Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Könnyű testi sértés

Agent Cooper # e-mail 2013.09.19. 00:21

Életszerű a történet, én már találkoztam ennél sokkal rosszabbal is... Általában az ilyesminek akkor szakad vége, amikor a másik felet marasztalják el, mondjuk egy hamis vád miatt...

A. C.

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.09.15. 23:51

Ez a rovat vonzza a fake-sztorikat. Vagy egy és ugyanaz a troll szórakozik?

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.09.15. 23:50

Ha csináltatok az orvosommal egy látleletet az egyik sérülésemről azt be viszem a bíróságra, hogy ilyet bárki bármikor ki állíthat és ez nem számítana bizonyítéknak.
Ez meg már nem is kérdés, hanem állítás.

Mellesleg fordítva ülsz a lovon. Ha van alibid, akkor annak igazolása helyett miért próbálkoznál sehova nem vezető trükkökkel?

www.kbs-ugyved.hu

metaxa # e-mail 2013.09.15. 21:57

Tisztelt Fórumozók!

Tanácsot kérnék az ügyemben! Ezév Májusában vitába keveredtem a szomszéddal. A 78 éves öreg a 4 éves gyerek játékbabakocsiját a levette a kampóról a földhöz vágta. Anyám normál hangnemben megkérdezte mégis miért csinálta. Az öreg anyámat megrángatta a ruházatánál fogva, anyám segítségért kiálltott, én a paprika spray-vel befújtam az öreget, kapott anyám is, és az 1 éves gyerek is, majd kihívtam a zsarukat. Csoportos garázdaság miatt vádemelés lett, majd az Ügyészség ejtette a vádat hármunk ellen.
A helyszíni orvosi ellátás során emberre veszélytelen anyagnak minősítette az orvos a sprayt.
Az ügyészi leirat szerint a helyszínre érkezéskor az öregnek már szinte panasza sem volt.
Az öreg könnyű testi sértésért magánindítványt tett.
Megjött az idézés a bíróságról, tárgyalásra.
Milyen és mekkora büntire számíthatok?
Köszönettel:METAXA

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.09.15. 19:56

Nem sikerült ezt a kérdést megfogalmazni, ugye, te is érzed?

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.09.13. 09:30

Fake - bár fiktív jogesetnek nem rossz.

Szvsz a nagy erővel, ököllel arcra mért ütés már lehet súlyos testi sértés kísérlete is (legalább eshetőleges szándékkal), de a garázdaság egyébként is szubszidiáris tényállás.

www.kbs-ugyved.hu

Dr.Attika # e-mail 2013.09.13. 00:58

A garázdaság valósult meg. A garázdaság bűncselekményébe "beolvad" a könnyű testi sértés. Nem kellene hagyni a dolgot. Az ambuláns naplóból kideríthető az elkövető személye, ahogy írta az előttem szóló. Kérdezem: hol voltak a kórház biztonsági emberei?

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Agent Cooper # e-mail 2013.09.13. 00:32

Kedves angelt!

Az ambuláns napló alapján gyerekjáték beazonosítani az elkövetőt és az esetleges tanúkat. Ráadásul nem csak könnyű testi sértés valósult meg, hanem garázdaság is, ami hivatalból üldözendő bűncselekmény.
Tehát a lehetőség megvan az ügy eredményes lezárására, ennek függvényében tegyen belátása szerint.

