Telefonos zaklatás


Éda.127 # 2015.05.09. 09:57

Üdvözlet, mindenkinek.
Januártól hívogat egy nő, akinek a volt élettársam állítólag tartozik. Állandóan azt akarja, hogy én fizessek neki, holott én nem tudtam az egészről. Már perrel is fenyegetett. Ráadásul rágalmaz olyan dolgokkal, amiket ő tévesen kombinált össze.
Összeállt egy másik nővel, és már ketten szövetkeznek ellenem, mert én vagyok elérhető számukra a volt élettársam már nem, mivel ő elhunyt.
A kérdésem az lenne, volt olyan pénz amit a volt élettársam kért kölcsön, de az én bankszámlámat adta meg, hogy oda küldjék. Én nekem pedig teljesen mást mondott, és egy utólag kiderült érvénytelen papírral akart lenyugtatni, hogy semmi gond. A pénzt azt nekem le kellett vennem és át kellett adjam a részére. Erről nekem nincs papírom, hogy én átadtam az élettársamnak.
De ez a nő nem velem üzletelt, hanem vele, így nem értem miért akar engem elővenni, hogy én vagyok a hibás mindenért.
Én itt a passzív fél voltam, hiszen nem tudtam megakadályozni, hogy felhasználják a bankszámmal számom, az a nő viszont elmulasztotta a felkeresésem, hogy megkérdezze, valóban oda küldi-e a volt élettársam által kölcsön kért pénzt.
Nem voltunk bejegyzett élettársak.
A nőtől megkérdeztem, tavaly miért nem ellenőrizte, hogy miért nem a saját számláját adta meg a volt párom, miért egy másik személyét. Hanem fizetett az ő kérésére mint a katona tiszt, én pedig nem tudtam mi megy a háttérben.
Így én felelősségre vonható vagyok?
Vagy csak bűnbakot keres ez a nő... Esetleg azt a papírt amit az élettársam nekem mutatott, felhasználhatom-e védelmemre, ha beperelne, hogy én ebben a tudatban voltam, én pedig mivel nem ismertem a nőt, nem tudtam felkeresni és az állítás valódiságát ellenőrizni, viszont az akit átvert, ő feltudott keresni, de az utalása előtt miért nem tette meg. Ez olyan, mintha az ő mulasztásáért, engem akarna felelőssé tenni.
A telefon hívásaira hivatkozva, ami január óta rendszeres, zaklatásért feljelenthetem? Ezt pedig hogyan bizonyíthatom utólag?
Köszönöm a segítséget előre is.