Idézés szabálysértési ügyben


Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.11.22. 18:44

Szerintem sem kellene sokat gondolkodni, hátha addig minden kitisztul és ilyenkor sokkal jobb egy homályos nem emlékszem, mit kereshetek én itt állapot.

Véleményem # 2013.11.22. 18:20

Nem kell "pánikolni" meg elméleteket gyártani. Az idézés napján az ügy előadója közli majd miről van szó. Értelmetlenül tippelni felesleges addig is.
Az idézésnek sok oka lehet, amúgy sem vészes egy ilyen szabs. ügy.

Katka75 # 2013.11.21. 18:58

Ma érkezett egy levél a rendőrségtől (már nincs abban a kerületben a papír szerint ügyfélfogadási idő, de itt a hétvége és nem tudok nyugodni).
A papíron ez áll:Idézés szabálysértési ügyben. Felhívom xy-t, hogy jelenjen meg...itt és itt. „"Ismeretlen személy ellen az elsőbbség és előzés szabályainak megsértése miatt indított szabálysértési ügyben tanúkénti meghallgatása céljából".
Semmi más adat, hely idő stb.
Nem tudom mire vélni.
Egy gondolatom van talán. Kb. két hónapja egy este autóztam hazafelé, amikor indexeltem, hogy sávot szeretnék váltani. Egy autó én úgy láttam villantott, be is soroltam. Majd a következő piros lámpánál mellém állt, és kiüvöltött, hogy menjek ide és ide....és lefényképezte a rendszámom mondta, ha bármi baja lett az autójának akkor majd megütöm a bokám. Fiatal férfi volt, mondtam, elnézést, (bár nem észleltem semmi problémát) rám nézett intett és mentünk tovább. Még körülbelül 10 percig jöttünk egymás mellett szemmel láthatóan semmi baja nem volt az autójának. (egy régebbi típusú nem fiatal autó volt) Az enyémen sincs természetesen sem sérülés, semmi baj, egy horpadás, karcolás, semmi.
Ez lehet az idézés oka esetleg? Létezhet, hogy lefényképezem valaki autóját és ráfogom, hogy miatta történt valami bajom?!
Köszönöm a megtisztelő válaszokat!