Csalás telefon miatt


Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.12. 07:56

h addig se novekedjen ez az osszeg
Ha nem szerződtél velük, akkor nem mindegy az neked?

neghatalmazast sem irhtok, hoy intrzkedhet helyettem,
Dehogy nem írhatsz!

Valaki visszaelhetett az adataimml?
Ezt tőlünk kérdezed?

Kittee # 2014.02.11. 21:32

Kedves Forumozok!

Sajnos en korhazban fekszek ugyh csak kozvete tudom mi tortent. Parom felhivott h a T-Mobile behajtasi reszlegerol kaptam csekket kb 30 ezer Ft-rol. Felhivta oket, azt mondtak h ket masik szamlan van osszesen ennyi tartozasom. Mondom de hat nekem nincs is masik szamlam!!! Lassan le is jar majusban a 2 eves huseg. Ami furcsa h szamlat soha sem kaptam ill. felszolitast sem. Bar ok azt mondjak h kuldtek felszolito levelet. A behajto ceg viszont nem 1-es hanem 3-as ajtoszamra kuldte a levelet...megis hozzank lett bedobva. Tehat ha a felszolitasokat is rossz cimre kuldtek, azok is eljuthattak volna hozzam. Telefonon soha nem kerestek h nekem van meg tartozasom masik szamlara. Ez most eleg kellemetlen meglepetes volt nekem.
Most kell kernem az orvostol egy igazolast h nem mehetek.ki a korhazbol es paromnak el kell vinnie a t-mobilba h addig se novekedjen ez az osszeg, es neghatalmazast sem irhtok, hoy intrzkedhet helyettem, csak kozjegyzovrl. Ez meg hianyzott.
Valaki visszaelhetett az adataimml? Hogy tudott elofizetest venni a nevemre barki. Kettot raadasul?? Mit tehetek? Feljelentes ism. tettes
ellen? Elore is koszonom a valaszokat!

Hepé # 2013.11.18. 08:07

A másik pedig, hogy egy év után elévül a tartozás, a fenyegető levelekre, telefonokra meg nem kell reagálni, mire közjegyző elé kerül az ügy letelik az egy év és elévül.

Meg tudná mondani valaki, hogy az elévülési időbe számító egy év mikor kezdődik? Amikor a szerződést kötelességszegés miatt megszűnteti a szolgáltató, vagy a legelső be nem fizetett számla fizetési határideje utáni napon?

pappcs # 2013.01.05. 21:18

Legalább öten megmondtuk már, hogy ez NEM RENDŐRSÉGI HATÁSKÖR! Polgári úton lehet az ügyet rendezni.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2013.01.05. 20:13

Kedves Dóra!

És ha a csaj, akivel korábban beszéltél nem lesz ott, de aki éppen ott lesz ugyanazt mondja, mint a korábbi csaj? Akkor megint felhívod a rendőrséget és megkérdezed, hogy mikor nem lesz ott a korábbi kettő rendőr? És meddig megy majd ez így tovább?

Amit tehetsz - ahogy korábban már más is írta -, elmész egy közjegyzőhöz és közjegyzői fizetési meghagyás kibocsátását kéred.

Jelenleg még kártérítési keresettel se tudsz élni, mivel a kártérítési kereseted idő előtti, mivel még Te sem fizetted ki a követelt összeget, ergo még nem ért kár...

A helyedben elkezdenék részletekben fizetni, mivel előbb-utóbb a követelést a cég átadja követeléskezelőnek és még többet fognak Tőled követelni.

Az előttem írók is helyesen írták le, hogy ez nem csalás. Hidd el, a rendőrségen sem ez az első ilyen ügy....

kovacs_dora # 2013.01.05. 18:56

Tisztelt Fórumozók!
Pót bíróságot sem indíthatók az ismerősöm ellen? Van egy pár barátom, aki azt mondta, hogy elmondja a rendőrségen és a bíróságon, hogy ez csalás. Leírtam annak a csajnak a nevét a rendőrségen, akivel beszéltem, és ha megkérdezem a rendőrség hívószámán, hogy mikor nem dolgozik a rendőrcsaj, és akkor bemegyünk, amikor ő nincs ott.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Kovács Dóra

Gabicsek # 2013.01.02. 17:40

Attól, hogy 5-6 ember azt állítja (vagy akár húsz), hogy ez csalás, attól még nem lesz csalás.

