Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Könnyű testi sértés

ambivalens # e-mail 2013.06.24. 15:12

Tisztelt Szakértők!

Pár héttel ezelőtt egy presszóban a vitapartnerem a témát lezárandóan széttört a fejemen egy sörösüveget.
Hívtam a rendőrséget, akik vérző fejemet látva mentőt hívtak, és a kórházban a traumatológus 8 napon belül gyógyuló testi sértést állapított meg.
Ezután a rendőrök a városi rkp-ra vittek, ahol meghallgattak.

Azt az embert, aki ezt tette velem, régóta ismerem, és tegnap felhívott, hogy fizet nekem 50e. Ft-ot, ha a bíróságon legalább annyit mondok, hogy megbocsájtok neki, nem dramatizálom az eseményt, stb.

Hamis tanúzásra, vagy a vallomásom megváltoztatására nem akart rávenni.

Az lenne a kérdésem, hogy ezt a pénzt elfogadhatom-e tőle, ha igen, akkor a bíróságon meg kell-e említenem ezt a tényt.

Köszönettel várom válaszukat.

q_werty # e-mail 2013.06.05. 22:19

Köszönöm a válaszokat. Mivel nem volt még tapasztalatom ebben - hál' istennek -, ezért azt feltételeztem, hogy könnyű testi sértésről van szó, mert olyan sebet nem szereztem, amit össze kellett volna varrni és semmim sem tört el. Azóta elmentem a rendőrségre és valóban, súlyos testi sértés a vád. A helyesírási vagy fogalmazási hibákat pedig kérem nézzék el (és azt is, ha most nem értem a humort annyira), jelenleg ez jóval komolyabb probléma az életemben, mint a megfelelő szórend. Átolvastam és úgy ítéltem meg, hogy a lényeg érthető. köszönöm. üdv

ObudaFan # e-mail 2013.06.05. 21:40

Teljesen lényegtelen, hogy mi repedt fel, mert ez súlyos testi sértés kísérlete. :)

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

https://www.youtube.com/watch?…

Dr.Attika # e-mail 2013.06.05. 18:14

A téglafal felrepedése nem alapozza meg a könnyű testi sértést. Idézem Önt: " ököllel arcon ütött és miután nekicsapta a fejem egy téglafalnak, az felrepedt."
A magyar nyelv szabályai szerint a téglafal repedt fel.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

ObudaFan # e-mail 2013.06.05. 15:33

Jobb a 30 napon belül, az a biztos, de ez így azért inkább súlyos testi sértés kísérlete, ezért talán később is.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

https://www.youtube.com/watch?…

q_werty # e-mail 2013.06.04. 17:49

A kórházban kérdezték, de nem mentem bele a részletekbe. A kórlapomra ezért annyit írtak, amennyit mondtam, vagyis, hogy ismert személy a falhoz csapott.
köszönöm a választ!

Véleményem #   2013.06.04. 17:43

q_werty

Fordulhatsz, 30 napon belül talán... De minél előbb annál jobb.
Amúgy ha a kórházban elmondtad mi történt valójában akkor nekik is kellett volna értesíteni a rendőrséget... jobb esetben.
Utólag a drogot nem mondják meg ha sokat vársz. Kellenének tanúk,de ha nincs akkor nincs... Büntetési tételként mivel még nem tudni minek minősítik nem lehet mondani semmit. Nem fog börtönt kapni az tuti, minden más ennél enyhébb...

Ha elhatároztad, hogy feljelented akkor onnantól fogva már segít a nyomozó.

q_werty # e-mail 2013.06.02. 22:02

Tisztel Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni. Két nappal ezelőtt a volt barátommal egy szórakozóhelyen találkoztam, az este végére veszekedés lett a beszélgetésből, ami odáig fajult, hogy ököllel arcon ütött és miután nekicsapta a fejem egy téglafalnak, az felrepedt. Ott hagyott, így mire a személyzet a segítségemre sietett, ő már eltűnt. Mielőtt elvitt a mentő, megkérdezték, hogy akarok-e feljelentést tenni, de nemet mondtam.

A kérdésem, hogy fordulhatok-e utólag a rendőrséghez, és ha igen hány napig, illetve, hogy mi a minimum illetve a maximum büntetés, amire számíthat az elkövető. Erőszakos bűncselekmény miatt még tudtommal nem volt rendőrségi ügye. Mindketten alkoholt ittunk, de valószínűnek tartom, hogy ő drog hatása alatt is volt.
A verekedést látták a szórakozóhelyen, de sötét volt és már kevesen voltak, ezért, arra, hogy konkrétan ki tette, nincsenek tanúim, hiszen ott helyben is kérdezték tőlem, hogy ki volt az.
A sérülésekről vannak fotóim illetve az ambuláns kezelőlap,amit a kórházban kaptam.

