Nagyon kérek egy választ!


smallville80 # 2010.07.09. 15:48

Kedves Guba remélem igazad lesz és kiderül az igazság akkor csak próba idő...

guba # 2010.07.09. 15:12

Letöltendő szabadságvesztést erre a legrosszabb esetben sem tudok elképzelni.

smallville80 # 2010.07.09. 13:21

Kedves Guba én nem mondom hogy szent vagyok és azt sem hogy becsületes magyar ember apukám magyar volt anyukám pedig cigány de élünk normálisan ahogy kell dolgozunk stb..és nem a rendőrség n-ek dolgozom sima biztonsági őr vagyok én csak érdeklődnék hogy legrosszabb esetben mi lehet nekem ebből és persze tudom hogy a bíróság nem dönthet ez alapján hogy ők már voltak büntetve meg stb. de a szavahihetőségükre gondoltam és az lenne a kérdésem ön szerint ebből lehet nekem letöltendő szabadságvesztés vagy felfüggesztés persze egyik sem volna jó remélem kiderül az igazság mert minden úgy történt ahogy leírtam mint mondottam ha akarnék én is tudnék álltani hamis tanukat de én nem akarok mert úgy érzem nem tetem semmi törvénybe ütközőt.

nandy # 2010.07.09. 12:56

évike:

Valaki szórakozik veled...
Vagy te velünk. Mi az, hogy a rendőrségen bejelentitek a levelezési címet?

guba # 2010.07.09. 12:18

Igen, igen, de mint mondtam, ezek nem nyomnak a latban, a bíróság köteles indokolni, és azzal nem lehet, hogy ezek bizony lopnak, vasaznak, játékgépeznek, a terhelt meg egy becsületes magyar ember, aki a rendőrségnek dolgozik, ezért felmentem.

smallville80 # 2010.07.09. 08:00

Kedves Guba igazad van de sajnos senki nem akar bele keveredni inkább azt mondják nem láttam semmit sem nem voltam otthon stb........ hamis tanukat pedig nem szeretnék állítani nekem csak a 12-éves fiam volt jelen aki azóta is fél és este rémálmai vannak..... én csak abban bízhatok hogy kiderül az igazság. És abban is igazad van hogy a cigány mondhat igazat mért ne hiszen köztük is van rendes és becsületes is aki dolgozik és szépen neveli a gyerekeket de ezek nem olyanok a fia 15-éves és már 3-4 szer akarták elvinni az intézetbe több rendőrségi ügye is zajlik jelenleg is iskolába nem jár.... az Apa nem dolgozik vasakat lop és a fiát küldi lopni,többször ült börtönbe késelésért is.... meg kapják azt a csepp pénzt és irány a játék gép..... ezért mondom vannak sokan ezek és senki nem akar tanúskodni ellenük inkább kimaradnak belőle ......

guba # 2010.07.09. 06:54

A cigány vallomása is alapból annyit érhet, mint egy "rendes" emberé, és annak bizonyításánál, hogy te bementél e a házba, vagy megütöttél e bárkit, nem egy indok, hogy a rendőrségnek dolgozol. Próbálj olyan tanúkat szerezni, akik bizonyítják, hogy végig jelen voltak és te mindezeket nem követted el.

smallville80 # 2010.07.08. 19:57
Sziasztok köszi a gyors választ először is igen le irtam egy párszor már de sajnos nem kaptam olyan választ ami megnyugtató lenne a számomra eddig . És valóban Cigá... voltak a vasvillások amint írtam én dolgozok becsületesen neveljük a gyerekeket(2) járnak szépen iskolába .nekem van ez a vagyon őri szakma is csak azért csak fél az ember most neki van vagy 3-4 családtag aki eljön majd neki tanúnak és van egy idegen is aki részeges és most kell majd bevonulnia a börtönbe és ez a család azzal henceg hogy börtönbe tesz engem .Mint irtam ütés vágás nem történt de ők kihívták a mentőt is mert az emberke be fulladt mert asztmás és nem szeretném ha ilyen senki háziak miatt menne tönkre az életem mert ők hamisan állítanak valamit .... legrosszabb esetben mi lehet nekem
  • ből....
végrehajtó1 # 2010.07.08. 19:23

smallville80!Ez már régi tőrténet.Leírtad egy párszor...

