próbára bocsátás lejárata


Sherlock # 2012.08.08. 07:09

Nem küldenek semmit, van jobb dolguk; automatikusan hatályát veszti az intézkedés.

mehtevas # 2012.08.08. 01:13

Tiszteletem!
2011. júniusában a Bíróság bűnösnek talált magánokirat-hamisítási ügyben, egy év próbára bocsátást rendelt el a bírónő. Azt mondta a bírónő: a kötelező rendelkezés szerint a próbára bocsátás időtartama alatt (azaz 2012. júniusig) az illetékes pártfogói felügyeletet kell havonta meglátogatnom, abból a célból, hogy a bűnelkövetés ne ismétlődhessen meg. Hozzátette: ,,Habár ezt nálam rendkívül valószínűtlennek tartja".
A kirendelt pártfogót összesen 3 alkalommal kerestem fel, mivel esetemben indokolatlannak látta a rendszeres kapcsolattartást (műszaki egyetemet végzem kiváló tanulmányi eredményekkel, megfelelően biztosított anyagi háttérrel stb...).
A helyzet az, hogy mostanra a "próbaidő" már hivatalosan lejárt, de erről semmiféle "zárójelentést" nem kaptam, semhogy értesítést arról, hogy mostantól nem vagyok terheltje ennek az ügynek.
Lehet-e ebből probléma, vagy nekem ezzel a mulasztással nem kell törődnöm, és élhetem tovább nyugodtan az életemet,? Másképp fogalmazva: Mostanra automatikusan érvényét veszti az ellenem kiszabott intézkedés?

Előre is hálámat fejezem ki a tisztelt válaszolónak!

(ui: elnézésük kéretik a jogilag szakszerűtlen, parasztos kifejezéseimért..)