Üdv: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

angelt # e-mail 2013.09.12. 10:14

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, mi tévő legyek.
Ma reggel vérvizsgálatra kellett mennem a Péterfy kórházba 7:30-ra. 6:45-kor érkeztem meg, egy öreg hölgy volt előttem. Folyamatosan jöttek az emberek utánam, mindenki szépen leült sorban ahogy illik. 7:10 környékén megérkezett három roma ember, akik azonnal mindenki elé tolakodtak. Ekkor az egyik öreg hölgy szólt nekik, hogy azért ezt mégsem kellene, majd morogva leültek hátulra.
A bejelentkezés elkezdődött 7:30-kor, az első hölgy beadta a papírjait, majd a korábban említett egyik roma emberke szorosan odaállt elém, megelőzve legalább 10 embert. Én is előrébb léptem fél métert, majd amikor kérték a következőt, próbáltam odaadni a papírjaimat, de nem sikerült. A roma félig fellökött, majd mikor szóltam neki, hogy sorba kellene áálni azonnal nagy erőből arcon vágott.. Nagyon váratlanul ért a dolog erre nem voltam felkészülve. A társa is egyből oda jött, és ketten egyszerre üvöltöztek velem, végigmértek és nyomdafestéket nem tűrő jelzőkkel illetek.. Igen, más vagyok. Transszexuális vagyok. De én is ember vagyok, nekem is jogom van sorba állni, nekem is jogom van, hogy emberként bánjanak velem..
Elkeseredésemben elővettem a telefonomat és kihívtam a rendőrséget, de az inzultáló romák időközben elmentek, én több mint fél órát vártam de sajnos nem jött senki segíteni.. Nagyon csalódott vagyok

Véleményem #   2013.08.21. 00:06

Disu

Magáninditványt kell előterjeszteni. Indulhat ügy belőle de ha nincsenek tanúk sem a sèrülèsről orvosi lát lelet illetve egyèb bizonyìtèk akkor az egèszből nem lesz semmi, főleg ha kèt külön állítás lesz majd a kihallgatás során...

Disu # e-mail 2013.08.17. 15:55

*Jó napot kívánok!

Ha valaki a falhoz nyom egy embert és annak egy kis seb lesz az állán, pár nap eltelik az eset után, szóval a seb nagyjából begyógyul. Utána meg ugyanaz ember fellöki ugyanazt illetőt, akinek a kis sebet okozta és horzsolás keletkezik a hátán és a karján. Ezután az incidens után pedig 2 nap telik el, szóval a hegek nagyjából begyógyultak. Ilyen feltételekkel indulhat valaki ellen eljárás könnyű testi sértés vádjával? Vagy mire számíthat az illető?*

Kangoo # e-mail 2013.07.09. 09:55

Kedves Agent Cooper!

A sörözés mellett lennék én is, ha a szomszéd nem ilyen fajta lenne.

Biztosan találkozott már a mindenki olyan emberrel, akinek egyszerűen nem lehet semmit elmagyarázni, csak fújja a magáét, közben megy fel benne a pumpa. Na az ellenfelem pont ilyen. Számos megoldást vázoltam fel a problémánkra, de hát.... egyszerűen nincs input nála.

Másik dolog: Ha ő fojtogat (130 kilós ember), és pár másodperc múlva én már kezdek rosszul lenni ekkor megütöm azért, hogy térjen észhez, (a nyaki ütőeret elég könnyen el lehet szorítani, de az ijedtség miatt is üthetek) szerencsére tanúk előtt, én hiába vetetek látleletet nincs semmi nyom de az én ütésemnek nyoma van és látleletet vetet, akkor én vagyok a hibás a bíróságon? Ez már csak továbbgondolása az esetnek.

A feljelentés megtörtént, befizetem az illetéket, a bíróságon meg lesz ami lesz. Most már hiába mennék látleletért, ugyan még érzem egy kicsit a torkom, de ez már szerintem kevés.

Sajnos úgy tűnik arra nevelnek a magyar törvények, hogy a helyszínen el kell intézni a dolgot, de látható jelek nélkül. Mellesleg a rendőr is azt kérdezte, hogy ütés volt-e? -Ezek szerint nem véletlenül.

Köszönöm válaszát.

Agent Cooper # e-mail 2013.07.09. 00:17

Kedves Kangoo!

Ha nincs semmilyen sérülés, akkor nem valósulhatott meg könnyű testi sértés. Esetleg garázdaság megállapítható, bár szerintem annak is legfeljebb a szabálysértési alakzata. Szóval szerintem maximum pénzbírság képzelhető el.
Nem lenne inkább szerencsésebb, ha egy sör mellett megpróbálnák tisztázni a problémájukat?

Üdv: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kangoo # e-mail 2013.07.06. 14:40

Kedves Agent Cooper!

Először is köszönöm válaszát.

Nagy igyekezetemben nem írtam, hogy legalább 3 tanú van, gondolom a bizonyításhoz ez elegendő látlelet nélkül is.

Másik dolog, hogy a nyakam szorításakor nem keletkezett látható sérülés.

Ebben az esetben is felmentik?