Előre is köszönöm a segítséget

Véleményem #   2013.05.16. 14:51

m.gabor

Tanúk ha vannak sokat számít vagy kamera felvétel vagy egyéb bizonyíték. Ha nincs semmi akkor egy állítás egy tagadás, látható sérülés nincs akkor lehet, hogy még pénz büntetés sem lesz...
Bíró függő illetve, hogy ki hogyan adja elő a történetet majd a sztoriról...

Agent Cooper # e-mail 2013.05.15. 12:16

Kedves m.gabor!

Mire számíthatok ez ügyben a bíróságon???
Aki ennyi információ alapján megmondja, az előtt le a kalappal! (De a pénzbüntetés a legvalószínűbb.)
A bíróságon látszik e még a felfüggesztettem???
Elvileg már nem látszik.

Üdv: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu

m.gabor # e-mail 2013.05.15. 09:13

Tisztelt fórumozok, Jogi Fórum!

Egy plázában két férfi és egy nő között történt verekedés miatt a támadót, a fejét a hónom a á fogva kivittem a plázából kb 6 méterre lévő kijáraton. Látható sérülése nem történt.
Könnyű testi sértés miatt feljelentett, már megvolt a szembesítés is ahol mindent összehazudott. A jegyzőkönyv szerint a szembesítés nem vezetett eredményre. A kihallgatások során én jogos védelemre hivatkoztam.
2000-ben volt egy 6 hónapos felfüggesztettem.

Mire számíthatok ez ügyben a bíróságon???
A bíróságon látszik e még a felfüggesztettem???
Válaszukat előre is köszönöm!

Jazmin74 # e-mail 2013.04.30. 19:41

Érdeklődnék!
A fiam másfél évvel ezelőtt belekeveredett egy csoportos verekedésbe 6 másik fiatallal együtt. A fiam volt az egyetlen fiatal korú. Bírósági ügy csak most lett belőle. A fk. fiam mellé védő ügyvédet rendeltek ki. 6 óra hosszat tartott a tárgyalás. Ítélet: a fiam fizessen 18.000 forintot a kirendelt ügyvédnek, a többiek pedig szinte semmit (talán fejenként 1500 - 2000 forintot).
Kérdezném:
Miért fizessen az én fiatalkorú fiam a kirendelt ügyvédnek, amikor még tanul, jövedelme semmi? Mi ügyvédet nem kértünk!
Válaszukat előre is köszönöm!

lajcsó # e-mail 2013.04.27. 08:40

Nem valószínű, hogy édesapádnak számottevő költsége lesz az eljárás során.

Véleményem #   2013.04.27. 01:55

Cikker

Ha ilyen heves a feljelentett személy akkor elfog húzódni... az hogy ki mit fizet ki, ezt előre még nem lehet biztosra tudni. Ha a feljelentés mellett döntöttek akkor az ügy már elindult, nem nagyon van vissza út, végig kell vinni, ha úgy érzi Önnek van igaza...!

Cikker # e-mail 2013.04.26. 11:10

Tisztelt fórumozok, Jogi Fórum!

Felvilágosítást, segítséget szeretnék kérni egy olyan ügyben, ami édesapámmal történt a napokban. Édesapám74éves, sovány testalkatú, szíves, nehezen mozog benne, van a korban, sajnos bántalmazták, amiből könnyű testi sérüléseket szenvedet, a kertje végén füvet szedet, ahol mindig is szekérút volt. És erre a föld tulajdonosa oda rohant hozzá, szó nélkül neki eset, és ahol érte ütötte vágta, fel lökte, rá ült a mellkasára, bántalmazta, pofozta. Az esetnek volt 3 szemtanúja is. Én másnap tudtam meg az esetet, nem merte elmondani senkinek, azoktól tudtam, meg akik látták az esetett. Én abban a pillanatban ki hívtam a rendőrséget, és feljelentést tetűnk elenne, ki hallgatták a szemtanukat is. Öt is, a bántalmazót is ki hallgatták, ö azt mondta nekem meg kereset, hogy azért verte, meg mert a földjéről lucernát szedett, hol ott a rendőrség a helyszíni szemlén megalapította, hogy a lucerna sértetlen, nem látni, hogy szedve lett volna. Nekem azt mondta az elkövető mikor meg keresett, hogy mért tetem feljelentést ellene, mert ebből komolyabb baj is lehet, van e pénzem a perköltségre, meg ha megyünk, viszem édes apámat az orvos, hoz látleletet venni, előtte nefelejcsem el jól megrugdosni, hogy jobb legyen, a lát le lett. Most meg olyannal védekezik, hogy azért verte meg, nem ö kezdte, hanem mert édesapám akart tőle valamit, szó szerint ezt mondta „Alányúlt”, most egy 74 éves ember, akinek 4 gyereke van, tisztességes családi életet élt, soha nem volt büntetve semmiért, és még a mozgás is nehezére esik, annak kell ilyen. Kérdezném én menyi ideig fog húzódni ez a eset, és menyibe fog kerülni a per költség, sajnos kis nyugdíjas, nem sok jövedelme van. Bocsánat, hogy ilyen sokat írtam, de ki kelletett írnom magamból.

