Tanú befolyásolása mikor áll fenn?


Öreg Tölgy # 2016.11.20. 11:56

Kedves Chanel21,

ha ismeretlen tettes ellen folyt az eljárás, akkor nem folyhatott a párja ellen. Jó, tudom, hogy előfordul olyan trükközés, hogy valaki ellen irányul az eljárás, de taktikai okokból ismeretlen tettest tüntetnek fel gyanúsítottként, viszont az törvénysértő.

Én a sértettet semmiképpen nem piszkálnám, ha nem ha a párját bármilyen hátrány érné "az ellene folyó" eljárás miatt, követelném a helyébe, hogy jelöljék meg, hol, milyen számon folyik ellene eljárás (az ismeretlen tettes elleni eljárás ugyanis nem ellene folyik). Ha pedig elismerik, hogy valamilyen szinten érinti őt, azonnal jogosulttá válik mindenféle határozat megismerésére.

Chanel21 # 2016.11.20. 08:17

Kedves Fórumozók!

Párom jelenleg szabadságveszését tölti, bent indítottak egy eljárást ellene már 1 éve. Se kihallgatás, szembesítés stb nem történt még... A folyamatban lévő ügy hátrányt okoz neki, de nem merjük hívni a nyomozót nehogy amiatt kezdjen el kutakodni.( bár ezt kétlem de nem szállok emiatt vitába vele)

A sértett üzente neki, hogy megszűntették a nyomozást, melyről mi nem kaptunk semmit, (feltételezem ismeretlen tettes ellen indult, így hogyan is kapna)

Az tanú befolyásolás lenne ( ha bármi lenne még ebből az ügyből)ha megkeresném a sértettet és elkérném azt nymozást megszüntető határozatot? Ha valóban megszűntették, akkor miért nem értesítették a BV-t?

Sanszos, hogy tart még a nyomozás?
Esetleg ügyvéd beszélhetne a sértettel?

Várom megtisztelő segítségüket, válaszukat.