Mit kaphatok ezekért? (szabálysértések)


valaki19 # 2013.11.24. 16:34

Sziasztok!
Gondoltam leírom mi lett az ügyek "eredménye".
A tulajdon elleni szabálysértésben felmentettek minket bizonyítékok hiányában, a Szombathelyen elkövetett "garázdaság" miatt pedig figyelmeztetést kaptunk. De ezentúl mindenki vigyázzon hol csókolózik:)
Üdv!

Véleményem # 2013.09.18. 22:16

Az első kérdésre a válasz: ezekért nem csuknak le.

oriontronic # 2013.09.18. 17:12

Majd a rendőrségen kell kérned másolatot az ügyiratokról.

valaki19 # 2013.09.18. 15:51

Rendben, be fogom tenni ide is.
De amúgy az hogy lehet, hogy a barátnőmhöz ma kimentek a rendőrök és látta a papírt amire az eset le volt írva, nekem meg csak annyit küldtek hogy be kell mennem a rendőrségre? Hol tudom megszerezni az eset leírását hogy be tudjam scannelni?

oriontronic # 2013.09.18. 15:18

Ha felteszed majd linkeld már be ide is plíz.

valaki19 # 2013.09.18. 13:32

De amúgy mit szoktak ilyen esetekben adni büntetésképp, le fognak csukni?
Az italosról annyit, valaki kérdezte ahogy láttam, hogy állítólag ki volt téve az ital valahova, én erre mondtam hogy aki ilyen hülye, hogy ott hagyja órákig ne csodálkozzon ha eltűnik. De nem mi vittük el őket, mi "csak" kaptunk belőle amíg én boltba voltam és vissza értem már ott volt, nem nagyon kérdeztem hogy honnét van..Persze valószínűleg így is ránk húzzák az ügyet.

valaki19 # 2013.09.18. 13:29

Fiú vagyok és lánnyal csináltam:)
Pénteken lesz a meghallgatás ezügyben, de megfogadom annak a tanácsát aki írta, hogy tegyem föl, biztos hogy föl is fogom tenni.

fekete mamba # 2013.09.18. 13:21

A garázdaságot csak akkor ismerd el, ha leszbikus vagy, akkor természetesen valóban közösségellenes. Hetero csók egy könnyűzenei fesztiválon rendben.(Bár amilyen liberális a mai jogásztársadalom, szerintem kihozzák, hogy a leszbikus smárolás is oké.)

oriontronic # 2013.09.18. 13:12

Lehet az sem mindegy hogy fiú vagy vagy lány.

A garázdaságról van valami hivatalos papírod amiben le van írva hogy csókolóztál?
Feltehetnéd, biztos mém lenne belőle.

-praetor- # 2013.09.18. 12:09

Belekeverték... Lenyúlta az italt, vagy sem? Szakszerűen: elvette -e az italt abból a célból, hogy jogtalanul eltulajdonítsa, vagy sem? Akár saját magának, akár másnak, akár saját, akár közös elhatározásból, akár más "megbízására".

Ez a garázdaság meg szerintem mérlegelés kérdése. A garázdaság akkor valósul meg, ha alkalmas arra, hogy másokban riadalmat/megbotránkozást keltsen. Ezt az adott körülmények között kell megvizsgálni. Egy fesztiválon, ahol a közösség általában megengedőbb az ilyen jellegű magatartásokkal szemben, ez a feltétel nem biztos, hogy megvalósul. Plusz a garázdaságnak közösségellenesnek kell lennie, vagyis ütköznie kell a társadalmi együttélési szabályokkal. Ám a társadalmi együttélés szabályai attól a társadalmi környezettől és helyzettől függnek, ahol a cselekményt vizsgáljuk. Egy nemzeti ünnepi megemlékezésen nyilván nem tolerálható a földön csókolózás, de mások a szabályok egy könnyűzenei fesztiválon.

valaki19 # 2013.09.18. 09:35

Tisztelt fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni, mert sajnos 2 szabálysértési ügy van folyamatban ellenem, és nem tudom mire számítsak.
Az egyik egy 30.000 forint értékben elkövetett tulajdon elleni szabálysértés (ital lopás) amibe bele kevertek engem és még pár ismerősömet, mi meg voltunk olyan hülyék, hogy nem adtuk föl az igazi tetteseket. Ebből már kihallgattak, majd lesz valamikor a tárgyalás. A rendőr kérdezte, hogy vállalom e a közmunkát és/vagy a pénzbírságot, amire természetesen igent mondtam, de mondta hogy elzárással is sújtható a dolog, de továbbra sem ismertem el a szabálysértést.
A másik pedig egy "garázdaság szabálysértés" amit azért kaptam, mert egy fesztiválon egy lánnyal a földön csókolóztunk és ezért vittek be minket, ebből most mehetek majd meghallgatásra. Gondolom ezt nem tudom majd nem elismerni, nem is akarom.
Más ügyem ezeken kívül nincs.
Mire számíthatok, le fognak csukni?