Házasságszédelgés? Van ilyen?


briell # 2010.04.16. 10:14

Egyébként az is fura, hogy az illető favágó ami azt jelenti, hogy a téli hónapokban nem igen van kitermelés. Épp most kapóra jött neki a kis veszekedés, ugyanis éppen elkezdődtek a munkálatok, és most tud dolgozni. A téli hónapokban a nagyobb favágó bátyját is a szülei tartják el két kisebb testvérrel együtt. Jó lehetősége volt nyilván kihúzni a telet nálam ezzel a hitegetéssel.

briell # 2010.04.16. 10:06

Köszönöm a választ.
Ha pld egy mp5 lejátszót csak úgy neki adtam, az is felróható? Vettem neki ruhákat is. De azt hogy én etettem nem igazán tudom bizonyítani, mármnint, hogy mennyit költöttem erre... A számlák gondolom közösnek számítanak. Tanúim vannak rá, hogy itt élt. (volt férjem, gyerekek (mondjuk ők kiskorúak) de barátnőim is tudtak róla...
A házasságra még be is jelentkeztünk, csak el lett odázva mert hiányzik a születési anyakönyvi kivonat.

Dr.Attika # 2010.04.16. 09:55

A fő kérdése, hogy van-e házasságszédelgés? Van ,ez nem más, mint a házasság ígéretével elkövetett csalás. A csalás az amikor valaki mást jogtalan haszonszerzés végetttévedésbe ejt vagy tévedésbe tart és ezzel kárt okoz.
Ezek alapján kell eldöntenie, hogy történt-e csalás, ha igen az a házasság ígéretével történt-e. A születendő gyermek esetében a gyermektartás iránti igény nem kétséges, azt elő is kell terjeszteni. Azt javaslom, hogy saját magának fektessen fel egy naplót és most még frissek az emlékek írjon le mindent. A későbbi bizonyítás kapcsán jól jöhet. Addig is össze kellen számolni a "lovag" tartására fordított költséget és annak megtérítésére egy fizetési meghagyással kötelezni kellene. A fizetési meghagyásos eljárás és az azzal való igényérvényesítés végett keresse fel a legközelebbi helyi bíróságot.

briell # 2010.04.16. 09:12

Amit kihagytam: GYereket szeretett volna és éppen teherbe is estem, már 10 hetes terhes vagyok. A szerelem elvette az eszem.

briell # 2010.04.16. 09:10

Nyáron megismertem egy férfit. Nagyon szerelmesnek mutatkozott, egy hónapig minden nap telefonált, és bizonygatta, hogy szeret, és ő engem akar feleségnek. Lassan én is megszerettem. Elhívtam hozzánk.. (300 kmre lakik)El is jött, végül itt is maradt, én mondtam, hogy végül is ahol 4 személynek (gyerekeimmel) jut étel, ott már 5-nek is. Munkát nem keresett jópár hónapig, hanem azzal hitegetett, hogy a szülei éppen hitelt veszenk fel, és megígérték, hogy segítenek minket 500 ezer ft-al. Így a gázszámlákat szépen sorba félretettük, hogy majd abból kifizetjük. A hitel minden héten "éppen utalva volt" de soha nem érkezett meg a mai napig a szüleihez, így hozzánk sem egy fillér se. Fel is gyűlt a számlatartozásom, és most nem tudom fizetni. A férfit lényegében 5 és fél hónapig én tartottam el, az anyjáék talán összesen 50 ezret küldtek utána ez idő alatt, az én apám havonta segített 20-40 ezrekkel. Amit ők küldtek, az kétszer pld jegyre ment el. De volt hogy hazautazását is én álltam ami 6 ezer ft. Én etettem hónapokig, tartottam el, ő meg játszott a gépen, stb, jól érezte magát. Néha cigit is vett és sörözött is a tudtomon kívül, ha boltba küldtem. Ezt utóbb tudtam meg. Lassan egyre több hazugsága derült ki több dolog kapcsán. Lényegében rajtam élősködött. Most egy hete kisebb veszekedésünk volt (bár ő még mindig szeret) és mondtam, hogy jó vége, erre kért otthonról pénzt- amit azonnal küldtek neki most- bezzeg számlára nem tudtak küldeni egy fillért se ha kértünk- és hazautazott. MOst is azt mondja hogy én miattam ment el, mert én idéztem ezt elő. Szerintem soha nem is szeretett, mert volt olyan mondása ami ezt bebizonyítja így utólag, hogy csak látszólagosan tetette azt hogy szeret...
Szóval kérdésem: lehet valamiféle feljelentést tenni, hiszen én miatta (is) még jobban gödörbe vagyok, mint voltam. Azt ígérte elvesz, ezért beleegyeztem a válásba nekem kedvezőtlen feltételekkel- csak azért mert sürgetett, hogy váljak már el.
Nagyon szépen megköszönném a választ.
H.G.