romagyilkosságok furcsaságai, felelősei


websas # 2010.04.10. 10:16

Kedves justizmord!

"Vagyis hogy gyanú van rá, hogy ismeretlen személy szándékosan hagyta a sorozatgyilkosság folytatását."

Én ezt így nem gondolnám, jobban hinném, hogy ez a rendszer ilyen szarul működik! Lásd Izraeli repülők berepülése.....! (tréfa:" meg akarták mérni mennyire van Makó, Jeruzsálemtől").

websas

hunfrakk # 2010.04.10. 09:35

majd az új belügyminiszter megoldja a problémát:))

justizmord # 2010.04.10. 09:19

Nem. ezzel arra szerettem volna utalni, hogy az én gondolkodásom, és más ember(ek) gondolkodása is ezt a végeredményt hozta ki.

Mások is gondolkodnak, én is gondolkodom, és többünk így látja ezt hosszas gondolkodás után.

Vagyis hogy gyanú van rá, hogy ismeretlen személy szándékosan hagyta a sorozatgyilkosság folytatását.


Iniuria non excusat iniuriam

Kacsa1111 # 2010.04.10. 06:21

Kedves justizmord,

Gondolkodom, és mint jeleztem, nem saját kútfőből van, hanem interneten megjelent videofilm mondta el ugyanezen dolgokat.

némi ellentmondás van ebben a mondatban...:)))


Kacsa11

justizmord # 2010.04.09. 21:41

Még egy gondolat.

Még csak két gyilkosság sem kell ahhoz, hogy meglegyenek a gyanusítottak!

Ha az első gyilkosság után lekérik a cellainformációkat, azt a bizonyos 4000-t, és feltételezik, hogy távolról érkeztek az elkövetők nem pedig a faluból valók voltak, és ez is bizonyosodott be, akkor egyszerűen ki kell keresni azokat a telefonokat, amik a gyilkosság előtt jöttek be a körzetbe, és a gyilkosság után pedig elhagyták.

De másik irányú szűrés is mehet. A 4000 telefonból ki kell húzgálni azokat, amik minden nap ott ébrednek és ott alszanak el, ami csak aznap jött és ment, az a gyilkos, vagy legalább is azok között van a gyilkos, az pedig nem lehet túl sok a 4000-hez képest.

Fennáll a gyanú, hogy valaki szándékosan engedte, hogy mindez megtörténjen 9-szer egymás után, és meg kellene keresni a felelősét, felelőseit ennek, ha van, és ha jók a sejtéseim, jók a gyanúim.

Elnézést, ez már már plágium, ezek nem az én gondolataim, az interneten láttam az egyik videomegosztón.


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.09. 13:48

Kedves justizmord (és hunfrakk),

ha összefésülöd az első 4000 telefonszámot a második 4000 telefonszám­mal, akkor szerinted a közös halmazban 4 darab telefonszámot fogsz találni?

Ezek a tornyok csak 1-2 km-re adnak el. Tehát csak azok a telefonok vannak feljelentkezve, amik ténylegesen abban a faluban vannak. Mert ugye minden romagyilkosság kistelepülésen történt. És igen, szinte kizárt, hogy két, egymástól távol eső apró faluban ugyanaz az ember legyen mindig, amikor éppen gyilkosság történik.

és ha valami fatális véletlen folytán mégis, honnan tudod, hogy mind a 4 elkövető, nem pedig csak egyikük, vagy kettő a négyből?

Ha fatális véletlen folytán más is pont rosszkor rossz helyen van, akkor is megfigyelhetőek, mert gyanússá váltak, követni lehet őket, figyelni a mozgásukat, nézni, hogy a telefonjuk merre halad. Nem biztos, hogy ő a gyilkos, de gyanúsított, tehát figyelni kell. Oszt legföljebb a megfigyelt 4-ből csak 3-ról fog bebizonyosodni, és a figyelés végeredménye az lesz, hogy az egyik a 4-ből ártatlan.

illetve hogyan bizonyítod, hogy ez a 4 nem csak arra járt, hanem elkövette a tettet…

Nem kell bizonyítani. A két gyilkosság után van 4 gyanúsított, és feldolgozás alá kell vonni őket, és a nyomozás alapján kell letartóztatni, nem pusztán a cellainformáció alapján. Ez nem letartóztatásra jó, hanem tippadásra a rendőrség részére, hogy ki lehet az esetleges elkövető.

nem kéne még további bizonyíték???

De kéne, természetesen, de nem úgy, hogy hagyjuk további 6 alkalommal gyilkolni!!!

persze csak akkor, ha a két 4000es halmazban csak 4 a közös elem…

Ha 10 közös elem van, akkor 10-et kell megfigyelni, és 10-re kell rányomozni.

hagyjátok már abba az összeesküvés elméletek gyártását, és gondolkodjatok bakter!

Gondolkodom, és mint jeleztem, nem saját kútfőből van, hanem interneten megjelent videofilm mondta el ugyanezen dolgokat.

Nem állítom, hogy bűncselekmény történt a hatóságok alkalmazottainak részéről, a gyanúmat fogalmaztam meg ismeretlen személlyel szemben.


