Rendőri ellenőrzésnél számla, szállítólevél


wers # 2015.03.26. 08:55

Fuvarlevél a szállítmányozó/fuvarozó okmánya, aki a saját áruját szállítja, annak nem kell. Oda a számla tökéletes fuvarkísérő okmány (sőt!), nem követelheti, de ha azzal igazolja az árut el kell fogadnia.
A menetlevél megint más kérdés, az áru nélkül is kell. (ha kell)

Dr.Attika # 2015.03.26. 05:36

A rendőr sem a szállítólevelet sem a számlát nem követelheti meg csak a fuvarlevelet, menetlevelet.

Véleményem # 2015.03.25. 23:25

Valami irat csak van, hogy az az áru az égből pottyant le, vagy kitermelte valaki, vagy nagykertől vásárolt, áruháztól, magánszemélytől stb. Illene ezt a szállítónak tudni, hogy mivel tudja igazolni az áru eredetét ha az "tiszta" Nem kéne, hogy ez probléma legyen.

Feri77 # 2015.03.25. 10:24

Cégünk egyik autóját megállították a rendőrök, és a szállított áruról kérték a szállítólevelet. A kollégánál csak számla volt (szállítólevelet csak akkor állítunk ki, ha később számlázunk). Tudomásom szerint ez teljes értékű igazolása az árunak (NAV sem követel meg minden számla mögé szállítólevelet).
Miért kérték mégis a szállítólevelet?

Másik kérdés: Ha pl. egy piacra, az ottani árusoknak szállítunk árut, de nem konkrét vevőnek, hanem majd csak ott dől el, hogy ki mit vásárol. Ekkor sem szállítót, sem számlát nem tudunk az autóhoz mellékelni, hiszen nincs konkrét vevő. Ilyenkor mivel igazolom egy rendőri ellenőrzéskor, hogy nem lopott az áru?