Véleményem #   2013.04.25. 13:50

Előbb kellett volna gondolkodni... a bíróságon mondjon el mindent, hátha...

ObudaFan # e-mail 2013.04.23. 12:40

Hát, akkor nem lesz könnyű igazolni, hogy mi történt.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

https://www.youtube.com/watch?…

mario11975 # e-mail 2013.04.23. 08:58

Üdvözlöm!

Van orvosi papírom, mert másnap elmentem az orvoshoz, és elmondtam, hogy mi történt. Az orvos azt mondta, hogy ha így vesz fel akkor hivatalból eljárás t indítanak az ügyben. De én nem akartam ügyet, ezért az van a papíron, hogy otthonában történt. Megröntgenezték, de nincs eltörve, csak mivel kifordult, így elszíneződött és feldagadt.

Várom válaszát!

Köszönettel!

ObudaFan # e-mail 2013.04.22. 16:30

Ha eltört az ujjad, arról azért valamilyen orvosi iratod csak van.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

https://www.youtube.com/watch?…

mario11975 # e-mail 2013.04.22. 12:03

Kérdésem az volna, hogy mit tehetek?
Törbecsaltak, azzal a szándékkal, hogy verekedést provokáljanak, és ezzel indokot találjanak egy gyermekelhelyezési perben. Az ujjamat hátratörték, amiről nem készíttettem látleletet, mert nem akartam ügyet.
Majd szóváltás után, életveszélyesen megfenyegetett, hozzámlépett, hogy megüssön. Én ellöktem magamtól, amire megütött, védekezésként én is megütöttem. Most könnyű testisértés miatt kaptam bírósági idézést. Az eset 4 hónapja volt, a feljelentést is akkor tették.

Mit várhatok? Mit kell tennem?

Válaszukat előre is köszönöm!

szend74 # e-mail 2012.12.21. 13:38

Kérdésem az volna, hogy mit tehetek?Hova forduljak?
Párom szerdán fizikailag bántalmazott.Másnap vidékre utaztam vizsgázni, de rosszul éreztem magam és elmentem a helyi kórházba.Megállapították, hogy koponya zúzódás, végtag zúzódás, ujjak által okozott nyomok a nyakon és megfigyelésre ott akartak 1 napra fogni.Ma utazom haza.
Sorozatos fenyegetésnek vagyok kitéve, mint például "kinyírlak,rátok gyújtom a házat, soha nem szabadulsz tőlem" és hasonlók.3 éves kislányommal és 85 éves dédszülővel élünk és félek, nagyon félek.
Idáig is voltak, atrocitások és persze ígéretek.Mindig is féltem most is félek. Mit tegyek?
Mint kiderült az előző feleségét nagyon megverte, felfüggesztettet kapott miatta.Van egy 13 éves kislánya...
Mit kaphat tettéért?

dina33 # e-mail 2012.11.24. 10:14

Párom volt felesége azt adta be a rendőrségen, hogy ököllel meg ütöttem, a jobb szeme alatt van egy duzzanat, és a házi orvos annyit írt látleletre hivatkozva, hogy ütés következtében keletkezett sérülés. Ez az egy papírja van ellenem, tanúja nincs, bár lehet megkér valakit. Könnyű testi sértés miatt jelentett fel.Volt egy bírósági tárgyalás ahol szóváltásba keveredtünk és a végén azt mondta nekem, hogy fejezzem be, vissza kérdeztem miért feljelentesz, azt mondta még az is elő fordulhat. Előzmény, a páromat is feljelentette bántalmazás miatt, de nem lett belőle semmi.Amikor ki hallgatnak, meg tagadhatom e a vallomás tételt, mondván nem követtem el a bűncselekményt? Mikor kell meg vádolnom a hamis váddal? Hogyan bizonyítható, hogy hazudik?

kiváncsi44 # e-mail 2012.11.23. 18:04

Szóváltásba keveredtem egy hölgyeménnyel, aki megtépett én meg úgy reagáltam hogy pofon vágtam. Feljelentett könnyű testi sértés miatt. Van állítólag látlelete, hogy a szeme alatt van egy duzzanat, de nem azon a felén ahol én meg ütöttem.Tanúk nem voltak. Az utcán történt.Mire számíthatok?

ágóka # e-mail 2012.11.15. 17:55

Dr. Attika, köszönöm a gyors válaszát. Sajnos akkor már nincs mit tenni az ügyben... :-(

Dr.Attika # e-mail 2012.11.15. 10:43

Ez könnyű testi sértés ( Btk. 170 §). Ezen törvényhely (7) bekezdése szerint ezen bűncselekmény elkövetője csak magánindítványra büntethető. A magánindítvány előterjesztésére a Be. 173.§ (3) bekezdése 30 napos határidőt ad. Mivel ez nem történt meg, így már véglegesen nem büntethető az elkövető.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com