lőszer S.O.S.


alfateam # 2017.10.26. 11:23

Persze ettől még árthatsz neki , szíved joga mit cselekszel. Ne feledd ha ártanál neki, később könnyen árthat ő is neked.
Erről szól az életük. Most éppen itt szeretne egy kis muníciót beszerezni, hogyan lehetne ezt a lőszer-ügyet úgy felrobbantani, hogy csak a másiknak ártson...

nina1006 # 2017.10.26. 09:29

T. alfateam!
Köszönöm a felvilágosítást, kioktatást. (Nem vagy te rendőr egész véletlenül? Bár ez pont nem érdekel.)

Azért még várom az érdemi hozzászólókat is! Köszönöm

alfateam # 2017.10.26. 09:09

Ja, ő folyton fél egyébként, ez mindig felmerült benne (nem miattam, mert ezt sosem mondtam neki, hogy felnyomom)

De ezt most mégis megtetted nagyon ügyesen, nagyon -jól tudod egy ilyen fórumon jelen van a rendőrség is...

nina1006 # 2017.10.26. 07:38

Nem sandaság :D de azt gondolsz, amit akarsz, én is csak tanácsot kértem, szíved joga, hogy mit gondolsz. Jelenleg még a lakásomban él. (De én sem kívánom senkinek, hogy ilyen emberekkel éljen együtt) És én személy szerint bevezetném a "cölibátust" a fegyveres testületeknél, mert a család megy rá. Persze, vannak kivételek, normális emberek. De véleményem és tapasztalatom szerint, az megy rendőrnek, aki elég agresszív és szemétláda, lelketlen, stb. Igaz, belőlük lesznek a valóban hivatásban gondolkodó rendőrök, mert nekik mindentől fontosabb ez, és valóban hivatásuk. A mondás is úgy tartja, h rablóból lesz a jó pandúr...
A lényeg, hogy a lakásomban van a férjem és a lőszerek is...
Tehát? Belebukhatok?
Ja, ő folyton fél egyébként, ez mindig felmerült benne (nem miattam, mert ezt sosem mondtam neki, hogy felnyomom), hogy egyszer kijönnek és házat kutatnak és akkor böribe kerül...

alfateam # 2017.10.26. 07:26

A kulcsa polcon ugyan, hozzáférhető helyen, de kulcscsomón, én nem tudom, melyik nyitja.
Ez olyan gyerekes...

Nekem kb 29 évembe került, míg a rendőr férjemet ki tudtam tenni a saját lakásomból,

Akkor most a lőszer a te birtokodban van, és ezzel szeretnél suhintani a volt férjeden?.
A lőszerről ő is tudja, hogy otthagyta nálad bármikor rád küldetné a rendőröket de nem teszi.

Az egész történet, sandaság...

