Bliccelés


Véleményem # 2013.05.13. 17:15

Ahhoz hogy igazolni tudd magad hitelt érdemlően igazolvánnyal, ahhoz arc képes igazolvány kell, amin név, születési hely idő, anyja neve is rajta van. Csak a lakcím kártya kevés az bárkié lehet, arckép kell. Be is mondhattad volna aztán nem vittek volna be vagy a lakcím kártyát oda adod akkor sem visznek be, feltételezem a diák már le volt járva az nem játszik ebben az esetben. Mivel nem igazoltad magad hitelt érdemlően így előállítottak, bent az adataidat meg állapították így vagy úgy majd egy arc képet is néztek rólad a nyilvántartásban. A személyi szabadságodban korlátoztak csak 2 órát, erről kaptál egy igazolást. A pisilés az sajnos így működik... a telefont pedig ki kell kapcsoltatni ( amúgy se használhatod ). A viselkedés alapján megjárt ez neked, ha fel lettél jelentve akkor ez a hozzá állás meg lesz említve nyilván majd és ennek megfelelően lesz egy bírság. Nem hinném hogy olyan brutális összeg lenne, de munkanélküliként nyilván meg fog viselni, de lásd be magadnak kerested a bajt...
A Helsinki Bizottságnak talán lesz annyi esze hogy nem vesz komolyan... és neked is hogy a történetet lezárod minél előbb magadban és a bírságot majd kifizeted. Amit kiszabnak azt be kell fizetni, ha nem akkor átváltják. Részlet nincs, de állás nélküliként majd mérlegelnek és úgy szabnak ki egy összeget.

3605 # 2013.05.13. 15:38

Tisztelt Fórum !

A következő témában szeretnék tanácsot kérni. Olyan jeggyel utaztam a 9-es buszon ami már egyszer kezelve volt. (Hozzáteszem álláskereső vagyok 3 éve és amikor utaztam szintén állásügyben mentem, mérlegképes könyvelő vagyok és pénzügyi ügyintéző)Nem engedték hogy leszálljak és elmenjek a Közterületesek kérték a személyimet amit tényleg nem tudtam odaadni csak egy lakcímkártya volt nálam és egy régi diákigazolvány.Rendőrt hívtak .A rendőrnek sem tudtam magam igazolni. A rendőr arra kért hogy akkor adjak meg valamilyen adatot (bemondás alapján).Ennyi meghurcolás során azért sem adtam semmilyen adatot.!! Lehet, hogy ennél a pontnál tettem nagyon rosszul. Arra hivatkoztam hogy amnéziás vagyok és annyira megilyedtem hogy elfelejtettem az adataimat. A rendőr utasított hogy fel fog jelenteni és be kellett szállnom az autójukba és bevittek a VIII.kerületi kapitányságra. Ott előszedtem a lakcímkártyámat + a régi diákigazolványomat.De én tényleg úgy tudtam hogy a lakcímkártya csak a személyivel érvényes ezért nem adtam oda nekik. Erre ő azt mondta hogy én nagyon rosszul tudom a dolgokat! Kb. 2 óráig tartottak fogva.A fogdát megúsztam.Azt mondta szedjem szét a mobilomat és adjan neki a sim kártyát ilyesmit. Én ezt nem tettem meg de azért kikapcsoltam.tettem Mivel álláskereső vagyok és bármikor kereshetnek mobilon.Pisilnem is kellett közben persze mondanom sem kell hogy a WC-be rendőri kisérettel mehettem be és végig nézték hogyan pisilek.Valamilyen jegyzőkönyvet kiállíottak hogy fogva tartottak 2 órán keresztül és sajnos annyira megilyedtem hogy a Helsinki Bizottság féle nyilatkozatot is úgy töltöttem ki hogy a rendőri intézkedéssel elégedett voltam pedig én úgy gondolom hogy eléggé olyan hangnemben beszéltek velem hogy akár túlkapásnak is nevezhetném.!!Kérdés: Mekkora szabálysértést kaphatok pénzben kifejezve? Akkor is szabálysértést követtem el ha végül ha később tudtam magam igazolni lakcímkártyával?Nekem azt mondták hogy a rendőrségtől is fogok kapni feljelentést és a BKV ZRt-től is. Ez valóban így van .?? Kétféle bírság kiszabható egyszerre ?? Én ezt nem tudom fogom tudni kifizetni mivel 3 éve álláskereső vagyok. Kaphatok valamilyen könnyítést ?
Köszönöm előre is a választ !