Közuti baleset


chr.ancsa # 2010.09.10. 09:23

Sziasztok.nemrég egy közúti baleset részese voltam.egyikőnk se ismerte el.Így a szabálysértési hatóság hozott egy határozatot mi szerint én voltam a hibás.Ez ellen felebeztem és a bíróságra vittem az ügyet.Meg is kaptam a végzést,hogy megszüntették ellenem az eljárást.Felebezésnek helye nincs de 8 napon belül kérhetek tárgyalást.mikor válik ez a végzés jogerősé?Valamint a másik fél tárgyalást kérhet e?

kuckuli # 2010.09.09. 19:31
Shady -
  • az, hogy csak az autó vezetőjének a vallomása alapján nyomoz a rendőrség, és nincs más tanú ---sajnos az unokám meghalt!!! -- azt úgy értettem, hogy se előtte , se mögötte nem volt egy autó sem , se gyalogos, aki látta volna a balesetet, és tanúskodott volna. Igy, csak a gázoló vallomása alapján nyomoz a rendőrség. Féknyom egy cm - sem !!!!
kuckuli # 2010.09.09. 19:25

Köszönöm a válaszokat

adventure # 2010.09.08. 17:28

Én még annyival kiegészíteném, hogy a kifogásra elég rövid idő áll rendelkezésre, mindössze 8 nap a rendőrségi határozat kézhezvételétől! Ha ezen a határidőn már túl van, akkor igazolási kérelemmel lehet a határidő elmulasztását kimenteni. Az igazolási kérelemben elő kell adni a mulasztás okát. Az igazolási kérelemmel együtt a kifogást is be kell nyújtani.

Ha ez a határidő végképp elúszott az ügyészséghez lehet fordulni a törvénysértő rendőrségi határozat megtámadása végett.

kuckuli # 2010.09.08. 15:26
Sziasztok! Van - e köztetek jogász, vagy esetleg ügyész? úgy tudom, hogy minden halálos közuti balesetnél a rendőrségi nyomozás eredményét át kell adni az ügyészségnek. A mi esetünkben, elütötte az unokámat egy autós,, és 10 nap múlva meghalt. A rendőrség azzal lezártnak tekinti az ügyet, hogy a kerékpáros jött a mellék útról -
  • tehát ő volt a hibás, és így nem küldik további kivizsgálásra az ügyet az ügyészségre.
Tanú nincs, se féknyom, csak az autós vallomása!

Igaz -e, hogy ebben az esetben a rendőrségnek nem kell tovább küldenie a nyomozati anyagot????

érdeklödő1993 # 2010.09.08. 14:04

Üdv. Én olyan ügyben várom a segítségeteket hogy múltkor autóval mentem városban és jött egy enyhe be nem látható kanyar és a kanyarban láttam hogy velem szembe az én sávomba jött egy autó majd hirtelen a kormányt félrerántottam és mivel nem láttam (de ez egy út kereszteződés volt)egy parkoló autóba mentem bele de személyi sérülés nem történt és kocsiknak se lett nagy baja és aki velem szembe jött az elmenekült a rendőrök kijöttek majd helyszíneltek és kerestük a kocsit aki velem szembe jött de nem találtuk de hozzáteszem a parkoló autó nem tartotta be az 5 méteres távolságot az útkereszteződésbe amit ilyenkor meg kell hagyni.
Ehhez az ügyhöz lenne kérdésem:
elöszőr is mire számíthatok?(friss jogsim van,alkoholt nem fogyasztottam se kábítót.)
másodszor hogy majd be kell mennem a rendőrségre fel venni a vallomást de a helyszínen már írtunk jegyző könyvet és abba berögzítették hogy 45–50 km/h-val mentem de ebbe nem vagyok biztos annyival lehet egy picivel többel de tényleg nem tudom ohgy mennyivel mentem.most ebböl ugye nem lessz semmi hogy azt mondtam hogy e két érték között mentem és kiderül hogy mondjuk 60-al mentem?Mert végülis pontosan nem tudtam.itt arra gondolok hogy hazudtam.