Tanácst kérnék


emerenc2 # 2010.08.14. 21:16

Azt elfelejtettem leírni,hogy ez több számlatartozásnak a részletfizetése. Sajnos nem én használom/tam a telefont hanem a szüleim,akik egy vita után úgy döntöttek,hogy nem fizetik a számlákat. Én már csak arról értesültem,amikor mobil internet ügyben mentem érdeklődni a telenornál,hogy fekete listán vagyok.
Mivel a telefon az én nevem van így engem vonhatnak felelőssé a számlák kiegyenlítésének hiányában.
Mivel diák ként júliusban nem tudtam a nyakamba venni még egy állást így egy havi részlettel elmaradtam. Az augusztusival kettő.
De hiába is fizetném ki az augusztusban az egyik elmaradott részletfizetést. Így sem engedélyezik a további törlesztést,hanem egyben mindent peres úton szeretnének behajtani.

Hát röviden ennyi. Most nem tudom,hogy ez az erkölcsi bizonyítványomba szerepelni fog e. Vagy ennek milyen nyoma van? Valamint számíthatok arra,hogy rendőrök jönnek hozzám,hogy ami esetleg a nevemen van azt lefoglalja? ( ami nem teljesülhet,mert nincs a nevemen semmi)
Mit tudok tenni? A szüleim azt mondták,hogy ők mindent tagadni fognak.
Egyedül maradtam ezzel a problémával és szeretnék valamilyen kiutat találni vagy megérteni,hogy mi vár rám.

Előre is köszönöm!
Emerenc2

emerenc2 # 2010.08.14. 21:06

Sziasztok!

Egy hónapig nem volt csak úgymond bevételem. Folyamatosan dolgoztam az egyetem mellet és most már teljes állásban dolgozok. Ezt nem volt hajlandó megérteni a T-mobile és így jártam. A részlet fizetés egy havi csúszása indokolttá tette számukra,hogy elindítsák a pert.
Ilyenkor mi történik? mit kell nekem tenni?

citrom81 # 2010.08.14. 16:19
  • Ha valakire a bíróság vétség miatt jogerősen "x" Ft mértékű pénzbüntetést szab ki, és lehetőség van részletfizetésre, azt milyen módon, formában kell fizetni?

A mindenkori jövedelméből(munkabér, álláskeresési járadék, szoc. segély, RÁT)kerül levonásra?

  • A bíróság mi alapján engedélyezi a részletfizetés lehetőségét?

Válaszát Köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.08.13. 19:49

Ez nem két havi tartozás.

kovacsz # 2010.08.13. 19:30

Fizetés, nyugdíj jelenleg, vagy esetleg majd évek múlva???

Rexor # 2010.08.13. 15:14

Ha nincs semmid, akkor viszonylag szerencsés helyzetben vagy, mert behajtani sem nagyon tudnak rajtad semmit. Adósok börtöne már nem létezik, szóval emiatt nem kell agódnod. De hogy sikerült 264.000 Ft tartozást csinálnod jövedelem nélkül?

emerenc2 # 2010.08.13. 14:58

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!

A jelenlegi T-mobile felé tartozásom van.
Sajnos két havi törlesztő részlettel csúsztam. Bevétel hiányában.
A telefonos diszpécserrel beszéltem,hogy nem e lehet,hogy most befizetek 30-ezret és szeptemberben 60-at.
Sajnos minimálbéres fizetésen vagyok.
Kaptam egy felszólító levelet,hogy aug21-ig rendezzem a t-mobile felé a 264-ezer forintos tartozásomat. Másképpen peres ügyem lesz belőle.

Valamint,hogy amiket kiküldtek a levelezési címemre csekkeket azt a szüleim visszaküldték a t-mobilenak. Így nem is tudtam teljesíteni a befizetéseket.
Értesítettem a T-mobile-t,hogy változott a címem.
De már csak a behajtásról kaptam levelet

Soha nem volt még ilyen ügyem. Ez mivel jár?
Nekem se ingo vagy ingatlan vagyonom nincs.
Börtönbe zárnak? ez priusznak minősül?

Segítséget előre is köszönöm.

csucsu05 # 2010.08.13. 11:01

Sziasztok,
kerdesem lenne az edesapam egy szerzödest kötött az UPC-vel egy ev hüsegnyilatkozatot irt ala. ra egy honapra vegleg elhagyta az orszagot nincs bejelentett lakasa nincs igazolvanya Austriaban el be tudjak rajta hajtani a telefonszamlakat? a felmondaser kb 47000 ft-ot kellene fizetni kicsit tulzasnak tartom
köszönöm a valaszokat
csucsu05

cseeex # 2010.08.13. 10:54

Sziasztok!

A napokban kaptam egy levelet a rendőrségtől, hogy elmulasztottam az elsőbbségadást a zebránál és nyilatkozzak az autó vezetőjéről, hogy el tudják indítani a szabálysértési eljárást. A sofőr barátnőm volt. A rendszámot csak felkarcolta két lelkes rendőr barátnőm elmondása szerint, fénykép videó ilyesmi nem készűlt.