Köszönöm.

Agent Cooper # e-mail 2013.07.06. 01:19

Kedves Kangoo!

A szomszédja felmentő ítéletre számíthat, ha a sérülés nem bizonyítható, akkor a könnyű testi sértés sem. Minél tovább húzza az időt, annál nagyobb erre az esély, a szomszédja azzal fog védekezni, hogy a sérülései az eset után keletkeztek.

Üdv: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kangoo # e-mail 2013.07.04. 18:14

Tisztelt Uraim!

Minap a szomszédommal szóváltásba keveredtünk, ő úgy nyomatékosította a szavait, hogy megragadta a nyakam és a falnak nyomott. Én nem ütöttem, ő se. Rendőrséget kihívtuk, feljelentést tettem.

Kérdésem, hogy látlelet nélkül milyen ítéletre számíthat a szomszéd? Nincs kedvem az orvos előtt ülni napokig, elég sokan vannak.

Köszönöm előre is.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.06.24. 18:42

Fel lehet fogni megbánásnak és jóvátételnek. Többre mész vele, mint ha kap egy megrovást. És annál is többre mész, mint ha az államnak fizet ugyanennyit.

www.kbs-ugyved.hu

ambivalens # e-mail 2013.06.24. 18:29

Semmi kedvem viccelni.

Filamér # e-mail 2013.06.24. 18:20

ambivalens

viccelsz?

Amúgy meg egy csak magánindítványra (a tiédre) büntethető bűncselekményről beszélünk.

ambivalens # e-mail 2013.06.24. 15:12

Tisztelt Szakértők!

Pár héttel ezelőtt egy presszóban a vitapartnerem a témát lezárandóan széttört a fejemen egy sörösüveget.
Hívtam a rendőrséget, akik vérző fejemet látva mentőt hívtak, és a kórházban a traumatológus 8 napon belül gyógyuló testi sértést állapított meg.
Ezután a rendőrök a városi rkp-ra vittek, ahol meghallgattak.

Azt az embert, aki ezt tette velem, régóta ismerem, és tegnap felhívott, hogy fizet nekem 50e. Ft-ot, ha a bíróságon legalább annyit mondok, hogy megbocsájtok neki, nem dramatizálom az eseményt, stb.

Hamis tanúzásra, vagy a vallomásom megváltoztatására nem akart rávenni.

Az lenne a kérdésem, hogy ezt a pénzt elfogadhatom-e tőle, ha igen, akkor a bíróságon meg kell-e említenem ezt a tényt.

Köszönettel várom válaszukat.

q_werty # e-mail 2013.06.05. 22:19

Köszönöm a válaszokat. Mivel nem volt még tapasztalatom ebben - hál' istennek -, ezért azt feltételeztem, hogy könnyű testi sértésről van szó, mert olyan sebet nem szereztem, amit össze kellett volna varrni és semmim sem tört el. Azóta elmentem a rendőrségre és valóban, súlyos testi sértés a vád. A helyesírási vagy fogalmazási hibákat pedig kérem nézzék el (és azt is, ha most nem értem a humort annyira), jelenleg ez jóval komolyabb probléma az életemben, mint a megfelelő szórend. Átolvastam és úgy ítéltem meg, hogy a lényeg érthető. köszönöm. üdv

ObudaFan # e-mail 2013.06.05. 21:40

Teljesen lényegtelen, hogy mi repedt fel, mert ez súlyos testi sértés kísérlete. :)

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Dr.Attika # e-mail 2013.06.05. 18:14

A téglafal felrepedése nem alapozza meg a könnyű testi sértést. Idézem Önt: " ököllel arcon ütött és miután nekicsapta a fejem egy téglafalnak, az felrepedt."
A magyar nyelv szabályai szerint a téglafal repedt fel.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

ObudaFan # e-mail 2013.06.05. 15:33

Jobb a 30 napon belül, az a biztos, de ez így azért inkább súlyos testi sértés kísérlete, ezért talán később is.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

q_werty # e-mail 2013.06.04. 17:49

A kórházban kérdezték, de nem mentem bele a részletekbe. A kórlapomra ezért annyit írtak, amennyit mondtam, vagyis, hogy ismert személy a falhoz csapott.
köszönöm a választ!