Aljas indok, cél, bosszú?


FXDACC # 2016.09.18. 17:50

Köszönöm neked is Öreg Tölgy!

Igen, most írtuk meg az ügyészségnek a levelet. Úgy tudom, hogy közvád esetén a rendőrségnek át kellett volna tennie az ügyészségre, de semmilyen értesítést nem kaptunk sehonnan, ellenben az elkövető azóta is vígan éli világát. Egyértelmű, hogy összefonódások vannak a háttérben.

A kérdésem még az lenne, hogy valószínűsíthetően mit kaphat ezért az elkövető? Én nagyon szeretném a sitten látni. Tudtommal egyéb is van a számláján, mivel 5 évre visszamenőleg több fénykép készült róla a rendőrség adatbázisa számára.

Öreg Tölgy # 2016.09.18. 17:32

Ügyész, panasz.

FXDACC # 2016.09.18. 17:26

...illetőleg sem elfogatóparancsot, sem körözést nme adtak ki ellene. Anyja apja rendőr...

Öreg Tölgy # 2016.09.18. 17:25

A magánvádast nem is, mert ez bizony közvádas, hivatalból üldözendő bűncselekmény.

FXDACC # 2016.09.18. 17:24

Kedves ObudaFan!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Ököllel arcon ütötte az idős hölgyet, úgy, hogy első alkalommal nem találta el, másodszori próbálkozásra pedig eltalálta, zúzódása keletkezett, amiről látlelet készült. Ráadásul késő este történt, ittas volt az illető, ami úgy tudom, hogy szintén súlyosbító tényező. Sajnos nem fogták el a helyszínen, tanúkat sem hallgatták ki, és hónapok óta nem viszik be a magánvádas feljelentés ellenére, pedig többször is találkoztak vele a rendőrök, és tudják is, hogy hol lakik, csak éppen "sosincs otthon, és nem veszi át az idézést"...

ObudaFan # 2016.09.18. 13:11

Két minősítésre is jó esély van:

  1. aljas indokból vagy célból,
  2. védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére.

Emellett azt sem árt megnézni, hogy hová ütött, mert pl. a fejre ököllel mért ütés az súlyos testi sértés kísérlete.

FXDACC # 2016.09.18. 12:21

Kedves jogászok!

Ha valaki bosszúból azért, mert szabálysértés miatt kihívtuk rá a rendőröket, előre megfontolt szándékkal (előre bejelentette, hogy meg fogja ütni) ököllel megüti egy idős, hölgy hozzátartozómat (könnyű testi sértés, zúzódás), az minősülhet aljas indokból, vagy aljas célból elkövetett könnyű testi sértésnek? A sértett koránál fogva védekezésre korlátozottan képes személy, ráadásul térdműtét előtt állt (néhány nappal), így talán ez is beleszámíthat (fogyatékosságánál fogva védekezésre képtelen személy)? Mire számíthat az illető. Korábban is volt dolga a rendőrséggel, több évre visszamenőleg szerepel a rendőrség fényképes adatbázisában.

Köszönöm szépen!