nina1006 # 2017.10.26. 06:57

Látom, ez már régi topic, lehet, nincs is már itt a topic indítója...
Azért meg szeretném jegyezni, és nem zárójelben, hogy bizony a rendőrök nagy része, jelentős része - az aktívak és a már nem aktívak - visszaélnek minden jogukkal. Sajnos saját tapasztalat.
Nekem kb 29 évembe került, míg a rendőr férjemet ki tudtam tenni a saját lakásomból, úgy hogy már 11 éve nem is rendőr, hanem nyugdíjas/járadékos. Hiába tettem ellene számtalan panaszt, bejelentést, nem intézkedtek a "volt" kollégák. Folyamatos családon belüli erőszak, kiskorú veszélyeztetése, stb... Kijöttek a járőrök és csak annyi volt az intézkedés, hogy "gyere...(név), elviszünk autózni, beszélgessünk, ne csináld nekünk a balhét..."
De volt olyan is, hogy a segélykérőn bemutatkoztam (mikor még 107 volt) és az ÜTI azt mondta, hogy legalább én ne szórakozzak velük, nem küld ki senkit :)
De a témához visszatérve... ez engem is érdekel. Ugyanis nálunk is van lőszer, még egészen az szolgálata elején hozta haza, mikor felszerelt (1990-es évek). Akkoriban el is adogatott civileknek. Aztán nem is foglalkoztunk vele... Teltek az évek, időnként olyan helyen szolgált, ahonnan hazahozta a szolgálati fegyverét, ezért ugye szekrényben rögzített, két külön kazettát szerelt a ruhásszekrényembe. Amiben a tár volt, abban tartotta a hazalopott lőszereit, a kazettán belül kis dobozkában. 13 db-ot. Nyugdíjaztatta magát 11 évvel ezelőtt. A lőfegyvert és a tárat leadta - nyilván. A lőszerek maradtak. A kazetta azóta is elzárva van. A kulcsa polcon ugyan, hozzáférhető helyen, de kulcscsomón, én nem tudom, melyik nyitja. Ha bejelentem, hogy tudomásom van róla, hogy lőszert tart a lakásban, úgy, hogy nincs engedélye rá, viszont lőfegyvere sincs, kaphat-e érte valamit? Akár egy ejnye-bejnyét is? Vagy esetleg egy jó ügyvéddel rám húzza a balhét, hogy hozzáférhettem a kulcshoz, és én csempésztem be a kazettába a lőszereket?

bokros # 2014.06.26. 12:42

Nincs jelölve ,illetve két évvel ezelőtt egy belügyi tenderen követelményként jelölték meg, hogy a rendőrség részére gyártott lőszer tartalmazzon olyan mikro nyomot, ami utal a származására, hogy a nyomszakértő egyértelműen el tudja különíteni a rendőrségi lőfegyverből leadott lövést az egyébbel.( Ez egyébként Németországban már régóta követelmény) Nagy verseny nem volt lévén egyetlen lőszergyár az országban az is külföldi kézben.
Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a szolgálati lőfegyverrel ne lehetne más helyről származó
lőszert működtetni.
Nincs "emberre kiadott lőszer" meg lőtérre kiadott lőszer már csak technikailag sem.
Ugyanaz a lőszer megy a lőtéren is mint szolgálati feladat során.
A saját ügyeimet átnézve egyébként valóban kb 2-3 éve vált intenzívvé és általánossá az önvédelmi célú fegyverek bevonása a testületeknél szolgálók esetében. Előtte meglehetősen nagy volt szóródás és statisztikailag nem is volt értékelhető


Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

Véleményem # 2014.06.26. 12:30

lacka25

Nincs engedélye ezt onnan tudom,hogy vannak nagyon komoly beosztású rendőr ismerőseim,

Nem beszéltem még ismerős rendőrrel,
?

bokros

Az a 2 év tendencia sem éppen 2 év meg tendencia, a csókosok halmaza meg elég nagy még mindig...

Logikusan úgy gondolom, hogy jelölve van a fegyveres testület lőszere amit emberre adnak ki, így elkerülik azt, hogy esetleg "elpuffogtatnak párat" és pótolnak lőszert, hogy darabra meg legyen... Logikusan szerintem jelölve kell lenniük, legyen az tavaly gyártott vagy 10 éve gyártott lőszer...
A polgári forgalomban lévőt, lövészeten, lő gyakorlaton és egyéb képzéseken használják inkább... ( innét már származhat akár a szóban forgó lőszer )

