Büntetőügy áttétel


pappcs # 2014.10.04. 14:53

Na és olyanról hallottál már,hogy indul egy 30 ezres tételű csalás miatt egy nyomozás, amikor még 20 ezer volt a határ (2011) majd ebből csinálnak szabálysértést, ami elévülés után (2013, két év) kerül bírósági titkár elé, aki lekéri a priuszt és észreveszi, hogy ezt a fickót ebben az időben már el is itélték hasonló csalásért. (azóta már a próbaidő több mint fele eltelt)Ezután megküldi az ügyészségnek, aki a következő gyanúsítást rendeli el: egy rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett csalás, mivel ön az említett időszakban más sértettek kárára is csalást követett el (a többi sértett nem szerepel a gyanúsításba, csak ez...) újra meggyanúsítják az elkövetőt, majd rabosítják (2011 ben már megtörtént) ez történik 2014 januárban megkereséssel, majd ezután az ügyet átrakják a megye másik kapitányságára, az ottani nyomozó nem találja sehol az elkövetőt (állandó lakcímen tróger albérlő, aki egy éve nem lehet kiperelni, olvasatlanul mennek a szemétbe a levelek, tartózkodási hely megadva,de ezt az új nyomozó nem ismeri, csak a régi akitől elvették), erre megy az elfogató, amit elkövető megtud, nyomozót felhív, időpont egyeztet, de a körözés marad érvényben... "járjon fal mellett a hétvégén". Nos, ilyenkor ugyebár célszerű az adott időpontban megjelenni, csak azt nem értem, hogy mit lehet ezen tovább húzni még, amikor januárban is annyi volt a vallomás,hogy megtagadja+ fen tartja az előző vallomást.. Ja igen új ügyszámon fut a 2013 ban elrendelt nyomozás és a 2011 ben törvényváltozás miatt megszüntetett.

Na ebben a zavaros helyzetben mire lehet számítani? mi várható? Gondolom ennyi idő után már nem csukják le, ha akarták volna, akkor már rég előzetesben lenne szerintem+ egy perújítás amire tippelek, de akkor meg mi van azokkal a cselekményekkel amik ítéletben vannak, mert közben azok meg már elévültek (régi btk, 3 év). Gyanús ez az egész ügy nekem, elszednek egy elévült szabálysértést gyanús körülmények közt+ át is rakják máshova+ sértett rendőr ismerősökkel fenyegetőzik... gyanús, nagyon gyanús a dolog... Találkozott már valaki ilyen vagy hasonló esettel? :)

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.04. 07:27

Pedig megeshet. A megyei főkapitány ügyeket magához vonhat és más kapitánysághoz át is tehet.

pappcs # 2014.10.03. 18:36

Létezik olyan hogy egy nyomozati szakban lévő ügyet leterheltség miatt áttesznek egy másik kapitányságra megyén belül? Ilyenről még nem hallottam eddig...