A rendőr másról írt bírságot, mint ami megtörtént


kismukk # 2011.08.17. 08:35

Kérvényezni lehet.
Azt is érdemes meggondolnotok, hogy kéritek az átváltását közmunkára (ennek lehetősége benne kell legyen a szabálysértési határozatban), ha jól tudom, a 20e Ft 4 napi közmunkának felel meg, kis sétálgatás-kapirgálás a parkban vagy utcán, ennyit talán megér.

bancsi87 # 2011.08.16. 12:57

Üdv mindenkinek!

Jogi guruk segítségét szeretném kérni.
A páromat 2011.08.13-án igazoltatták a rendőrök, kismotorral (szabályosan) közlekedett.
Jogosítványát egy tavalyi autós balesetből kifolyólag 2 évre bevonták, és 500 ezer Ft pénzbüntetésre ítélték (saját maga szenvedte el a balesetet, másnak nem okozott kárt).
A rendőr nem tudta ellenőrizni, hogy rendelkezik-e jogosítvánnyal, mivel a számítógépe nem működött, ezért 20.000 Ft-os helyszíni bírságot szabott ki rá, mondván gyalogosan, nem a járdán, hanem az úttesten közlekedett. A csekkhez mellékelt lapon is gyalogos szabálysértés szerepel, viszont a helyszínen nem is található járda.

A kérdésem az lenne, hogy méltányossági okokból lehetne-e kérvényezni a büntetés csökkentését, illetve esetleges eltörlését? Most szeretnénk elkezdeni a közös életünket, és ennyi anyagi teher mellett ez lehetetlen. Édesanyjával él, önálló jövedelemmel sajnos nem rendelkezik, egyetlen "vagyona" az autó volt, ami tavaly totálkáros lett. Valamint fizetnie kell 20 hónapon keresztül 25.000 Ft-ot, mert engedélyezték az 500 ezer Ft részletfizetését.

Előre is köszönöm!