Rendőrségi, bírósági túlkapások


Fantomas2 # 2013.05.30. 16:59

Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.30. 15:37

Nincs határidő.

Fantomas2 # 2013.05.30. 11:20

Hozzáértők!

Ha hivatali visszaélés miatt akarok feljelentést tenni, van-e valamilyen időhatár, amin belül meg lehet tenni? Pl. 30 nap.

Fantomas2 # 2013.05.30. 04:37

Hozzáértők!

A kérdésem az lenne, ha hivatali visszaélés miatt akarok feljelentést tenni, van-e valami határidő, amíg ezt megtehetem? Pl. 30 nap.

Fantomas2 # 2013.05.29. 17:44

Hozzáértők!

Ha hivatali visszaélés miatt akarok feljelentést tenni, annak van valami időhatára? Pl. 30 nap? Előre is köszönöm.

vadmacsek # 2013.04.24. 06:17

S.O.S

Segítséget szeretnék kérni egy büntetőügyben, amelyben egy ember azt állítja rólam a bíróságon, hogy én rágalmaztam őt és sértettem a becsületét egy internetes fórumon, illetve egy fantázianévvel én írtam róla egy bejegyzést ami nem igaz.

Ez miatt a tényállítása miatt én vádlott lettem a bíróságon , amely miatt én följelentettem őt rágalmazásért melyet a legnagyobb fölháborodásomra azzal utasítottak el, hogy nem a sértett szubjektív megítélése alapján kell értékelni a rágalmazást, hanem hogy a tényállító állítása objektíve alkalmas e a becsülte megsértésére, melyet nem tartott objektívnek a bírósági titkár ezért a rágalmazás miatt tett följelentésemet elutasította.

Ezzel szemben az engem rágalmazó ember följelentését nem utasították el annak ellenére sem , hogy bizonyítani állításait nem tudja, csak bevitt valami közjegyzői iratot amelyen egy közjegyző tanúsítja, hogy a bejegyzés a neten volt, ill másik "bizonyítéka" ellenem az, hogy a följelentésében odahazduta a fantázinéven fórumozó neve mellé az enyémet a neten sem volt ott. Mindezen felül azt is hazudta följelentésében, hogy kikerülje a 30 napos elévülési időt , hogy 2 hete értesült a netes bejegyzésről , amit majd a följelentése másik oldalán megcáfol . Azaz: leírja, hogy egy -két hónapja hogyan váltott a google a kereséséi rendszerén és hogyan került az a bizonyos bejegyzés az első pozicióba.

Számomra teljesen fölháborító az eset, mivel minden jogász mást mond,a bírósági titkárról pedig úgy vélem, hogy hamisan tanúskodott, mindeközben pedig engem pedig egy beteg ember büntetlenül és kitalált hülyeségeivel, hazudozásaival meghurcol a bíróságon , ezért kérem valaki segítsen mit csináljak....

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.23. 15:28

Nem. :)

Sherlock # 2013.04.23. 13:14

Becsületsértést csak akkor követhetsz el, ha nagy nyilvánosság előtt közfeladatot ellátó személyt rágalmazol (durván fogalmazva).

Biztos ez?

Norbert M Sziraki Design # 2013.04.23. 12:50

Magánattila!

Bocs, ha úgy fogod érezni, hogy csak beledumálok, de ha a két hölgy ismerősök, mi bizonyítaná a korrupciót?

Becsületsértést csak akkor követhetsz el, ha nagy nyilvánosság előtt közfeladatot ellátó személyt rágalmazol (durván fogalmazva).

Ha a nyomozóval szemben nem is követted el, a bírónővel szemben lehet, hogy igen. A becsületsértés a "húzósabb".

Norbert M Sziraki Design # 2013.04.20. 07:06

kbs!

Kissé osztálydemagóg nem?

