Rokkant helyen parkolás


Agent Cooper # 2014.06.05. 02:10

Kedves GabN!

Miért zárnák le az ügyet? És mit ért az „objektív felelősség alól való kivétel” alatt?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

GabN # 2014.06.05. 08:38

Kedves Agent Cooper!

A fórumon talált információk alapján néhány éve már a gépjármű tulajdonosa nem tartozik objektív felelősséggel parkolási bírság esetén.
A kérdésem arra vonatkozik, hogyha nem teszek terhelő vallomást családtagomra, akkor mi történik.

Köszönöm!

Agent Cooper # 2014.06.05. 08:59

Kedves GabN!

Terhelő vallomást valóban nem kell tennie, de a tanúvallomást nem tagadhatja meg. És az megoldás lesz, ha majd a hozzátartozóit meghurcolják?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

GabN # 2014.06.05. 09:43

Kedves Agent Cooper!

Miért hurcolnák meg?
Nem tudom, hogy mi a hivatalos menete egy ilyen ügynek, ezért kérdezem, hogy hogy történik egy ilyen eljárás.
Egyenlőre kaptam egy csekket, hogy fizessem be.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen verziók vannak.

Köszönöm

Agent Cooper # 2014.06.05. 12:52

Kedves GabN!

Mert biztos lehet benne, hogy ebben az esetben őket is idézik tanúként.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Lech # 2014.06.05. 20:49

Üdvözletem!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mit várhatok abban az esetben, ha mozgássérült parkolóban álltam (Mester utca, 2 hely van, felfestés nincs, este 9 után nem sokkal bírságoltak meg), és a cetlin az díszeleg, hogy szabálysértési eljárás. A kocsi nem az én nevemen van, hanem az egyik ismerősömé. Egyébiránt edzésen voltam, 2 órát (8-tól 10-ig), és ekkor történt meg a bírság. Volt mellettem szabad hely, nem is egy. Ja, és büntetetlen előéletem van nekem, és a haveromnak is (még gyorshajtásra sem bírságolták meg, de még engem sem.)

Agent Cooper # 2014.06.06. 07:12

Kedves Lech!

50000 Ft körüli pénzbírság várható.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kennedy # 2014.06.12. 06:58

Tanacsot szeretnek kerni olyantol, aki ismeri a szabalysertesi eljarasok menetet. A 8.Kalvaria teren rokkanthelyen parkoltam, de nem volt rokkant felfestes, nem volt szelesebb a parkolo, a tabla pedig elere volt allitva, vagyis nem lathato abbol az iranybol ahonnan jottem (Danko u.). Kerekbilincset kaptam. Panaszt tettem a 8.k.Rendorsegnel,jogtalannan ereztem a buntetest. A panaszomnak helyt adtak es visszafizettek a 11.500 Ft-ot, a kerekbilincseles dijat. Aztan, mivel feljelentett a kozteres, idezest kaptam tanukenti meghallgatasra a lakohelyem szerinti Rendorsegnel. A torm., aki az ugyintezom nagyon ellensegesen viselkedett. Nem nagyon erdekeltek a "bizonyitekaim", fotok - bar lefenymasolta oket - es a 8.k-i hatarozatot is. Az ott keszult jkv-ből nem kaptam pl-t, ezert felhivtam az ui-t es kertem. Azt mondta mar csak irasbeli keresre adhat, mert akkor rogton nem kertem, amikor bent voltam. Megirtam a levelet, elkuldtem tertisen, erre jott egy hatarozat- jkv. nem -, amiben azt irja, szazezer ft a birsag, v.20 nap elzaras, v.120 ora kozerdeku munka. Es ezt: "A hatarozattal szemben nincs helye kifogas benyujtasanak, azonban a hatarozat kezbesitesetol szamitott 8 napon belul az eljaras ala vont szemely vagy kepviseloje a szab.sert. hatosagtol meghallgatast kerhet."
Ez azt jelenti, h. nem fellebbezhetek? Erthetetlen, h. az egyik ker. helyt ad a panaszomnak, a masik u.azert 100 ezerre buntet. Kulonben is egy meghallgatason - tanukenti - mar voltam. Nem ertem!

Lillian # 2014.06.30. 07:25

Kedves jogszabályban jártasak!

Végigolvastam a fórumot, azonban csak a nyitó kérdés volt olyasmi, amit szeretnék kérdezni, azonban arra nem láttam választ.

