Jár - e munkabér, tanúzás idejére


oldrider # 2010.06.17. 14:01

Tisztelt lewho - nagyon szépen köszönöm!

Tisztelt kbs - én nem találtam, de T. lewho talált.

Egyébként még arról az Internetes csalásról van szó, amelyre majdnem azt hitted, hogy kitaláltam a történetet, de aztán mégis úgy ítélted meg, hogy "szódával elmegy" ezért útmutatásoddal segítettél.

Most ott tart az ügy, hogy a kerületi vezető ügyész nekem és nem a rendőrségnek adott igazat és további nyomozásra, az ügy teljeskörű kivizsgálására utasította a nyomozó hatóságot. A gyanúsított egyébként nem jelent meg a szembesítésen, ügyvédet fogadott - aki nem ért rá - és e miatt majd újabb időpontban kell megjelennem. Bízom benne, hogy nem pusztán ügyészi figyelmeztetéssel zárul majd az eset...

lewho # 2010.06.17. 13:47

:)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.17. 13:45

Nagyszerű.

lewho # 2010.06.17. 13:43

Mt.

151. § (2) A munkavállaló részére távolléti díj jár:

  1. a 107. § a) pontjában meghatározott távollét miatt kiesett munkaidőre;

107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól

  • a) amíg állampolgári kötelezettségét teljesíti;

    Kommentár:

Állampolgári kötelezettség teljesítésének minősül, például: tanúként bírósági tárgyaláson való megjelenés, katonai sorozáson való részvétel.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.17. 12:13

Ha találsz ilyet, szólj nekem is.

oldrider # 2010.06.17. 12:10

Tisztelt Szakértők!

A rendőrség tanúként idézett és hallgatott meg. Kaptam is igazolást, hogy megjelentem és megjelenésem indokolt volt.

A munkahelyemen azt mondták, hogy bér viszont csak akkor jár a távollétem idejére, ha a rendőrség ráírja az igazolásra, hogy javasolja a munkabér folyósítását. Amikor ezt előadtam a rendőrségen, azt mondták, hogy mint hatóságnak, semmi közük az én munkabéremhez és persze nem is írnak semmi ilyesmit az igazolásra.

Most mit évő legyek, mire hivatkozzak a munkahelyemen?

Én teljesítve kötelességemet elmentem tanúskodni - és várhatóan még máskor is kell mennem - de mivel ez munkaidőben történt, akkor én mondhatni: így jártam (tehát nem jár munkabér)?

Vagy milyen törvényt vagy paragrafust mondjak be a munkahelyemen, amely szerint kell nekik bért fizetni a tanúskodás miatti távollétem idejére?