zaklatás interneten


tehénmérnök (törölt felhasználó) # 2011.05.02. 10:19

Itt az e-mail címem:

csiza.csaba@gmail.hu

Kígyót-békát írhat nekem bárki, elmondhat mindennek, (névvel, névtelenül) most ígéretet teszek arra, hogy nem fogom feljelenteni zaklatás miatt. Mert minek. Maximum röhögök egyet.

tehénmérnök (törölt felhasználó) # 2011.05.02. 10:10

top5000

"Ha nem nyitod meg, honnan tudod, hogy mi van benne?"

Nézd! Ha én egy bizonyos személytől nem kívánok e-mailt olvasni, akkor nagyon egyszerűen nem nyitom meg az e-mailjét, máris nincs zaklatás, meg fogja unni, hidd el.

"És egy majom miatt dobjam el pl. a 15 éve használt, az összes ügyfelem által ismert címet?"

Ki mondta, hogy dobd el? Tájékoztatlak arról, hogy akár 1000 címzett e-mail címe is 2-3 klikkeléssel létrehozható egy új e-mail cím címzettlistájában. Tehát 2-3 klikkeléssel, nulla újragépelés.

De megköszönném, ha beszkennelnél olyan jogerős ítéletet, amelyben azért marasztalt el valakit a bíróság zaklatás miatt, mert e-maileket küldözgetett valakinek.

Túlmutat minden józan észen az e-mailben elkövetett zaklatás, legalábbis épelméjű bíró előtt.

Gondolj bele józan ésszel! Tízezerszámra mehetnének ilyen idióta "zaklatásos" perek tinik szerelmi csalódásai, e-mailjei, iwiw-en, netes társkereső oldalakon, chateken és sokszáz egyéb hasonló jellegű oldalak miatt, ha mindenki feljelentést tenne azért, mert pl. lehatökrözte a volt szerelme, stb.

top5000 # 2011.05.02. 04:08

iparka:

A szakértő azt vizsgálja, amit kap. Általában a (feltételezett) elkövető számítógépét.

tehénmérnök:

Lenne pár megjegyzésem:
"Nem vagy köteles megnyitni a levelét"
Ha nem nyitod meg, honnan tudod, hogy mi van benne?

"Vagy éppen gyártasz egy új e-mail címet"
És egy majom miatt dobjam el pl. a 15 éve használt, az összes ügyfelem által ismert címet? Na nem... Jelentős költséget okoz(hat). Nem a cím létrehozása, hanem a régi cím eldobásából származó kár (vagy kieső bevétel)

iparka # 2011.05.01. 15:30

Köszi az eddigi válaszokat, de nem ez lett volna a kérdésem lényege :)

Szóval valaki meg tudná mondani, hogy a számítástechnikai szakértők mit szoktak elemezni (konkrét számítógépet vagy csak szolgáltatói adatokat - adatforgalmat egy előfizető Ip-jével kapcsolatban ) és hogy ilyenkor konkrét számítógépet mindenképp kell-e vizsgálniuk a szakértői vélemény készítéséhez ?

tehénmérnök (törölt felhasználó) # 2011.04.28. 17:09

Kedves Iparka!

Úgy vélem, hogy e-mailben képtelenség zaklatást elkövetni, véleményem szerint elmebeteg lesz az a bíró, amelyik helyt adna neki, hogy e-mailben zaklat valaki.

Ugyanis:

Nem vagy köteles megnyitni a levelét
Beteheted a kéretlen levelek közé az e-mail címét
Vagy éppen gyártasz egy új e-mail címet

Ha emailben el lehetne követni a zaklatást, tízezerszámra mehetnének ilyen perek. Azt javaslom, hogy hagyd a fenébe, mert többe kerül a leves, mint a hús, inkább csinálj új e-mailt és rövidre van zárva a téma.

Rengeteg zaklatási ügyem volt, de nem ilyenek. Most is van egy feljelentettek zaklatás miatt, mert a weboldalamon megneveztem őket. Az igaz, hogy egy elmebeteg a rendőrségen és egy elmebeteg az ügyészségen helyt adott a zaklatásnak, de remélem, hogy bíró már nem fog, kivéve, ha elmebeteg.

Weboldallal sok mindent el lehet követni, rágalmazás, becsükletsértés, közösség elleni uszítás, személyiségi jog megsértését, de zaklatást nem.

Csak akkor lehetne egy weboldallal zaklatni valakit, ha a világhálóra való belépéskor automatikusan a weboldalam nyílna meg vagy pedig, ha kötelező olvasmánynak írnák elő a weboldalamat mindenkinek.

iparka # 2011.04.27. 18:33

köszönöm, de én nem a "folyamatban van" jelentésére voltam kíváncsi, azt magam is értem .

hanem arra, hogy ilyenkor számítógépet szoktak vizsgálni a szakértők, netán mást/ mást is ?
és hogy a felhasználó gépét vagy a szolgáltató rendszerét vagy mindkettőt-e.

efi99 # 2011.04.27. 18:27

A folyamatban van általában azt jelenti, hogy még nincs kész, de már majdnem elkezdték.

iparka # 2011.04.27. 17:26

Az lenne a kérdésem, hogy ilyen ügyekben (internetes - azaz e-mail útján történt zaklatás) ha számítástechnikai szakértőt rendeltek ki (úgy tudom, már vagy 3 hónapja), és feltételezem, hogy az e-maileket küldő illető IP címét is tudják, akkor a szakértő az egy konkrét számítógépet vizsgál meg vagy ilyenkor a szolgáltató szerverét / tárolt adatait vizsgálják meg vagy mit ?
(Az ügyemről már korábban írtam itt, és az ügyésszégtől egy olyan levelet kaptam, amiben meghosszabbítják a nyomozást és azt írják, számítógépes szakértés van folyamatban, de nem tudom, mit jelenthet ez. (Az én gépemet mindenesetre senki nem vizsgálta meg, az ügy jelenlegi állásáról ennyit tudok csak ).