Biciklis baleset


Atti79 # 2010.10.29. 17:09

Mikor lenne érdemes ügyvédet fogadnom, várjam meg a határozatot vagy már előtte?

bolondmelós # 2010.10.29. 08:24

Ellenkező esetben büntető eljárást indítanak.

Ellened???
marhajó, most minden motoros egyből a helyszínen bűnös mert a motorosok egyre több balesetet okoznak?
(És mikor jön a Dredd bíró?)

Ha az öreg egy ZIL elé hajtott volna ki, ugyanígy
akkor nem ekkora és más színű féknyom lett volna.
És akkor már nem élne!!!

Tehát keresztbe akart áthajtani, valsz.

Legyen egy jó ügyvéd ismerősöd, haverod, aki ért a közlekedési joghoz, kárbehajtáshoz.

Atti79 # 2010.10.29. 08:05

A bácsi hasonlóképp emlékezett a történtekre, nem lett tudatzavaros az irányjelzés tekintetében különbözik az emlékezetünk. Azt elismerte, hogy a járdáról hajtott le, viszont azt mondta, hogy nem érzi magát felelősnek a baleset miatt, mert ő körbenézett (előre, igaz hátra nem / hátulról ütöttem el: miután lehajtott a jobb oldali járdáról egyből a felezővonal felé vette az irányt és úgy 50-65 fokos szögben át akart hajtani, ekkor ütöttem el.) Azt mondta még mikor körbenézett nem látott, olyan gyorsan ott lettem (3.6 méter volt a féknyomam nem tudom mennyivel mehettem, de úgy érzem egészen biztosan nem mentem gyorsan: egy 120 lóerős, 200 kilós sportmotorról van szó)

Igen, elfektettem a motort, abból keletkezett a kár, de nem sajnálom a lényeg, hogy nem történt komolyabb baj, bár bevitték megfigyelésre, mert a fejét is beütötte.

A járőr azt mondta, hogy a kapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az ügyet, abban az esetben, ha a kórházban megerősítik, hogy csak az említett könnyű sérülései lettek. Ellenkező esetben bünetető eljárást indítanak.

bolondmelós # 2010.10.29. 07:44

Az kimaradt, hogy a járdáról való lehajtás/~~elindulás
az még jobban megfejeli a szabálytalanságát.

  • a főútvonal- amit nem biztos, hogy észlelt,

kiváncsi lennék, hogy milyen eljárást indít a közlekedésrendészet/ ha indít....

bolondmelós # 2010.10.29. 07:39

Még egy biciklis baleset.

Az elinduló jármű köteles jelezni indulási szándékát, és a forgalomban haladó lévő többi járműnek elsőbbséget adni.
Ezt kb. így tanultam.
Az tehát nem mentség hogy ő jelezte, hogy el akar indulni, meg megy mint vak ló a homályban.

A kár érvényesítéséhez nem tudok hozzászólni,
a rendőrök mint mondtak, a papa elismerte felelősségét,
vagy "tudatzavaros" lett?
A te oldaladról ismerjük az esetet, így azt mondaná az emberek 70%a hogy hajtsd be rajta, de te is saras vagy már egy picit, ráadásul nem látta senki a balesetet.

Az viszont elég jó hogy 8 napon belüli sérülésekkel megúszta a károkozó- fogadni mernék azért, mert megpróbáltad kivédeni a nagyobb ütközést -elfektetted a motort?

Atti79 # 2010.10.28. 21:40

Sziasztok!

Ma motorommal elütöttem egy biciklist. A bácsi körültekintés és irányjelzés nélkül a járdáról a főútvonalra elémhajtott, nem léptem túl a megengedett sebességet, nem követtem el szabálytalanságot. Tanuk sajnos nem látták az esetet, csak a végeredményt. A bácsi szerint karjelzéssel jelezte hogy balra szseretne kanyarodni. Szerencsére pár horzsoláson kívül nem lett semmi baja, a motor fényezésében viszont jelentős kár keletkezett. kb. 100.000 mindennel együtt. Járőr volt a helyszínen, a bácsinak ugye nincsen kötelező biztosítása, nekem viszont már van egy figyelmeztetésem korábbról útviszonyoknak nem megfelelő vezetés miatt. Mire számíthatok? A kárt "le kell e nyelnem" vagy érvényesíthetem e valahogy, vagy hagyjam a fenébe, veszett fejsze nyele, és örüljek ha nem kapok valamilyen büntit a yardtól?!

Köszi és üdv Attis.