Sherlock # 2013.01.02. 14:06

Jogkérdéssel kapcsolatban elkövetett hamis tanúzás. :) Capisca, a többi hozzászólásodat elnézve forradalmasítani fogod a jogalkalmazást.

wers # 2013.01.02. 13:34

capisca, félreértettél, úgy értettem, hogy ez csalás-e nem a tanu állapítja meg, a bíró nem is ezt fogja kérdezni, hanem mit látott, hallott.

capisca # 2013.01.02. 13:15

Kedves Wers!

A tanú, aki bíróság vagy más hatóság előtt az ügy lényeges körülményére valótlan vallomást tesz (kovacs-dora 2013.01.02 13:09 "És ha mondjuk szerzek 5-6 tanút, akik azt mondják, hogy csalás történt, akkor "), vagy a valót elhallgatja, hamis tanúzást követ el.

Üdv
Capisca

wers # 2013.01.02. 12:54

Gondolom az ismerősök szívesen ülnek fejenként 5 évet a sitten hamis tanúzásért...

Nem feltétlenül hamis a vallomás, csak éppen nem bizonyítja a csalást.

pappcs # 2013.01.02. 12:40

Gondolom az ismerősök szívesen ülnek fejenként 5 évet a sitten hamis tanúzásért...

capisca # 2013.01.02. 12:35

Kedves Dóra!

Jó ötlet vigyél 5-6 embert, akik hamis tanú vallomást tesznek. Így fel lehet majd az ismerőseidet jelenteni. Nem lennék az ismerősőd, ha ilyen jókat kívánsz:)

wers # 2013.01.02. 12:16

bocsi
csláa = csalás
(kis gyakorlással fog ez menni)

wers # 2013.01.02. 12:09

Kedves Dóra!
Elmentél a rendőrségre, rendőr néni azt mondta, ez nem csalás, ide jöttél, többször feltetted a kérdés, minden jogász állítja, nem csalás. Nincs mit tenned, menj a bíróságra, ahol tuti azt fogja a bíró mondani, nem csláa. Utána nem tudom hova mehetsz még, hogy elhidd, nem csalás.

kovacs_dora # 2013.01.02. 11:40

Köszönöm a választ! És ha mondjuk szerzek 5-6 tanút, akik azt mondják, hogy csalás történt, akkor megállapítja a bíróság a csalást? Én azt nem értem, hogy a kezdőrészleten és az előlegen kívül mást nem fizetett ki, akkor miért nem csalás ez? Nem fizette a számlákat sem, és a törlesztéseket sem.

Gabicsek # 2013.01.02. 11:34

Ha valaki a saját nevére köt előfizetést telefonvásárlással, és utána átadja, benne van a pakliban, hogy a másik nem fizeti. Ezt megtanulhatnád a mai világban. Saját magad hibája, ami kialakult.
Nem csalás és nem lopás. A pénzt - amit már más helyett befizettél, tehát csak utólag - fizetés meghagyással megpróbálhatod behajtani.

pappcs # 2013.01.02. 09:55

büntetőjogilag nem áll meg a csalás. Viszont én nem rohangálnék a rendőrségre, mivel te megtévesztetted a szolgáltatót azzal, hogy már a vásárláskor nem állt szándékodban fizetni nekik. Ami igaz is, mivel a készüléket úgy vettétek, hogy nem az előfizető, hanem a használó fogja fizetni. tudtommal ehhez egy cég se járul hozzá. A másik pedig, hogy egy év után elévül a tartozás, a fenyegető levelekre, telefonokra meg nem kell reagálni, mire közjegyző elé kerül az ügy letelik az egy év és elévül. A cég dolgozói meg mindenhol arra vannak idomítva, hogy azt mondják, nem évül el soha, nem kell nekik hinni. ha 10 ből 8 beveszi ezt a hazugságot,. akkor már előrébb vannak anyagilag... Törvény szerint egy év, ha tetszik a mettszetteknek vagy nem. utóbbi esetben lehet hazahúzni izraelbe, a saját fajtájukat lehúzni... ennyi. Szóval menj el a közjegyzőhöz és kérj egy fizetési meghagyást az ismerősödre és meg ne írd a telekomnak, hogy mi van, mert akkor ők fognak feljeneteni téged. a rendőrséget meg kerüld, nem tudnak segíteni ez ügyben

kovacs_dora # 2013.01.02. 09:19

Nagyon szépen köszönöm a választ. Csak a 40.000 forint előleget és a 10.000 forint előleget fizetett meg. Többet nem.