Szüleim látogatóban voltak nálunk, beugrottunk az óbudai Auchanbe vacsoráért. Mindkettőjük rendelkezik mozgássérült kártyával, de annyira siettünk, (gyerek hisztizik, péntek du stb), hogy elfelejtettük kitenni - mindkettőt.
Még 20 percet sem voltunk bent, már ott volt az 50ezres ajándék a szélvédőn.
Azonnal bementünk a Mozaik u-ba (közterületi szerv központja), ami 2 percre van onnan, hogy bemutassuk a kártyákat.
A biztonsági őr(?) vagy egy épp visszaérkezett közterületes elég cinikusan tájékoztatott minket:
új igazgató van, aki piros betűkkel kifüggesztette, hogy nem érdekli, ha elfelejtették kirakni a kártyát vagy lecsúszott vagy mittudomén, 50ezer. És jobb lesz ha befizetjük mert 100 lesz belőle.
A kocsi kölcsönben, szüleim nyugdíjasok, én gyesen.
A kérdésem:

  1. mi az, hogy egy embert ha kineveznek, az megmondhatja, hogy pótlólag nem lehet (azonnal) bemutatni a feledékenység tárgyát.
  2. olvastam, hogy nem adtak részletfizetést a korábbi hozzászólónak. Mégis mit lehet tenni szerintetek?

Egy vidéki közteres azt mondta, hogy hivatkozzak a szüleim eü állapotára.

Mi a véleményetek?

Köszönettel,

Lili

Véleményem # 2014.06.30. 09:19

Lillian

50.000 Ft.-ot kifizetni és el van felejtve az egész. De meg is lehet harcolni az ügyért és akkor 100.000 Ft. lesz. Legközelebb pedig figyelmesebben!

tejivó # 2014.07.15. 16:42

Lányom ballagására Győrből hoztuk fel Budapestre mozgássérült rokonunkat. Az iskola előtt leparkoltunk a mozgássérülteknek fenntartott helyre, a kártyát beraktuk a szélvédőhöz.
50.000 ft-os helyszíni bírság várt bennünket, való igaz hogy a kártya lecsúszott, nem volt látható. Évek óta ezt a parkolót használom, tudtam, hogy ez egy mozgássérült parkoló, azért is álltam oda.
A héten lejár a 30 napos befizetési határidő, mit tehetek?
köszönöm.

gerbera317 # 2014.07.15. 22:30

Semmit. Ezzel a "sajnos lecsúszott" magyarázattal olyannyira tele van a hatóság padlása, hogy már senkinek nem hiszik el.

karesz333 # 2014.09.23. 11:52

Tisztelt Valaszado!

Az eljaro ellenor keszit valamilyen bizonyitekot arrol, hogy mit tapasztalt a mozgalkorlatozottak helyen valo parkolassal kapcsolatban? Tehat honnan lehet tudni pontosan azt, hogy szabalytalanul parkoltam?

Mar csak azt szeretnem tudni, hogy melyik az a *, amelyik este 11-kor kepes megbuntetni...

Valaszat koszonom elore is!

udv:
K.

Véleményem # 2014.09.23. 21:24

A rokkant parkoló az nem időhöz kötött. Azt az arra jogosultak használhatják 0-24-ben.

Véleményem # 2014.11.19. 19:24

Ha van kép a parkolásról akkor bukta a részedről. Ha minden papíron jó cím szerepel csak a tiéden nem akkor biztos hogy ragaszkodni fognak a bírsághoz.
Lehet, hogy hibáztak a cím elírásakor de ha jól belegondolsz te attól még rossz helyen álltál. Ha puszta kekeckedésre vágysz a hatóságokkal akkor itt van a lehetőség, a végét én nem tippelem meg. Ha szerencséd van akkor szerencséd ha nem akkor nem. Általában ezt a fajta roki helyes dolgot nagyon nem szeretik elengedni és míg te az 50.000 Ft. be nem fizetése ellen harcolsz addig azt veszed észre az ügy végén már 100.000 Ft.-ot követelnek.

gerbera317 # 2014.11.21. 22:15

Ket. 3. § (2) d) A közigazgatási hatóság hivatalból intézkedhet a döntésének kijavításáról, kiegészítéséről, módosításáról és visszavonásáról.

olyan fórumozótól kérnék tanácsot, akik segítségemre lehetnek

Ilyet nem fogsz találni. Már csak azért sem, mert azok a "levelek" valószínűleg nem levelek, hanem határozatok, de legalább végzések, amelyek ellen a jogorvoslati határidő már régesrég eltelt, úgyhogy ezt szépen benyelted. Ez itt pedig nem heccfórum, hanem egy jogi fórum, ahol az ilyen "benyelt" büntetésre - bármennyire is ezt szeretnéd - nem fogsz olyan biztatást kapni, hogy "ne fizesd meg".

