Ez csalás, vagy lopás?Kérem segítsenek.


Átvágott # 2013.01.30. 09:26

Nagyon köszönöm a Válaszát!Sajnos egyre jobban úgy néz ki a dolog hogy nincs meg semmi a szerszámok közül, sem a berendezési tárgyak is eladásra kerültek az úriember részéről.Bár nem vagyok teljesen biztos a dologban, (mármint hogy eladta az említett eszközöket).Közben előkerült egy tanú aki ott volt a szerszámok elszállításánál, talán ez is kapaszkodó.Sajnos sem sms, sem bármilyen üzenet mentése nincs meg, mert csak a harmadik személlyel hajlandó kommunikálni (az "összekötő" ember).Viszont az ő általa küldött sms-ek megvannak.

Agent Cooper # 2013.01.30. 00:00

Kedves Átvágott!

Mindenképpen érdemes feljelentést tennie, ha másképp nem tudja megoldani. Nincsenek esetleg e-mail üzenetváltások vagy Skype logok, sms-ek? Ezek nagyban segíthetnék a bizonyítást.
A barátja nem lopást, hanem jelentős értékre elkövetett sikkasztást követett el, ami súlyos bűncselekmény. Ha megtalálják nála a szerszámait, akkor az egyértelmű beazonosítást követően rövid időn belül megkapja, csak akkor ezt célszerű majd indítványozni. A nyomozást mindenképpen kísérje figyelemmel, és nyugodtan tegyen indítványokat!

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Átvágott # 2013.01.28. 17:03

Érdekes kérdéssel állok elő. Egy volt „barátomnak ” dolgoztam külföldön, az ő tulajdonában lévő cégnél. Mivel közben szükségem volt a szerszámaimra (speciális gépipari szerszámok) abba az országba szállíttattam vele, ahol dolgoztunk akkor. Közben kaptam egy másik lehetőséget, így átmentem egy harmadik országba dolgozni. Ekkor ő biztosított arról, hogy a szerszámaimat hazaszállítja és gondoskodik a tárolásukról (sajnos nem olyan autóval voltam, amibe befért volna ennyi eszköz). Közben ő elvált, és el kellett költöznie albérletbe. A lakás amit kibérelt egy ágy sem volt, így megkért hogy hadd vigyen el néhány ingóságot a lakásomból addig, míg én külföldön tartózkodom. Természetesen beleegyeztem, így ő elvitt a lakásomból több mindent (értékes televízió,bútorok, stb). Miközben én külföldön voltam folyamatosan tartottuk a kapcsolatot,mindig minden rendben volt. Karácsony előtt magyarországra érkeztem, és kértem hogy a dolgaimat hadd vigyem el, mert szükségem lenne rá. Azt felelte hogy még nem tudta hazahozni a szerszámokat, mert nem volt ideje…ekkor kezdett gyanússá válni a dolog…Annyi kérése volt az illetőnek, hogy még az ünnepek alatt ne költöztessük át az ingóságaimat, mert szüksége van rá. Mondtam rendben, de közben elmondtam neki, hogy szükségem lenne a szerszámaimra, ezért szívesen elmegyek érte külföldre (szomszédos országról beszélünk). Biztosított róla hogy menjek nyugodtan, az őrök odaadnak mindent ami az enyém, minden rendben lesz, stb.,stb. Mikor odaértem a cég telephelyére, az őrök nem tudtak semmiről, szabályosan elkergettek. Azóta a kedves barátom nem veszi fel a telefont, egy harmadik személyen keresztül üzenget, legújabban azt, hogy ő eladja a szerszámaimat és visszatart belőle 1Mft-ot, mert neki kell a pénz és már senki nem ad neki kölcsön. Az ingóságaimat sem hajlandó visszaadni, azt mondja neki nagyobb szüksége van rá…Az a gond, hogy csak arra van tanúm, hogy kipakolta a házat, sajnos a szerszámok „ellopására” nincs. Hozzátenném, hogy olyan eszközökről van szó, melyekből nem sok található az országban, speciális ipari eszközök melyeket ha elad, akkor előbb-utóbb előkerülnek valahol. Az említett személynek nem tartozom sem pénzzel, sem bármivel, egyszerűen becsapott..Mint később kiderült, rengeteg emberrel eljátszotta ezt, de senki nem tett semmit.Kérdésem az,hogy most mit csináljak? Jelentsem fel?Ha megtalálják nála az eszközeimet, azokat mikor kapom vissza?Sajnos nem tudok dolgozni a szerszámaim és eszközeim nélkül, mert kb.5Mft értéket képviselnek és nem tudok venni másikat.Köszönöm a válaszukat.