hunfrakk # 2010.07.08. 18:54

small!

a vasvillások bűnözők ugye cigányok?
rájuk jellemző ez az egész
na de nem ez a lényeg

annak nyilván jobban hisznek, aki büntetlen, van munkahelye, iskolába jár a gyereke

garázdaság nem hinném, hogy megáll

itt a tényállás a Btk.-ból:

Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg.

szerintem az ebben a fenti mondatban lévő feltételek nem teljesülnek esetedben

persze keveset tudunk
majd a rendőrök kikérdeznek

sima, érdemi bizonyítékok nélküli bemondás alapján (külsérelmi nyomok alapján) nem fognak elítélni senkit...

évike2 # 2010.07.08. 18:47

T. Végrehajtó!

Tehát ezek szerint van rá lehetőségem, hogy megismerhetem az ellenem felhozott vádakat annak ellenére, hogy nem jelenhettem meg a meghatározott időpontban?
Hogyan lehetséges az, hogy boríték nélkül bedobnak egy ilyen hivatalos levelet? Ez nem az alapvető emberi jogaim megsértése; nem biztos hogy azt akarom hogy mindenki értesüljön erről az egészről...

Tiszt.!

smallville80 # 2010.07.08. 18:39

Sziasztok lenne egy nagy problémám :egyik délután sétáltam haza a fiammal (12-éves)és az egyik volt haragosom háza előtt jöttünk el és ott szóváltásba keveredtünk aminek az lett a vége hogy ő vasvillával támadt rám nekem sikerült kicsavarni a kezéből és el szaladni a fiammal együtt aki persze nagyon félt a vasvillát elhoztam haza bizonyíték ként és beszóltam a rendőrségre hogy mi történt aztán eltelt 1óra és kijöttek a rendőrök mert az a család ki hívta őket és azt állittották hogy én bementem a házba és megvertem őket köztük egy 15téves gyereket ami persze nem igaz.annak a családnak rengeteg ügye van-volt a rendőrségek lopnak betörnek csalnak nekem még eddig semmi ügyem nem volt a rendőrségek dolgozok becsületesen nevelem a gyerekeket na most nekik van 5–6tanujuk hogy én bementem hozzájuk de ezek mind családtagok és ezek is revesek a rendőrség előtt nekem is vannak tanuk hogy nem mentem be és hogy nem ütöttem meg senkit sem az egyik ismerősöm azt mondta ez garázdaság és 3 év börtön de azért úgy az számít hogy én nem voltam még büntetve soha ezek pedig igen börtönben is ültek már késelésért sőt....remélem kiderül az igazság ......

végrehajtó1 # 2010.07.08. 17:34

Postázni nem fogják.Kérj időpontot és ismerd meg az iratban lévőket.:)

évike2 # 2010.07.08. 17:02

Tisztelt fórumozók!

Egy hónapja bedobtak a tartózkodási helyemre egy hivatalos levelet mely egy értesítés iratismertetésről.
Ez a levél furcsa mód boríték nélkül lett kézbesítve a Magyar Posta megkerülésével és az ajtó levelező nyílásán dobták be.
A lakásban senki sem tartózkodott- mindenki nyaralt. A rendőrségen megadtam egy címet ahová a hivatalos leveleket továbbíthatják és minden Pf-ra érkezett eddig.
Csak most tudtam meg hogy mi áll a levélben három napja és nem is rendelkezem még vele, mivel a tulajdonos csak hazaugrott valamiért és ment is tovább.
Kérhetek-e ezek után másolatot, mivel nem az én hibámból nem tudtam megjelenni az iratismertetésen.
Kitől kérvényezhetem, hogy postázzanak el nekem minden másolatot BORÍTÉKBAN HIVATALOSAN? Rendőrség vagy ügyészség?

Válaszokat köszönöm!