Véleményem # 2014.11.21. 22:54

Tentative Bookout

Röviden annyit, hogy gyanítom hamarosan a duplája fog érkezni majd és a 100.000 Ft.-nál nagyobb lesz az elkeseredés.

Kaptál mástól is tanácsot, remélem az már segített.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.11.21. 23:00

de ha most első körben elismertem volna egy rossz címre a parkolást és kiperkáltam volna az összeget, akkor esetleg később kiküldenének majd egy módosítást, hogy fizessem be arra is” - Nem küldenek ki egy újabb csekket. A csekken van egy azonosító, ha a csekket befizetted, akkor abból látszik, hogy ki van fizetve. (Ha esetleg meg valami véletlen folytán kiküldenék a csekket, akkor meg ott van Nálad a korábbi csekk befizetés igazolása...)

Ha viszont a helyszínen a helyes címre nem bírságol meg, hanem arról utólag állít ki szabálysértést, az közokirat hamisításnak minősül.” - Saját hatáskörben kijavítja a korábbi határozatot. Átjavítja az elírt címet, de a kijavítás a korábbi határozat rendelkezéseit nem érinti, nem kell a módosított címre új bírságot kiszabni.

olyan tagokat alkalmaznak, akik nem is ismerik a várost.” - Én személy szerint immáron 30 éve élek ugyanabban a városban, nem tudom minden szutyok utcának a nevét, de a rokkant parkoló helyét, illetve az erre vonatkozó jelzést felismerem. A mentségek, meg a kifogások helyett, inkább fizesd be a büntetést, mert ezzel az időhúzással, meg egy sz.ros elírásra hivatkozással a saját idődet, energiádat pazarlod, a kiadásaidat meg növeled.

György78 # 2014.12.30. 10:17

Üdv! Rokanntsági ellátásban részesülök. Az lenne a kérdésem, hogy kaphatok e az autómra rokkantkártyát, és ha igen, akkor mi ennek a menete.

vivike23 # 2015.01.08. 20:23

Kedves jogszabályban jártasak!

A héten megbüntették a kocsimat (nem én voltam akkor vele), mivel mozgássérült helyen parkolt.
Valahogy ezt tudnám bizonyítani esetleg?

Valamint egyetemista vagyok, nem tudom ezt az összeget csak úgy előteremteni. Valami részlet fizetés tudnék kapni, ha mindenképpen ki kell fizetnem a büntetést?

Előre is köszönöm válaszát!

Véleményem # 2015.01.10. 14:24

Erre nincs részlet. Ledolgozni meg leülni lehet még.

gerbera317 # 2015.01.10. 14:27

És miután megfizetted, a tényleges elkövetőtől követelheted minden pénzben kifejezhető veszteségedet.

Curlygirl # 2015.01.13. 11:05

Tanácsot szeretnék kérni a következőben: jogtalanul rokkant helyen parkoltunk. 3 napig nem jártunk az autó felé, így csak 3. nap vettük észre hogy rajta van a cetli, 3szori rossz helyen parkolásról és helyszíni bírságolásról. Azóta érkezett egy db csekk az első napi bírságról (50.000 Ft), viszont a másik két napról nem kaptunk még semmit. Érdeklődnék hogy mire számíthatunk, a másik 2 napra is kiszabnak-e 50.000 ft-ot, vagy esetleg többet mert halmozottan megsértettük a szabályokat, vagy esetleg csak egyszer büntetnek meg? Köszönöm előre is a válaszokat!

Janpec # 2015.01.19. 11:21

Üdvözletem!

Rokkant parkoloban parkoltam jogtalanul. Kis papirost találtam a szélvédön hogy rendszám alapján feljelent az intézkedö rendör.
Nem tudom jol értemelzem e a dolgokat de ez a büntetési tétel ledolgozható? Ha igen akkor van e beleszolásom, hogy hol és mikor?

omega2007 # 2015.02.16. 11:56

Üdvözlök Mindenkit,
Kicsit bonyolult problémám lenne ebben kérnék tanácsot. Kaptam egy idézést a rendőrségtől, bementem kiderült rokkant parkolóhelyen álltam az egyik tesco parkolóban. Kb 2 éve ott dolgozok úgyhogy minden nap ott parkolok (ahol persze szabad). Erre közlik hogy rokkantaknak fenntartott helyen parkoltam ezért feljelentettek, papírt a helyszínen nem hagytak semmit és érdekes módon fénykép sem készült az állítólagos parkolásról. Ilyen esetben mit lehet tenni?