Iniuria non excusat iniuriam

Kacsa1111 # 2010.04.09. 13:13

Kedves justizmord (és hunfrakk),

ha összefésülöd az első 4000 telefonszámot a második 4000 telefonszámmal, akkor szerinted a közös halmazban 4 darab telefonszámot fogsz találni?

és ha valami fatális véletlen folytán mégis, honnan tudod, hogy mind a 4 elkövető, nem pedig csak egyikük, vagy kettő a négyből?

illetve hogyan bizonyítod, hogy ez a 4 nem csak arra járt, hanem elkövette a tettet...
nem kéne még további bizonyíték???
persze csak akkor, ha a két 4000es halmazban csak 4 a közös elem...

hagyjátok már abba az összeesküvés elméletek gyártását, és gondolkodjatok bakter!


Kacsa11

justizmord # 2010.04.09. 12:23

Nem tudom, hogy történt-e bűncselekmény bármilyen hatóság bármely munkatársa részéről, de nem lehetne kinyomozni?

Mivel nem tudom, hogy történt-e, de gyanúsak a körülmények, és mivel fogalmam sincs, hogy ha igen, akkor ki lehetett, ezért fogalmazok úgy, hogy

ismeretlen személy ellen gyanú áll fenn.

Nem lehetne nyomozást indítani ismeretlen személy ellen a gyanú alapján?


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.09. 11:41

Nem lehetne bűnpártolásért feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen?

Akár NBH, akár nem, gyilkosságok engedélyezésére senkinek sincs joga.

Akár NBH, akár nem, a bűnpártolás súlyos bűncselekmény, nem lehetne megtalálni ezeket a bűnelkövetőket, nevezetesen a bűnpártolás elkövetőit?

Már ha bűnpártolás történt.

Nem lehetne kinyomozni, hogy ki és milyen megfontolásból nem állította le a sorozatgyilkosságokat?

Nem tudom, hogy az NBH gyanúsítható-e ezzel, vagy sem, de ők is csak emberek, és rájuk is vonatkoznak a Magyar Köztársaság Büntető Törvénykönyvének tényállásai, nincs olyan, hogy a Btk bűnpártolása x-re vagy y-ra nem vonatkozik.

Megismétlem a kérdést. Bárki is hagyta hogy ez megtörténjen, nem lehetne felelősségre vonni? Nem lehetne ismeretlen tettes ellen eljárást indítani?

Én amúgy, bár útálom mint a szart az NBH-t, de nem nagyon hiszem, hogy ők lehettek. A nyomozást az NNI folytatta, tehát nekik kellett lekérni a cellainformációkat, nekik kellett összehasonlítani, őket nem utasíthatja az NBH, hogy ne hasonlítgassák össze. Ha meg utasította őket az NBH, akkor gondolkodás nélkül, mint törvénybe ütköző parancsot meg kellett volna tagadniuk, ráadásul a szolgálati láncban nincsenek is fölöttük az NBH-sok, de ha valami miatt kötelességük lett volna ezt a parancsot betartaniuk, miért nem fordultak rögtön a katonai ügyészséghez, vagy akár a nyilvánossághoz?


Iniuria non excusat iniuriam

hunfrakk # 2010.04.09. 06:20

NBH és társai

justizmord # 2010.04.09. 03:13

Nem saját kútfőből származik az ötlet, a gondolat, az interneten láttam, hallottam egy kisfilmet, az ötlet onnan van, de elgondolkodtató, így elmondom.

A gyilkosságok 8-9 alkalommal történtek, és a rendőrség állítása szerint MINDEN ALKALOMMAL ugyanazon mobiltelefonok voltak jelen IMEI számuk azonos volt. Mármint úgy értem, az elkövetől cipelték magukkal szorgalmasan egyugyanazon telefonokat.

A mobiltelefonok mindig feljelentkeznek a legközelebbi adótörönyra, lejelentik a saját IMEI számukat, és ezek az adatok később visszakereshetőek.

Az első gyilkosság után az adott időpontban a gyilkossághoz legközelebbi adótoronyra feljelentkezett összes telefont le kellett kérdezniük, tehát volt potenciálisan 4000 ember, akiket gyanúsítani lehetett a gyilkossággal.

A második gyilkosság után megint lekérdezték a legközelebbi adótorony cellainformációját, tehát hogy oda mely telefonok voltak feljelentkezve. Ez is 4000 személy telefonja, viszont kikeresve, hogy kik voltak ott az előző gyilkosságnál is, vagyis a két darab 4000 fős halmaz metszete már akkor ki kellett adnia a 4 db elkövető mobilját.

Az ezt követő 6 gyilkosságnál már úgy kellett történnie a gyilkosságnak, hogy tudták, kik a gyilkosok.

A közvélemény nem tudhatta, hogy azonos mobilokat használtak, ezt a letartóztatások után tették közzé.

A laikus olvasók gondolhatták, hogy cserélgették a telefonjaikat, vagy nem vittek magukkal, vagy ki volt kapcsolva, de NEM. A letartóztatások utáni rendőrségi tájékoztató után közölték, hogy mindvégig azonos telefonokat használtak, és velük is voltaka, és be is voltak kapcsolva.

Mi történt tehát a nyomozás során? Miért nem jöttek rá korábban, nevezetesen az első két gyilkosság után már rögtön, kik az elkövetők, ha pedig rájöttek, miért hagyták tovább működni őket?


Iniuria non excusat iniuriam