bokros # 2014.06.26. 12:00

Néhány félreértést tisztázandó.
A lőszer engedély nélkül 10 db felett bűncselekmény és 2-8-ig büntetendő ( ámbár ha nincs mellette más halmazatban vagy egyéb súlyosító, akkor az elmúlt 10 évben nem adtak érte letöltendőt)
A rendőrség részére adott lőszer hacsak nem az utóbbi évben került legyártásra nem azonosítható, ugyanaz mint a polgári forgalomban levő ( 9 mm-es Luger vagy Makarov)
Attól, hogy valaki rendelkezik szolgálati lőfegyverrel nem jogosult lőfegyvert vásárolni, sőt.
Az utóbbi 2 év tendenciája, hogy akinek a sérelmére az elmúlt 5 évben nem követtek el hiv. szem. elleni erőszakot, attól is bevonják az önvédelmi célú rövid lőfegyverét( kivéve a csókosok)
A lőszerrel visszaélés csak szándékosan követhető el, a gondatlan alakzat nem bűncselekmény. Ha hihetően adja elő valaki, hogy véletlenül benne maradt a régi szolgálati felszerelései között és nem tudott róla, akkor innentől az ügyész dolga, hogy a szándékosságot bizonyítsa. Ha a feljelentett fegyvere nem egyezik meg a lőszerrel ld. Luger/Makarov hivatkozási alap, hogy nem is az övé,
Meg egyébként is biztos a vele haragban levő lacka25 tette oda.

Ha lacka25 olvassa a Kalibert és nem csak hivatkozik rá, akkor tudhatná, hogy a lőszer nem játék és ez vissza is üthet rá.


Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

gerbera317 # 2014.06.26. 08:32

azt hittem ezen a forumon hamar megkapom a választ amit kérdeztem

Egyetlen kérdésed volt, és arra 5 órán belül megkaptad a választ. De akkor megismétlem:
Btk. 325. §, 2-8 év a tarifa, minősített esetben 5-10 év.

Az összes többi komment azért van, mert nemcsak kérdeztél, hanem állítottál is, amit inkább ne tettél volna...

lacka25 # 2014.06.26. 07:43

Talán írtam hogy nem volt jegyzőkönyv?
Sőt még határozat lefoglalásról is.És nem úgy tettem le,ki sem vettem a zsebből,azt már a rendőr vette ki kesztyűben az újj lenyomat miatt.

lacka25 # 2014.06.26. 06:27

Nem beszéltem még ismerős rendőrrel,mert ha magától megy az ügy akkor minek,de ha nem hiszitek nézzétek majd a híradót,mert felveszem a tv-kel a kapcsolatot aztán itélkezzetek felettem.
Egyébként az autóért és a villás támadásért márt folyik a birósági ügy.
Azt hiszitek,hogy azt csak úgy hadjuk?

Ezek a kommentek?
Valojában én azt hittem ezen a forumon hamar megkapom a választ amit kérdeztem,de ez nem így van.Nem tudom minek üzemeltetni akkor egy ilyen oldalt.

Egyébként bevittem tegnap a lőszereket,ott csak ámultak,hogy mit vittem és hogy került hozzám.
Még az egyik rendőr azt mondta miért nem adtam oda a volt rendőrnek,mondtam,ha még egy lett volna azt eltüntettem volna,de itt 25 db-rol van szó

Véleményem # 2014.06.25. 23:19

Ez a topic mindenről szól, de leginkább semmiről...

A rendőrségi lőszer elméletileg külön meg van jelölve ha onnét származik akkor ezt elég könnyű megállapítani. A komoly beosztású rendőr ismerősök segítségével nem egy fórumra kellett volna jutni. A sztori is olyan amilyen... lehet komoly rendőr/ember/beosztás mégis itt megy egy egyértelműnek beállított dologról a témázgatás, vagy akkor még sem egyértelmű és valahol hibádzik a történet meg az egész vasvillás, gépjármű rongálás stb. dolog is...

Egyjogász # 2014.06.25. 22:13

Mondjuk szerintem azért többet kapni, ha valaki a saját lányába vasvillát döf, miért nem ezért jelentettétek fel?