Tanácsotokat kérném, hogy lehet e ezzel valamit csinálni még, vagy fizetés lessz a vége.

Előre is köszönöm!

Üdv: Cs

Dr.Attika # 2010.08.09. 19:59

Azért lehet mást is. Ha nem volt előtte ilyen tranzakció, akkor arra lehet hivatkozni, hogy ő adta meg a PIN-kődot akkor és azért, hogy pénz vegyen fel. Ennyire ne legyen balfék. Senkitől nem szabad bankkártyát átvenni és helyette pénzt levenni. Tájékozódjon, hogy mi a bankkártya és annak használatának milyen jogi vonzata van.

kovacsz # 2010.08.09. 19:14

De. Verheted a fejed a falba.

nikhyta # 2010.08.09. 18:48

Akkor ebben az esetben semmit nem tehetek?

kovacsz # 2010.08.09. 18:36

Sehogy.

nikhyta # 2010.08.09. 18:34

szeretném meg kérdezni hogy ha a volt párom egy adot napon megkért hogy vegyek fel neki pénzt a bankkártyájárol majd késöbb feljelentet hogy tudom bebizonyitani hogy ö kért meg?

kovacsz # 2010.08.08. 18:35

Az iratismertetéls valószínűleg egyben a nyomzás lezárása is volt. Az iratismertetés végén elvileg akkor közölték azt is, hogy milyen báncselekmények miatt és melyik ügyészségnek küldik meg vádemelési javasllattal az iratokat.
A rendőrségen méhg néhány nap a technikai dolgok rendezésére, postázására, majd az ügyészség kb. 30 napon belül elkészíti a vádiratot, amit meg fog küldeni.
Tárgyaláson a sértett is jelen lesz, lehet, főleg az eleján

citrom81 # 2010.08.08. 15:12

Ha a nyomozó hatóság lezárja (lezárta) a nyomozást, arról írásban értesítve lesz a terhelt és a kirendelt védője is? (Iratismertetés már megvolt, egy utolsó kihallgatással egyidejűleg).
Ezek után hány nap az ügyész vádemelési határideje?
Erről is értesítve lesz írásban a terhelt?
Ha a bíróságon az ügyész képviseli a vádat, attól még beidézhetik a sértettet?

kova77 # 2010.08.03. 13:01

Köszönöm a válaszát végrehajtó1.Sokat segített.

végrehajtó1 # 2010.08.03. 12:19

Csatold be az orvosi igazolásokat javaslatokat.Azt a bíró nem bírálhatja felül.Maximum ha töketlenkedik a bíró akkor kirendelhet igazságügyiszakértőt.De az is cak az általad hozott leletekből dolgozik...

Én voltam olyan büntető ügyben ahol a bíróság a lakásán hallgatta "ki" a tanut aki ugyan így nem tudott megjelenni.

ObudaFan # 2010.08.03. 10:54

Kérheted, hogy a bíróság megkeresett bíróság útján foganatosítsa a kihallgatásodat, vagy tegyen lehetővé írásbeli tanúvallomást. Aztán majd a bíróság dönt.

kova77 # 2010.08.03. 09:01

Üdvözletem.
Nekem olyan problémám lenne amire ,egoldást kellene találjak. A történet a következő. Van egy sikkasztás büntette "xxyzzs" ellen, amiben tanuként akarnak kihalgatni, viszont nekem olyan problémám van,hogy ez a kihalgatás budapesetn lenne én viszont 170 km-re lakom márciusban volt egy súlyos sérülésem,ami miatt az első tárgyaláson nem tudtam résztvenni,amit igen csak nehezen akart elfogadni a bíróság mivel első körben megbüntettek mert nem jelentem meg rajta,de fellebeztem mivel előzetesen kimentettem magam és ezt igazoltam is orvosi papirokkal,a dolog nem ért véget. 2005 év végén diagnosztizáltak nálam egy szorongásos pánikbetegséget amit 2007-ig kezeltek is,majd ezután ez év májusában ismét kialakult ez a betegség,a munkahelyem elvesztése,pénzügyi problémák,végrehajtások /2DB/ miatt. Nálam ez a betegség az otthontól való távolság,utazás miatt vált ki rohamokat kb 10-20 perc utazást követően jönnek elő. Ez a betegség szörnyű,és a labilis idegeim miatt,stressz váltja ki. Mitt tegyek annak érdekében,és hogyan tájékoztassam a bíróságot,hogy jelen állapotomba képtelen vagyok ezt az utat megtenni,ha lehetőség van arra,hogy a lakóhelyemen halgassanak ki akkor természetesen megteszem,mivel az előzetes tanuvallomásomat is megtettem a helyi rendőrségen,de nem bírok felutazni a rohamok,rosszullétek miatt. Mit tegyek? Vagy mi az amit tehetek?

Köszönettel