albérlő - csótánnyal


juju # 2012.10.27. 04:57

Nagyon köszönöm a válaszokat!!
Igen effi99, mondhatnám úgy, hogy "segélyturisták".
Hatan-heten egy szobában felettem. Nincs nyugalom, főleg hétvégén.
Jó, akkor legalább a csótányokkal meg tudok kűzdeni.
köszönöm

efi99 # 2012.10.26. 19:23

Csak nem valami kátrányos helyzetűek a gazdik?

juju # 2012.10.26. 17:46

Látom, ezzel senki sem foglalkozik.
Pedig szép állat a csótány :)

juju # 2012.10.24. 21:00

Két éve olyan család költözött fölém a panelba, akik Miskolcról költöztek.
Gondolom a berendezéssel együtt hozták a háziállatokat,petéket a petetokban, amelyek 2-3 hét múlva megjelentek a fürdőszobámban majd a konyhámban.
Természetesen mindig azt mondták nekem, hogy náluk nincs csótány. ezért az irtással egyedül kinlódtam, nem kevés pénzt elköltve erre.
Egy év lakatás után azonban elköltöztek.
Én éppen az aktuális irtás után voltam, (gél, amely 3 hónapig hat, akkor, ha a gócpont nincs kezelve), majd csodálkozva tapasztaltam, hogy amikor elköltöztek akkor egy évig nem volt csótány minden beavatkozás, irtás nélkül. Volt ugyan albérlő, egy házaspár akik más körökből valók voltak. Sajnos azonban elköltöztek.
Most 2-3 hete beköltöztek az új albérlők, akik a két évvel ezelőtti bérlők köreiből, rokonságából valók, valószínüleg Miskolciak.
Tegnap találkoztam az első csótánnyal a fürdőszobában. Vettem csapdát, amelyben szintén megjelent egy nagyon kicsi egyed, beleragadva a csapdába.
Mondtam a tulajdonosnak, aki lerasszistázott és azt mondta, hogy ez nem is csótány.
Mit lehet tenni? Már nagyon elegem van ebből a csótányirtásból. Nem kis összegbe kerül a csótányirtás. Ha egyedül én kérem a házban, akkor 10 ezer forint is lehet az ár. Nem beszélve a pszichés vonatkozásoktól. Szinte undorodok hazajönni. Lehet ez birtokháborítás? Nekem kell bizonyítani, hogy a csótányok most keltek ki a petéből? A két évvel ezelőtti család ittlétekor sokaknak panaszkodtam a csótányról. A közös képviselőnek vittem is üvegben, de nem foglalkozott vele, azt mondta, hogy ez nem is az. Lerázott. Amikor megszűnt nálam a csótányinvázió, akkor sokaknak áradoztam, hogy most milyen jó otthon. Ez lehet bizonyíték? Lehet tanúkkal bizonyítani.
Természetesen a csapdából egy üvegbe gyűjtöm a csótányokat...mint bizonyíték.?? Mit lehet tenni, hogy a rossz következményeket ne én viseljem.
Egy igen komoly önkormányzati képviselő azt a tanácsot adta, hogy rakjak be csótányt a szomszédnek is. Ez még viccnek is rossz, de ő komolyan mondta. Sajnos igaz, ha együttérzést és segítséget akarok, akkor ezt kell tennem?
Mit tehetek és hogyan?

köszönöm a választ, üdv.