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.25. 21:34

ezek a kommentek :)
abba meg már ne is menjünk inkább bele, hogy mennyire biztos az, hogy a megtalált töltények, valóban az eltulajdonított töltények...
a nagyon komoly beosztású rendőr ismerősökön kifogott ez a kérdés? vagy éppen nem értek rá, mert keresik a lehel úti bankrobbantót? az fbi-nál nincsenek ismerősök?

ius latratus # 2014.06.25. 14:54

Most látom csak, hogy te milyen befolyásos ember vagy. Főkapitány, komoly beosztású (sic!) rendőr az ismeretségi körben.
Remélem, nem veled érettségiztek magyar nyelvből főkapitány uramék.
Amúgy: ahogy olvaslak, kezdem megérteni az apóst. Ilyentől a lányát az ember...

lacka25 # 2014.06.25. 14:12

Nincs engedélye ezt onnan tudom,hogy vannak nagyon komoly beosztású rendőr ismerőseim,ezt itt nem akarom jobban kifejteni,de anyi hogy volt rendőr főkapitány is van kőztük.

lacka25 # 2014.06.25. 14:06

Ok,lehet fikázni,de nem tudjátok,milyen ember az,aki a saját lányába vasvillát dőf,aki az autómat leőnti kromofággal mind ez csak azért mert a lánya és kőztem nagy a kor különbség és mindent megtesz,hogy szét válasszon benünket.De még sorolhatnám pl anyost hányszor csalta meg ezek is bizonyitottak lettek a bontóperben.Ő azt hiszi a tőrvény melette van mert rendőr volt.Azt én is tudom,hogy 2-8 év mert kébzeld utána néztem,de itt volt rendőrről van szó aki leszerelés előtt rendőrségről lopta a cuccot ez szerintem súlyosbitó eset ugy hogy erre adjatok választ,ne arra ki milyen ember,mert az nem a ti dolgotok eldönteni kivel milyen viszonyban vagyok.

gerbera317 # 2014.06.25. 13:31

Ha már ilyen szorgalmas vagy, akkor az eredeti kérdésedre („kérdésem az lenne milyen büntetésre számíthat?”) miért nem találtad meg magadtól a választ azzal, hogy előkeríted a Btk. 325. §-át?

Tessék, szolgáljon épülésedre (rádfér):
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Ha esetleg nem boldogulsz a szöveggel, akkor elárulom, hogy 2-8 év a tarifa, minősített esetben 5-10 év.

nem kívánok neked ilyen apost.
De vőt sem, ugye?

lacka25 # 2014.06.25. 10:23

Találtam egy linket a lőszer az ilyen tutira.
http://www.kaliber.hu/…k-p2000sk-v3

lacka25 # 2014.06.25. 09:26

Igen láttam ha hiszed,ha nem.A lőszert,de a pisztolyt azt ő rejtegeti vhol azt nem láttam,azért irtam állitolagot.Igy ok?
Tudtam is,tavasztól,hogy vanlőszer,de akkor még nem volt bizonyiték igy nem lett belőle komolyabb rendőrségi űgy,elváltak,és tegnap találtuk meg mikor pakoltuk őssze a cuccait,hogy eltakarodjon.Egyébként nem nyírta le a fűvet,de nem kívánok neked ilyen apost.Tehát régebben inditottunk rendőrségi eljárást ami megszűnt,mert nem volt bízonyíték,de tegnaptól van amit ma viszünk be.Szerintem ebből bajom nem lehet,de neki?Kérdés hány év?

ius latratus # 2014.06.25. 09:06

Mennyei.
Láttad is, mi? Meg "állítólag".
Lenyírta a füvedet a kolléga?
Arról nem beszélve: ha akkor láttad..., na, mi következhet ezután?

lacka25 # 2014.06.25. 08:58

Tisztrlt Forumozók!

Szeretném itt megtudakolni a következőket:
Kb. 5 éve nyugalmazott rendőr tudomásom szerint még rendőr korában a rendőrségtől lopott pisztoly lőszereket amiket láttam is,de amit nem állitólag pisztolyt is hozott ki.A kérdésem az lenne milyen büntetésre számíthat?Ez ügyben ma teszünk feljelentést a rendőrségen a lopótt kabátjában benne a lőszerekkel.