Poruljárt_Attila # 2013.04.20. 03:25

Attila!
Vigyázz az ilyenekkel, mert nagyon divatos ma interneten elkövetett rágalmazásokból hatalmas ügyeket csinálni! Az egy dolog, hogy Te tudod, mi tudjuk, de aztán ha hivatalos eljárásra kerül a sor, azt is tudod, hogy az ügyészség szépen kimossa az illetőt, és ezek speciálisan olyan ügyek, ahol csakis te veszthetsz.

Szóval én a helyedben vigyáznék a konkrét beazonosíthatósággal, azaz nevekkel, helyekkel stb.

Magánattila # 2013.04.19. 20:31

Holnap még részletesebben kifejtem véleményem és reagálok mindenki hozzászólásához, amit köszönök. Mivel vállalkozó vagyok és ma kb 16 órát dolgoztam, most szeretnék lepihenni. Nem sajnáltatom magam, távol álljon tőlem! Hála Istennek nagyon sok privát megkeresés ért más honlapokon keresztül, amit szintén szeretnék megköszönni! Nagyon lesújtó az, hogy mik történnek itt rendőrségi, ügyészségi, bírósági körökben! Nem szeretnék hülyeségeket írni fáradtan, így inkább nem írok semmit!

Viszlát holnap!


Florek

Magánattila # 2013.04.19. 19:32

Tisztelt Véleményem!

Nekem nem a tisztességes rendőrökkel van bajom! Nagyon sok ismerősöm van, elárulom, hogy hol lakom Hajdúböszörményben! Állítom és megtapasztaltam eddig, hogy tisztességes zsaruk. Én csak azt mondom, hogy az ilyen aljas zsarut, és a védelmező debreceni rendőrkapitányt el kell véleményem szerint takarítani az állományból. Egy tisztességes eljárást úgy lehet lefolytatni, ha mindkét félt meghallgatják! Egyébként abban, hogy a debreceni, vagy Hajdú Bihari ügyészség egy bohóctársulat, akik a mi pénzünkön jó fizetésért ellenünk hoznak törvénysértő határozatot, mindenkinek igazat adok. Az, hogy korruptak, szerintem kétség nem fér, de döntse el mindenki!


Florek

Magánattila # 2013.04.19. 19:21

Kedves Kinga3 és bárki más!

aldozat60@freemail.hu

Megtiszteltek, ha újabb információkkal szolgáltattok. Hála Istennek, már nagyon sok információhoz jutottam. Esélyt látok arra, hogy esetlegesen nyerjek. Inkább legyek pesszimista, mint bármi optimista hülyeséget leírjak!


Florek

Poruljárt_Attila # 2013.04.19. 19:04

ez azért szintén csúsztatott ... egyáltalán nem 1 esetről van szó!

Pont az utóbbi hetekben kb minden napra jut 1-2 eset, legalábbis, ami nyilvánosságra kerül, és büntetőügy lesz belőle. A 99% nyilván továbbra is marad feltáratlanul, de ebben az országban már ezt is eredményként kell értékelni.

Véleményem # 2013.04.19. 18:59
Poruljárt_Attila # 2013.04.19. 17:17

Na igen. De mindezt évek óta, és sok jogvédő szervezet hangoztatja, mégse történik semmi. Onnantól kezdve, hogy valakinek majomigazolványa van, rögtön fel is van hatalmazva igen súlyos bűncselekmények elkövetésére.

Ugyanis minimumként mi is valósul meg ilyen esetekben?
Kényszervallatás, bántalmazás hivatalos eljárásban, közokirathamisítás, (súlyos) testi sértés. Mégis valamiért a kutyát nem érdekli, érdekes.

A bíróság, ügyészség pedig nagyon is tisztában van azzal, hogy milyen módszerekkel születnek a vallomások, de max jókat mosolyognak az egészen, magasról nem érdekli őket se. Ez már még súlyosabb probléma. Ők pedig akkor lennének a bűnpártolók?
Ezek után meg jön a kérdés: ki is a keményebb bűnöző? Akit gyanúsítanak vagy a kihallgatást végző rendőr, a vádemelő ügyész, az ítélkező bíró?

oriontronic # 2013.04.19. 16:30

A kamera szerintem is jó ötlet bár nem jelent 100%-os megoldást mert egyszerűen nem ott verik majd szét a gyanúsítottakat ahol kamera figyeli őket. Ha az egész épület be van kamerázva akkor marad a WC vagy város határa.
De még mindig jobb ha van kamera, így van némi esély egy felvételre, vagy egy tanúra aki meglátja.

