bűnhődni más bűnéért?


Gabicsek # 2011.05.08. 20:35

Nem izgulnék. Lefolytatták a büntetőeljárást, és mint írtam, ha ebben az eljárásban csak tanú voltál, nem volt megalapozott gyanú, hogy bármit is elkövettél. Ha feljelentene, úgyis beszerzik ezeket az iratokat is első körben, átnézik, és ha nem találnak semmit, ami arra utalna, hogy te is bűncselekményt követtél volna el (hiszen mindent ő írt alá, ezért gondolom, hogy neki volt aláírási joga), elutasítják a feljelentését. Te is gyanúsított lettél volna, ha lett volna bármi adat arra, hogy nem csak ő követett el bűncselekményt.

meerkat # 2011.05.07. 22:11

Kedves Gabicsek!
Előtte volt egy Bt.-nk és ott ő volt a beltag én a kültag, aztán jött a Kft. ahol szerintem ő nem lehetett ügyvezető. Ugy emlékszem. Viszont akkor neki kellett legyen aláírási jogának? Vagy neki is nekem is? Már nem emlékszem...sajnos. Mekkora balek voltam,és csak most esik le. De én akkor sem írtam alá egy számlát sem és nemén hoztam el az árukat sem. Felelősségre vonhatnak?
üdv.Meerkat

Gabicsek # 2011.05.07. 18:39

Ha kft, akkor valószínű ő volt az ügyvezető (akinek aláírási joga van), te pedig az alkalmazott. Ha tanúként hallgattak ki, és később nem vontak be gyanúsítottként az ügyben, nem volt megalapozott gyanú arra, hogy bűncselekményt követtél el. Én továbbra sem izgulnék.

meerkat # 2011.05.07. 08:47

Izomagyú!
Akkor rosszul írtam, igazad van. Kft.-nél akkor nem tudom hogy van. De a lényegen ez nem változtat. Vagy mégis?

izomagyú # 2011.05.07. 06:43

meerkat!
valami hibádzik a felvetésben!
ha beltag-kültag viszony van egy vállalkozásban, akkor az nem lehet Kft csak Bt!

meerkat # 2011.05.07. 05:08

Köszönöm.
Egy esetben kellett rendőrségi kihallgatásra mennem, tanuként. A többi esetben még azt sem.
Remélem tényleg nem lesz ebből problémám.

Gabicsek # 2011.05.06. 16:49

Gondolom a büntetőeljárás során vizsgálták a Te szereped is, és ha hivatalból nem folyt ellened eljárás, valószínűleg nem találtak olyan adatot, mely szerint bűncselekményt követtél volna el. Nem izgulnék ezért emiatt nagyon.

meerkat # 2011.05.06. 15:52

Kedves Fórumozók!

Az alábbi estre szeretnék tanácsot kérni.
A volt párom rávett egy cég alapításáraén voltam a beltag ő a kültag, Kft.-ről van szó( a cég azóta felszámolás alatt áll). Majd a cég nevére,de a saját nevére és saját aláírásával hitelre árut hozott el sok helyről. Aztán elfelejtette kifizetni. Többen beperelték, a bíróság elítélte csalás vétségében. Az ítélet jogerős. A volt párom bosszúból mert közben elhagytam, azzal fenyeget hogy "tanuskodni" fog ellenem, hogy bűntárs voltam, hogy engem is lecsukjanak. Pedig én nem csináltam semmit, ott se voltam sehol, azt is csak utólag tudtam meg hogy szándékában sem állt az elhozott áruért fizetni.
Kérdésem főként az lenne hogy ha ezt megteszi engem tényleg elítélhetnek????
Előre is köszönöm minden hozzászólónak!
üdv.:meerkat