, meg a férjem megértő ember, nem negatívot adott a vevő részére, hanem semlegest. Így a tesz-vesz erre hivatkozik, hogy csak abban az esetben tudnak eltekinteni a jutalék fizetésétől, amennyiben negatív értékelést kap a vevő.
Így a tesz-vesz a jutalékot kéri. A férjem rögtön jelezte is, hogy nem adta el a terméket, sőt továbbra is hirdette. Ennek ellenére most ott tartunk, hogy átadták az ügyet behajtó cégnek.
A behajtó cég a saját jutalékával, költségeivel együtt kéri most már a pénzt.
Jogos ez? Mit tehetünk??
Mire hivatkozhatunk?
Hiszen a termék nem került eladásra, így a jutalékot miért kéne fizetnünk?

Várom válaszukat.
Köszönettel:
Sysy