Viszont szerintem itt ott van a kutya elásva, hogy sokan azt hiszik hogy a bíróságon nincsenek tisztában azzal hogy a rendőrök milyen eszközöket vetnek be mondjuk egy kihallgatásnál, szerintem akinek némi köze van az igazságszolgáltatáshoz az tudja, hogy a rendőreink megfélemlítés, zsarolás, fenyegetés, hazugság, verés nélkül még ennyire sem lennének eredményesek.
Egyszerűen ilyen típusú bűnözőkkel érintkeznek nap mint nap, akikkel csak ilyen eszközökkel képesek elérni az elvárt eredményeket. A gond persze akkor van ha egy átlagemberrel is ugyanígy bánnak.

Magánattila # 2013.04.19. 08:36

Elfelejtettem leírni.

A megoldás egyszerű lenne, hogy az ilyen rendőrségi, bírósági ügyek tárgyilagosságát ellenőrizni! Mindössze egy kamera kellene! Ha Izsákon lett volna kamera, most nem lenne halott az az ember. Az féken tartaná mind a hatóságot, mind az ügyfelet. És nem kéne a bizonyításon vitatkozni!

Persze én is vihetnék be a tárgyalóterembe kamerát elméletileg! Mondom elméletileg, hisz törvény adta jogom, néhány kivétellel, amit mindketten tudunk, ezt megtehetnénk. Gyakorlatilag az állampolgártól a bíróságra történő belépéskor elveszik tőle. Hogy ez törvénytelen, tény! Ezzel kapcsolatosan úgy tudom nyertek meg pert hazánkban, bíróságok ellen! Pedig a szegény ember azért vinné be, mert esetleg rossz tapasztalata volt, a saját védelmében tenné, meg így a bíróság sem követhetne el annyi törvénysértést. Legendák vannak az ilyen esetekről, én is tudnék mesélni!


Florek

Magánattila # 2013.04.19. 08:21

Köszi!

Ha valakinek hasonló története van a debreceni rendőrkapitánysággal, kiemelve az említett nyomozó hölgyet, írjon itt is!

Majd meglátjuk mi lesz?

Túl vagyok azon, hogy ideges legyek,nem a düh hajt, hanem kíváncsi vagyok, majd főleg a tárgyalás után, mi lesz a bíróság véleménye, hogy megsértettem-e a becsületét, rágalmaztam a nyomozó kisasszonyt?

Az "ítélet" felől kétségem nincs, pénzbüntetést fogok kapni, az újságíró ismerősömmel majd megbeszéljük utána. Addíg, míg nincs ítélet nem írhat róla! Mindenesetre egy tiszteletpéldányt fogok küldeni az érintetteknek, hátha amúgy véletlenül nem olvassák azt az újságot, bár nem hiszem, amiben meg fog jelenni ez az ügy. A megjelentetést már lerendeztem, a cikket is megírta a barátom, csak majd az ítélet utáni kisebb változtatásokat kell eszközölni.

Egyébként a jelenben élek. Csak kíváncsi vagyok a végére! Ha nem büntetnek meg, én fogok a legjobban csodálkozni rajta, akkor cikk sem lesz.

Úgy vagyok most vele, mint a cigányasszony a 15 gyereke után jön a 16.-ik. Megkérdezték tőle, hogy minek már az újabb purgyé? Azt mondta: Időm is van, tejem is van miért ne szoptassak?


Florek

Véleményem # 2013.04.18. 20:20

Magánattila

Sakk Matt.
Üdv a jelenben!
Továbbra is hajrá hajrá...

