Ingyenes iskolai tankönyvek visszaadásának elmúlasztása


Rozmaring19 # 2011.09.09. 13:48

Nagyon szépen köszönöm válaszát a mai nap minden megoldódott! Sajnálom, azért írtam ide mert a levélben amit kaptam a büntetőjogra hivatkoztak, én is furcsállottam egy kicsit, de ezért írtam ide!
Köszönöm még egyszer a segítségét!
Üdv, R

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.09. 11:07

Azért a rovatot kissé eltévesztetted. Ez még nem büntetőügy. Kifizeted a könyveket, azzal kész. Nyilvánvalóan kárt okoztál a szerződésszegéssel, kérdés lehet, hogy a kár a használt könyvek értéke vagy a pótlási érték. Hajlok az utóbbira. (Mer' szigorú vagyok.)

Rozmaring19 # 2011.09.08. 18:42

Tisztelt Jogászok!
Kérem segítsenek!
Olyan dolog történ, hogy a középiskolai tankönyveim ingyen kaptam meg, hátrányos helyzet miatt! De befelyeztem a tanulmányaim és a könyveket nem vittem vissza! Nah most küldtek egy felszólítást, július 20.-án, hogy jogi útra terelik ha nem tesszük meg a kártérítést vagy nem visszük vissza a könyveket! Azt szeretném kérdezni hogy milyen szabály van erre? Holnap visszaviszem a 12. es könyveim, mert már csak az van meg, a többiért 9.,10.,11. esekért, mennyit kérhetnek el kárpótlásul? Csak hogy holnap úgy menyjek be hogy nehogy átverjenek ilyen téren. Van rá valami törvény, speciálisan erre?
Nagyon fontos lenne a segítségük! Előre is köszönöm válaszukat!
Üdv, R