Mikor(tól) zaklatás a zaklatás?


kk79 # 2013.01.08. 18:03

azt tudom...csak arra vagyok kíváncsi, hogy ebben az esetben ha valaki megmondaná mi állna meg törvényesen és mi nem, akkor mi jönne ki belőle, csak úgy fiktív...)))

pappcs # 2013.01.07. 21:20

kk79!

Hülye picsa, úgyse fog feljelenteni, csak a szája jár. :)

Gabicsek # 2013.01.07. 19:10

TeeKillah!

Szeretik a rendőrségen elhajtani az embert. Az elkövetés helye szerint illetékes rendőrkapitányságon (jelen esetben szerintem a sértett lakóhelye szerintin) meg kell tenni a feljelentést. Nem kell megírni a bűncselekmény megnevezését, csak röviden és tömören a tényállást: Pontosan mikor, mit csinált, milyen szövegű sms-t küldött, stb. Az sms-eket mindenképp meg kell a telefonban őrizni, szemlézni fogják.
Ha ezt megírta, adja postára ajánlva, tértivevénnyel. Akkor nem fogják elhajtani. Ha az megérkezik, kötelesek iktatni.
A feljelentés mellé nem árt csatolni némi bizonyítékot (ha van mail, kinyomtatni, telefon sms-t lefényképezni, stb), akkor feltehetően el fogják a nyomozást rendelni.
A feljelentésbe feltétlenül be kell írni, hogy magánindítványt terjeszt elő és kéri az elkövető megbüntetését, mert a zaklatás csak magánindítványra büntethető. Fontos, hogy 30 napon belül kell a magánindítványt megtenni.
Jópofi ötlet, hogy jelentkezzen három hónap múlva, mert akkor el lehet utasítani a feljelentést, mivel letelt a magánindítvány megtételére a nyitvaálló határidő.

kk79 # 2013.01.07. 18:51

barátnőm "paraszt" módon lépett ki a kapcsolatunkból és egyszerűen eltünt mintha a föld nyelte volna el, direkt nem vette nekem föl a telefont (hogy szenvedjek) és nem válaszolt az sms-imre vagy 2 hétig. A mai nap meg máshogy elértem és végül fenyegetőzik hogy zaklatás és elmegyógyintézet lehet a vége....)))

Átlagban max 1-2 hívás és 1-2 sms per nap volt a "Hatalmas adag"

na most ez zaklatás? kissé sokan szeretnek bemenekülni ezen fogalom mögé

TeeKillah # 2012.11.27. 10:22

Kössz a választ Ludveerc! Viszont akkor most megint nem értek valamit.

Mi az, hogy a seriff hivatal így vagy úgy kezeli a zaklatást?????

Most akkor törvények és jogszabályok vannak amik a seriffekre is vonatkoznak, vagy kényük-kedvük szerint alkalmazzák ezeket?

És még egy. Lehet valahol (gondolom lehet, a kinél inkább a kérdés) panaszt tenni ha úgy gondolom, hogy sérelem ért a nem megfelelő ügykezelés miatt?

TeeKillah # 2012.11.26. 20:24

Köszönöm szépen!!!
Szerdán megyek az ismerősömhöz és megbeszélem vele, hogy ne hagyja magát lebeszélni seriffileg.

Mert Ő már akart feljelentést tenni de "elhajtották" ezzel a három hónapos szöveggel.

Rafina67 # 2012.11.26. 19:52

Aki abból a célból, hogy valakit megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el.

Így nagyon bonyolultnak tűnik, de a telefonhíváslistákkal még bizonyítani is könnyű.
Az sms-eket lefotózzák a rendőrségen, én biztatom tegyen feljelentést.

Ismerősöm ex barátját egy hasonló kaliberű cselekmény miatt el is marasztalták. Az ítélet óta nem is látták és nem is hallották, pedig nagyon nem hitte el, hogy amit csinál az törvényellenes.Kapott pénzbüntetést és egy évet három évre felfüggesztve. Részletfizetést nem engedélyeztek.

TeeKillah # 2012.11.26. 19:40

De mit?? Vagy hol??? Mert a seriff hivatalban azt mondták, hogy "Majd menjen vissza ha 3 hónap elmúltával is zaklatja..".

Hát ezért kérdezem, hogy mit lehet tenni.

Véleményem # 2012.11.25. 22:30

Lehet tenni. Nem kell megvárni. Nem kell feltétlenül tűrni...

TeeKillah # 2012.11.25. 22:10

És még annyit, hogy a hölgy kerékpárját tönkretették. Mint kiderült (rendőrség, feljelentés...beismerés) az exférj volt az elkövető.

TeeKillah # 2012.11.25. 22:03

Üdv!
Bocs, ha nem éppen jó helyen kérdezem.

Ismerősöm (hölgy) külön él a férjétől, válás lesz.
Az exférj hol telefonon hol pedig személyesen zaklatja, fenyegeti (elvágja a torkát, kitapossa a belét, mit tudom én mi).

Csak az lenne a kérdésem, hogy lehet tenni valamit??? Vagy "Meg kell várni" amíg vér fog folyni?? Tűrni kell ezeket a fenyegetéseket??

Ja, és mindezt többnyire a 4 éves kislányuk füle hallatára....

Köszönöm szépen a válaszokat!