Magánattila # 2013.04.18. 15:43

Megtettem! A parancsnokánál panaszt tettem, másnap a kihallgatás után. Ő, állítólag meghallgatta a beosztottját és a jelentésében azt írta le, hogy semmi nem igaz abból, amit én leírtam! Vagyis hazudott. Ő arra való hivatkozással utasított el, hogy beosztottja M. Tímea, debreceni nyomozó hölgyecske azt nyilatkozta, hogy nem igaz amit én leírtam. Engem természetesen nem hallgatott meg a debreceni rendőrkapitány úr! Következő lépés, feljelentést tettem az ügyészségen, ahol szintén a nyomozó jelentésére hivatkozva elutasítottak, ami "ellen fellebbezésnek helye nincs". Nem hallgattak meg! Korrupt társulat szerintem a debreceni rendőrkapitányság az ügyészséggel együtt! Rajtam már nem segít semmi, csak szeretném felhívni az igazságszolgáltatás korruptságára felhívni a figyelmet, amit ma az index hírportál is alátámasztott, de néhány óra alatt eltűnt a link az oldalról! Hátha valaki felfigyel erre a véleményem szerinti korrupt bandára.

Tudom, hogy nincs mit tenni, de kérdésem tűrni kell az ilyen aljas M. Tímea féle nyomozóknak a megalázó eljárását?

Nem fogom türni és addig megyek, míg felelősségre nem vonják!


Florek

Véleményem # 2013.04.18. 14:11

Magánattila

Ha úgy véled, hogy nem volt szakszerű és jogszerű a veled szembeni intézkedés akkor tegyél panaszt a közvetlen parancsnokánál. Ő kivizsgálja. Ha ez nem elég neked akkor ott van a jó öreg ügyészség... Ha mindenhonnan az jön vissza neked válaszul, hogy minden rendben volt, akkor ennyi a sztori. Ha nem kívánsz vele ilyen mértékben foglalkozni akkor itt sincs értelme tovább írni értelmetlenül.

Magánattila # 2013.04.17. 16:53

Én csak úgy gondolom, hogy az ilyen "szakemberek" nevét és hol dolgoznak, tudja meg mindenki. Rajtam már úgysem fog segíteni senki, nem is kell, nem lesz jobb, de hátha ráébred valaki az "igazságszolgáltatás",-ból el kell takarítani a szemetet! A debreceni M. Tímea rendőr nyomozóra sokan panaszkodtak nekem privátba, volt aki felajánlotta, ha beperelem, tanúskodik mellettem, nert vele is ezt csinálta. Szerintem az ilyen "szakembert" el kell távolítani a rendőrségtől. Nem veszi észre a debreceni rendőrkapitány, azzal, hogy a köztörvényes bűncselekményeket elkövető nyomozója mindenképpen történő védelmezése helyett, azzal kellene foglalkozni, amiért mi állampolgárok fizetjük, tartjuk? Ha egy köztörvényes bűncselekményeket elkövető nyomozója ilyen aljas módon jár el, szégyent hoz a testületre, minimum az, hogy vizsgálatot indít. Ő nem, óvja, védi. Majd, ha úgy elgurul a nő gyógyszere, illetve annyira hatalmasnak érzi magát, hogy mindent megtehet, esetleg olyan cselekményt követ el, mint Izsáki kollégája, majd akkor a debreceni rendőrkapitány kifejezi mindenkinek a sajnálatát! És ő lesz a jó fiú! Meg kell ezt várnunk? Én láttam ennek a nőnek a szemét, habzó száját, amikor engem "meghallgatott", és hogy mennyire élvezte hivatali hatalmát, hogy engem megalázhat! Nem kívánom ezt senkinek!
Ennyi!

A rendőrök olyan sokat beszélnek a bűnmegelőzésről, ilyen téren maguk között is körül kellene nézni!
Én is szoktam önkritikát gyakorolni!


Florek

Véleményem # 2013.04.17. 10:19

A médiából ne induljon ki senki, mert amit ott lát az nem feltétlen van úgy!