pappcs # 2013.01.02. 09:09

Teljesen igaza van a rendőrnek. Ez nem csalás, mert a fizetési szándék megvolt, sőt fizetett is. Lopás sem lehet, mert önként lett átadva. Valóban polgári peres dolog ez. Sőt joggal volt kiakadva, mert a magyar ember szeret mindennel a rendőrségre rohanni, olyan ügyekben is ami nem oda tartozik. Jobban jársz egy fizetési meghagyással, igaz ott fizetni kell 5000.-t a közjegyzőnek, de ha a csóka 15 napon belül nem reagál a levélre, akkor jogerőre emelkedik, és azzal tényleg lehet menni a végrehajtóhoz. Feltéve ha van mit végrehajtani rajta.

kovacs_dora # 2013.01.01. 16:43

Ja, és ez a csaj azt mondta, hogy ha ez bűncselekmény lenne, akkor sem nekem okozott volna kárt az ismerősöm, hanem a szolgáltatónak, illetőleg ő azt mondta, hogy ketten okoztuk. De azt mondta, hogy több millióan nem tudnak telefonszámlát fizetni, és senki ellen nem indítanak büntetőeljárást. Azt mondta, hogy mindenki azt ígéri a szolgáltatónak, hogy fizeti a telefonszámlát, de még sem fizeti mindenki ki.

kovacs_dora # 2013.01.01. 16:09

Tisztelt Fórumozók!
Korábban már megkérdeztem, de konkrét választ nem kaptam rá. Szóval én május-június hónapban vásároltam egy Iphone 4 S típusú telefonkészüléket az egyik ismerősömnek, aki a vásárláskor megfizetett a szolgáltatónak 40.000 forint kezdőrészletet és 10.000 forint előleget. Az ő e-mail címét adtuk meg számlázási címnek. Az ismerősöm nem fizette ki a keletkezett telefonszámlát, illetőleg a részleteket. A mai napon nekem 279.869 forint tartozásom van ebből az ügyletből a t-mobile felé. Mivel korábban itt a fórumon azt a felvilágosítást kaptam, hogy lehet, hogy csalásért feltudom jelenteni, ezért bementem a rendőrkapitányságra és feljelentést akartam tenni. Egy nagyon bunkó nőhöz kerültem, aki közölte a nevét, és elmondása szerint ő egy rendőr százados. (Szerintem ő a titkárnő volt, de mindegy.) A hölgy azt mondta nekem, hogy szerinte ez nem meríti ki a csalás fogalmát, mivel volt fizetési szándéka az ismerősömnek, mivel a vásárlással egyidejűleg 50.000 forintot megfizetett. Mondtam neki, hogy akkor lopásért szeretném feljelenteni, erre pedig azt mondta, hogy most mondtam neki, hogy saját akaratomból adtam át, ezért ez hamis vád lenne. Mondtam, hogy akkor indítson ellene valami miatt eljárás, és ő erre azt mondta, hogy neki már elege van a sok hülyéből, és hogy mikor fogják az embereke azt felfogni, hogy a rendőrség nem végrehajtó. Azt mondta nekem, hogy "menjen el a bíróságra, és indítson vele szemben polgári peres eljárást". Én erre mondtam, hogy mindenképpen szeretném csalásért feljelenteni, és ő erre nekem azt mondta, hogy felveheti a feljelentést, de vissza fogják utasítani, mivel nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése, illetőleg azt mondta nekem, hogy a büntetőjogban a bizonyítási teher a vádlót terheli, és azt mondta, hogy mivel nem tudom 100 %-os pontossággal igazolni a csalást, ezért meg fogják vele szemben szüntetni az eljárást. Azt javasolta, hogy kezdjem el törleszteni a tartozást.

Valóban így van, ahogy ez a nőcske elmondta?
Mit tehetek?

Kérem segítsenek!

Tisztelettel:
Kovács Dóra